Nervózní bitvu v Ústrašíně ovládli domácí


Branky


38. T. Kubiska , 90. M. Pech (p.)
0

Ústrašín v úvodním kole nového ročníku Poutník ligy dokázal navázat na své zdařilé výkony z jarních odvetných duelů. V zápase proti Červené Řečici však jeho hra nebyla zdaleka optimální, a to zejména po přestávce. Hosté z Červené Řečice se v Ústrašíně předvedli v tradičním světle. Solidní defenzíva, chabá ofenzíva. Útočnou vozbu Tatranu sice posílil hornocerekvický kanonýr Jaroslav Serbus, ani on však řečickou produktivitu zatím nevylepšil. V zápase, ve kterém diváci příliš dobrého fotbalu neviděli, se z vítězství po zásluze radovali domácí, kteří z řady šancí dokázali dvě proměnit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krásný gól Kubisky poslal domácí do vedení

Do Ústrašína přijela na úvod soutěže Červená Řečice, která v uplynulé sezoně OP sice obsadila předposlední příčku, sestup červenořečických se však nekonal, když jim příslušnost k okresní elitě zajistil svým odstoupením ze soutěží B tým Pelhřimova. Tatran, který již několik posledních sezón patří k podprůměru soutěže, se na novou sezónu náležitě posílil, když do svých řad přivedl Jaroslava Serbuse z Horní Cerekve, který by měl být tím, kdo pozvedne červenořečický prapor. V Ústrašíně se ale blonďatý kanonýr gólově neprosadil, byť právě on měl na kopačce úvodní gól zápasu, ve výborné pozici však branku těsně minul.

 

Serbusově tutovce předcházela stoprocentní šance na opačné straně hřiště, po přihrávce M. Gebarovského však trestuhodně selhal Daniel Starý, jenž zblízka přestřelil prázdnou bránu. Počáteční aktivita Tatranu přinesla střely Pavelky a Kellera, jinak se v první půli hrálo převážně na útočné polovině Ústrašína. Domácí si vytvářeli dobré střelecké příležitosti, nejaktivnějším v zakončení byl útočník Marek Pech, který třikrát tvrdě střílel, Paťha ho však vždy vychytal. Při Pechově dalekonosné střele z trestňáku stála při Paťhovi i kupa štěstí, když jedovatý projektil tak tak vyrazil na břevno.

 

Jak je snadné dát gól ukázal svým spoluhráčům ve 38. minutě zkušený harcovník Tomáš Kubiska, který nečekaným obloučkem téměř z půlky hřiště zaskočil jinak výborného Paťhu. Ústrašínští se tak po zásluze dostali do vedení, když si v přechodu do útoku počínali daleko lépe než soupeř, který se do šestnáctky Ústrašína dostával jen sporadicky.

Tříbodovou pojistku v nervózní druhé půli přidal v závěru Marek Pech

Jestliže první půle snesla ještě okresní měřítko, o té druhé se to říci nedá. Po přestávce se totiž na hřišti více diskutovalo než hrálo. Vzájemné osočování, časté nadávky rozhodčímu, několik strkanic, to vše mohli diváci na ústrašínském hřišti ve druhé půli vidět, kdo však přišel na dobrý fotbal, ten musel být notně zklamán. Ve druhém dějství ho totiž bylo jako šafránu. V podstatě jedinou šanci druhé půle, za to stoprocentní, měl v 85. minutě ústrašínský Daniel Starý, jeho střelu však na brankové čáře odvrátil do bezpečí střídající Košťál.

 

Hosté, kteří doháněli jednobrankové manko, na zvrat neměli. Důvody byly minimálně dva. Jednak výborně pracující domácí defenzíva, v druhém případě ale také řečická nesoustředěnost na hru. Hosté se totiž více věnovali diskusím, ve kterých vynikal zejména záložník Pavelka, kterému zdatně sekundovalo i několik spoluhráčů. I když se sudí Poul dopustil několika lehkých přehmatů, zápas neovlivnil. V nervózním závěru přidali domácí gólovou pojistku. Po Pavelkově šlapáku se pískala penalta, která opět v červenořečickém táboře vyvolala hodně zlé krve. Ačkoliv byla přísná, fouknout se rozhodně dala. K její exekuci se postavil Marek Pech, který se štěstím prostřelil Paťhu. 

 

Chvíli poté již přišel konečný hvizd rozhodčího Poula, po kterém to na hřišti ještě chvíli jiskřilo. Několik rozvášněných kohoutů však zavčasu spoluhráči zklidnili, a tak se na jedné straně mohlo začít oslavovat vítězství, na té druhé pak zpytovat svědomí z nepovedeného představení.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: POUL Daniel - DAVID Aleš (N), GAUPMANN Vít (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.