FOTO: Veselá si v malém derby poměrně snadno poradila s Přílukami


Branky


0

Na Veselou přijel celek z nedalekých Příluk, který v minulém kole v domácím prostředí zdolal favorizovanou Mladcovou a utkání přineslo i bratrský souboj bratří Votavů. Veselá dokázala v uplynulém kole bravurně zvládnout derby v Lužkovicích a chtěla bodovat i v dalším derby s Přílukami. V první půli se podařilo domácím dostat hned dvakrát míč za brankáře Holáska, což byl poměrně překvapivý poločasový výsledek. Ve druhém dějství přidala Veselá ještě třetí branku a utkání se dohrávalo už jen z povinnosti. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli se podařilo domácím dvakrát skórovat

Utkání začalo ve vysokém tempu a slibovalo, že derby bude  dramatické. Už v 2. minutě se na hrotu domácího útoku objevil Tomáš Dujka  a tváři v tvář  proti brankaři Holáskovi neuspěl, ten ho vychytal. O dvě minuty později byl stejně úspěšný v opačném pokutovém území domácí Červenka při brejku Machače.  Střelou k tyči ještě  zahrozil obávaný snajpr hostí Matěj Votava, ale o půl metru  branku minul. A to bylo ze strany Příluku dnes všechno. Veselá začínala mít jednu šanci za druhou a ujala se hned ta v 16.minutě z kopačky Jana Žaludka.  Mladý křídelník Veselé se dostal za obranu Příluku, šel do souboje s vybíhajícím Holáskem a míč z tohoto souboje propadl za Holáska mimo jeho dosah. Nejrychleji se zorientoval Jan Žaludek a s námahou dostal míč do prázdné brány dřív než skončil v autu. V následujících minutách  ještě dva přílučtí hráči odešli střídat a jejich hra definitivně ztratila přesnost a důraz. Do poločasu se ale prosadila Veselá už jen střelou  Milana Šumšala, který upravil na poločasový dvoubrankový rozdíl.  

 

Ve druhém dějství přidala Veselá ještě třetí branku

V druhém poločase byl obraz hry podobný a více méně se čekalo na potvrzující třetí gól Veselé, který by celé utkání definitivně rozhodl. Ten ale přišel až v 76. minutě, kdy chladnokrevně zakončil  akci  domácích hráč minulého kola Roman Manďák, když zkušeně obstřelil už bezmocného brankáře Holáska. Pak už se utkání jen z povinnosti  dohrávalo. "Potěšila nás tato parádní šňůra tří vítězných derby v řadě (Lípa, Lužkovice, Příluky). Nesmíme ale tyto výsledky přecenit.  Ani jeden z těchto soupeřů nebyl v optimální pohodě a dobře si uvědomujeme, že těžké zápasy s „rozjetými“ soupeři teprve přijdou.  Přesto se nám teď bude líp dýchat v dalších kolech a můžeme jet za týden na Mladcovou bojovat o dobrý výsledek bez zbytečného  psychického tlaku z bodového manka. Za dnešní výkon si zaslouží všichni velký dík. Zvlášť mne těší, že se v dobrém světle ukazují oba nejmladší – Honza Žaludek a Danek Šarman", viděl duel veselský funkcionář Zdeněk Kučera. Tři body tak zůstaly na Veselé, která se po pomalejším začátku rozjela k sérii tří vítězných zápasů a v tabulce si hodně polepšila.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Z utkání jsme měli trochu i obavy. Jednak jsme zatím v minulých dvou sezónách nikdy s Přílukem v základní hrací době nevyhráli a navíc Příluky navíc přijížděly s čerstvým skalpem Mladcové, což samo o sobě budilo respekt. Nakonec jsme to všechno zvládli na jedničku a bereme tři body...

FK Příluky
Jaroslav Brabec, funkcionář: Na začátku utkání šel náš hráč na brankáře a nedal, což nás následně velmi mrzelo, protože dostali šanci domácí a ti ji na rozdíl od nás využili. Pak se nám zranili 2 hráči, a už ta hra nešla tak jak měla. Domácí byli bojovnější a tak zaslouženě vyhráli.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: KŘENEK Rostislav - STODŮLKA Renek, PETLACH Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku