FOTO: Veselé stačila jediná trefa k výhře na kosteleckým Moravanem


Branky


0

Před slušnou diváckou návštěvou se na hřišti na Veselé představili fotbalisté kosteleckého Moravanu. Ti zatím překvapivě figurují ve spodní části tabulky, ale před tímto utkáním se očekával vyrovnaný souboj. Domácí celek zatím po špatném začátku našel optimální formu a na Hanáky si v tomto duelu věřil. Veselé se nakonec podařilo získat všechny tři body, stačila k tomu jediná trefa po hodině hry Tomáše Divokého. Veselá si tak výhrou upevnila v tabulce pátou příčku, hosté odjíždějí nakonec s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci v první půli branku neviděli

V týdnu na Slušovicku spadlo 25 mm srážek a na veselském  hřišti to bylo řádné znát i po sobotním a nedělním slunce svitu.  Z hřiště byla měkká houba, která nesvědčila technické hře a hrozilo  stále nebezpečí, že jedno uklouznutí v nepravou chvíli rozhodne celé vyrovnané utkání, ať ve prospěch jedné či druhé strany. Kostelec sice nemá na svém kontě příliš bodů, ale na podzim už u svých soupeřů  zremízoval tři svoje utkání, navíc vyhrál s výborným Hulínem na jeho hřišti. Proto se očekával tuhý boj i tentokrát. Domácí měli zejména v prvním poločase řadu šancí k otevření skóre, ale v koncovce neměli dost klidu i technického umění, aby některou ze slibných akcí proměnili ve vedoucí gól.  Do kabin se proto šlo za bezbrankového stavu a diváci  vzpomínali na 14 dnů  starý duel, kdy první gól do sítě Lukova padnul z domácích kopaček až v 76. minutě. I tento fakt dával domácím hráčům víru a trpělivost, že vše se v dobré obrátí a všechny body o hodové neděli zůstanou doma na Veselé. Rozuzlení tentokráte přišlo o dvacet minut dříve, ale pojďme popořadě.  

 

O výhře Veselé rozhodl po hodině hry Divoký

Druhý poločas  Veselá útočila na polovinu, která byla výrazně sušší a více svědčila kombinační hře a kolem 55. minuty  se podařilo domácím Kostelec zatlačit do jejich  pokutového území a výsledkem tlaku byly jak  tři rohové kopy, tak opakované průniky před bránu Kostelce. Až dosud vynikající Nevřala v bráně Kostelce výborně četl hru a bezpečně ovládal celé své pokutové území. V 58. minutě ale již neměl šanci zneškodnit  zásah Tomáše Divokého, který v chumlu hráčů na malém vápně  trochu šťastně máchl  za sebe a patou dostal míč přes hlavu do nepokryté  části brány u levé Nevřalovy tyčky. V dalších minutách se dařilo zejména Danielovi Šarmanovi  u levé lajny, který díky své subtilní postavě se na mokrém terénu pohyboval nejlépe. Žádná z akcí veselské ofenzívy ale už neskončila gólem a závěrečných 10 minut i tři minuty nastavení byl Kostelec hodně nebezpečný. Nejvíce hrozil z rohových kopů, které domácí obrana jen s námahou odvracela. Pro Veselou bylo štěstí, že Kostelec i v těch největších svých šancích po celý zápas měl problém vůbec se trefit mezi tyče.  Někdy chyběly ale jen centimetry.  Všechny body zůstaly na Veselé a  úspěšná série domácích pokračuje. V posledních čtyřech zápasech domácí bodovali a v posledních šesti zápasech uhráli důležitých 12 bodů, což je posunulo až na  5. místo. Aby na tomto pěkném místě Veselá i přezimovala, proti tomu bude zejména Béčko otrokovické Viktorky, na jejímž hřišti veselští letošní podzim o příštím víkendu zakončí. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: K vítězství nás dnes dovedla trpělivost, které jsme se naučili v předchozích utkáních. Nepoložit se po první neproměněné šanci a dále se tlačit do ofenzívy. Psychicky nám pomohlo i to, že jsme ještě nikdy s Kostelcem neprohráli a z tohoto pohledu patří mezi naše oblíbené soupeře. S domácími diváky jsme se rozloučili pro podzim vítězstvím a to je také důležité. Všem kdo se na tom podíleli moc děkuji.

SK Moravan Kostelec u Holešova
Tomáš Marek, hráč: Zápas se odehrál na těžkém terénu, bohužel jsme se s ním vyrovnávali hůře než domácí. Ti vstřelili jedinou branku zápasu a získali 3 body. Ke konci zápasu jsme již hráli na riziko s cílem aspoň vyrovnat, ale náš tlak byl bezzubý. Gratuluji domácím k vítězství.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: DOKOUPIL Tomáš - GAJDOŠÍK Martin (N), GERYCH Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku