2:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2016 14:30

13.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

První histrorické derby v krajských soutěžích skončilo v Lípě remízou


Branky


0

V Lípě se hrálo první historické derby v krajských soutěžích mezi místními obcemi - Lípou a Lužkovicemi. Hosté postrádali v sestavě zkušeného Ivoše Světlíka, domácí tým už mohl využit služeb Adama Simerského. V první půli asi stovka diváků branku neviděla, o všem podstatném se tedy rozhodovalo až ve druhém dějství. Hosty poslal do vedení kanonýr Škrabal, domácí ale o tři minuty později dokázali stav zápasu srovnat. O bonusovém bodu navíc se mužstva utkala v penaltovém rozstřelu a v něm byli úspěšnější domácí fotbalisté a Lípa tak získala cenný bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli se diváci branky nedočkali

Historicky první derby Lípy a Lužkovic ve Zlínských krajských soutěžích bylo ve znamení tuhého boje a moc fotbalových akcí diváci na stadionku v Lípě neviděli, přesto to bylo urputné utkání o každý metr hřiště. Hostům citelně chyběl tvůrce hry Ivo Světlík, který měl trenérské povinnosti u třetiligových fotbalistů Kroměříže."První poločas jsme moc šancí neviděli, ani jedno mužstvo si nevytvořilo jasnou gólovou šanci, i když nějaké náznaky brankových příležitostí tam na obou stranách byly. Hosté s vidinou a sílou větru v zádech se nedokázali dostat k brankové příležitosti a Lípa lužkovickým fotbalistům obstojně vzdorovala a vytvářela si nebezpečné kontra protiútoky. Lípě se ale proti větru nedařilo kombinovat, tak většina šancí končila na nepřesnostech, i když z mého pohledu jsme byli první poločas o něco lepší, ať už kombinačně nebo na střely, standartní situace a rohy", hodnotí vývoj prvního dějství domácí hráč Adam Simerský. Do kabin se tak odcházela za bezbrankového stavu a stovka prokřehlých diváků si na své moc nepřišla, v utkání bylo řada nepřesností a fotbalovosti utkání zatím moc nepobralo.

Hosté šli do vedení, domácí rychle vyrovnali

"Druhý poločas už byl o něco fotbalovější a Lužkovice nás přehrávaly po své levé straně a po jedné standartní situaci zahrané zleva taky dokázali fotbalisté Lužkovic skórovat, když přihrávku pod sebe dokázal zužitkovat kapitán hostí Jiří Škrabal a poslal hosty do vedení na 0:1. Do té doby bylo utkání víceméně remízové, oba celky si moc příležitostí ke vstřelení branky nevytvořily. Jenže Lípa hned z rozehrávky a následného protiútoku dokázala zatlačit Lužkovice a téměř z protiútoku po akci z pravé strany skóroval po přihrávce na vápno hrající brankář Křižka a vyrovnal na zasloužených 1:1. Druhý poločas nás Lužkovice přehrály na levé straně, kde nám chyběl důraz a kazili jsme hodně přihrávek a tím jsme je dostali do hry. Na penalty hosté trefili tyč a dvě penalty chytil výborný brankář Vískala, jemuž vděčíme za dva body. My jsme jednou minuli branu a brankář hostí nedokázal reagovat ani na jednu z penalt. Zaslouženě tak bereme bod navíc, který je za cestou k záchraně hodně cenný a udrželi jsme kontakt s týmy před námi", viděl druhý poločas Adam Simerský.

V penaltové loterii se štěstí usmálo na domácí tým

Na penalty vyhrála domácí Lípa v poměru 4:2 a bere bonusový bod navíc.



Ohlasy k zápasu


Lípa
Adam Simerský, hráč: Bod navíc z místního derby bereme všemi deseti, podržel nás při penaltách brankář Výskala...

FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: První poločas nepřipomínal fotbal, který by se měl hrát na úrovni I. B třídy. Ve druhé půli se hra zlepšila a naše mužstvo začalo hrát otevřenější hru a po zásluze šlo do vedení Škrabalem. Domácím se podařilo za chvíli Křižkou vyrovnat a tak se nakonec kopaly penalty, ve kterých již potřetí v této sezóně naše mužstvo střelecky zklamalo a ztratilo další bod. Citelně nám chyběl Ivo Světlík, který v tomto čase koučoval mužstvo Kroměříže, což domácím náramně vyhovovalo.



Sestavy


Lípa
M. Výskala [-] - D. Greguš [-] , M. Procházka [-] , D. Víšek [-] , M. Slováček [-] (68. M. Čižmár [-] ) , J. Šuba [-] (77. J. Horáček [-] ) , P. Křižka [-] , P. Kořének [-] , T. Hlavinka [-] (81. R. Dobízl [-] ) , J. Višenka [-] , A. Simerský [-]

FK Lužkovice-Želechovice
A. Jenček [-] - A. Procházka [-] , J. Ronza [-] , M. Šuba [-] - J. Škrabal [-] , T. Mičola [-] (6. M. Paták [-] ) , Z. Polepil [-] , J. Kučera [-] , P. Novák [-] (79. P. Fojtů [-] ) - Š. Dominik [-] , T. Holý [-] -

ŽK: 69. D. Víšek , 70. P. Křižka - 39. T. Holý .
Hráči zápasu: M. Výskala , P. Křižka - J. Škrabal .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: MIČKAL Karel - ZUBEK Radim, KŘENEK Rostislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku