Veselá se oklepala z debaklu a zdolala Tečovice


Branky


0

Na Veselou zavítaly v sobotu Tečovice, které se zatím v podzimní části prezentují sympatickými výkony. Domácí celek měl za sebou nevydařené utkání na Mladcové, kde utržil ostudný debakl. Hráči Veselé se proto chtěli svým fanouškům v duelu s Tečovicemi revanšovat a to se jim nakonec i podařilo. Začátek zápasu ale patřil hostím, domácí do půle ještě stačili srovnat krok, aby ve druhém dějství šli do dvoubrankového vedení. Hosté dokázali utkání zdramatizovat zkušeným Bořutou, ale domácí celek v hektickém závěru cennou výhru udržel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

Pohled na výsledek silně zkresluje. Nešlo o tak vyrovnaný zápas, jak by se z průběhu  vstřelených branek mohlo zdát.  To si jen domácí silně zkomplikovali svou cestu za vítězstvím.  Zápas začal velkým tlakem Veselé, ale ta jej nedokázala přetavit ve vstupní gól utkání a tak první zaváhání v obraně domácích Tečovice hned v 10. minutě potrestaly gólem Dorazina. Tlak Veselé na pár minut polevil, ale jelikož Tečovice neměly v sestavě 4 hráče z úspěšného boje v minulém kole  s Viktorkou, oslabení se projevilo a Veselá zase postupně přebrala iniciativu a ještě před vyrovnávací brankou Davida Dlabaji v 33. minutě mohla několikrát skórovat. Po gólu volaly zejména dvě šance Davida Sokola, kdy jednou hlavičkoval těsně mimo a v druhém případě centrovaný míč usměrnil ze dvou kroků zrovna do míst kde stál gólman  Mikel. Ten nestíhal reagovat, ale střela trefila  jeho hrudník.  Pak polocentr - polostřela  Tomáše Dujky mířila k zadní tyči do šibenice. Ale kde se vzala tu se vzala hlava Sedláčka a ten nebezpečí odvrátil.  Mladý Dan Šarman se dvakrát dostal do vápna, ale šance se zalekl a místo na mokrém terénu nebezpečné střely volil přihrávku pod sebe, s kterou už si obrana Tečovic poradila. Sám proti gólmanovi byl i Milan Šumšal, ale jeho obstřelení z úhlu jen o centimetry minulo zadní tyč.  Domácí vysvobodila z tohoto neplodného tlaku až branka Davida Dlabaji, který si naběhl na míč za obranu a podél gólmana Mikela skóroval. 

 

Domácí šli do dvoubrankového vedení, hosté utkání ještě zdramatizovali

Tlak Veselé v druhém poločasu pokračoval i když ta už hrála bez aktivního Davida Sokola, kterému pracovní povinnosti už nedovolily dnes pokračovat.  Hned  v 53.minutě se dostal za obranu  znovu David Dlabaja, který při pokusu o kličku vybíhajícímu Mikelovi se  dostal s ním kontaktu. Rozhodčí nemusel přemýšlet zda písknout či nepísknout penaltu, jelikož David sice zavrávoral, ale souboj ustál, míč ještě doběhl a dával do prázdné na 2:1. Do šancí se dostávaly i Tečovice, ale Petr Červenka byl v bráně Veselé vždy bezchybný. Největší překážkou Veselé v ofenzivě byl pozičně vynikající Pavel Sedláček, který stále i ve svých 48 letech je nepostradatelným pilířem zadních řad Tečovic, po zemi i ve vzduchu byl bezchybný. Nic méně obrana Tečovic kapitulovala ještě jedenkrát a to v 69.minutě  utkání, když zmatek v jejím středu využili Jan Žaludek a Milan Šumšal, který nakonec byl u zakončení. V této pasáži byly už Tečovice na ručník, ale poločasový prudký déšť udělal z hrací plochy tak trochu kluziště a to se stalo osudným domácímu Mirkovi Čočkovi, který při obranném zákroku na hranici rohu velkého vápna podklouzl a Ivan Bořuta si věděl rady, navedl si míč více na střed a vybíhajícímu Petrovi Červenkovi nedal  šanci.  Tečovice touto kontaktní brankou se dostaly znovu do hry a závěrečných 20 minut bylo bojovných a dramatických. Hosté se dožadovali penalty po kontaktu v rohu pokutového území u brankové čáry. Veselá zase Tomášem Dujkou nastřelila levou tyč  tečovické branky a míč jen o fous minul i druhou tyč a vrátil se nikým netečovaný znovu do hry. Gól už žádný nepadl a dle průběhu hry zápas skončil zaslouženým vítězstvím domácích. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Hlavní úkol dne jsme všichni splnili – připravit tým tak, aby rychle zapomenul na zápas na Mladcové a naplno dnes bodoval. Obojí se povedlo. A být dnes produktivnější, nemuselo z toho být takové drama v závěrečné čtvrthodince.

TJ Sokol Tečovice
Vladimír Kundera, funkcionář:



Počet diváků: 67. Rozhodčí: Vlk Ondřej - ZPĚVÁK Petr, SCHNÜRMACHER Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku