Přílucký Matěj Votava hattrickem sestřelil lídra tabulky z Mladcové


Branky


44. M. Votava , 60. M. Votava , 81. M. Votava - 70. P. Kurtin
0

Šlágr kola se hrál v neděli na hřišti v Přílukách, kam zavítal lídr tabulky z Mladcové. Pikantní bylo utkání především pro bývalého trenéra Příluk Luďka Lošťáka, který před sezonou na Mladcovou odešel. Domácí tým už musel konečně zabrat, neboť jeho poslední výsledky byly hodně nevýrazné. Probuzení Příluk nakonec odnesla Mladcová, kterou sestřelil hattrickem Matěj Votava a domácí připravili hostím první letošní porážku. Derby mělo výbornou diváckou kulisu, ta viděla čtyři branky a výborné individuální výkony.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli se trefil pouze Matěj Votava

Na hřišti v Příluku se za slunečného počasí hrál velmi atraktivní fotbal v místním zlínském derby. Pikantní souboj, kdy na straně Mladcové stál ještě nedávno trenér Příluku Lošťák a také hráč Petr Votava, proti kterému se postavil jeho bratr Matěj Votava na straně Příluku. Začátek zápasu byl opatrnější, náznak šance měl v 8. min. domácí Machač, který z úhlu před vápnem střílel vedle brány. Hosté z Mladcové vyslali první střelu na domácí bránu až ve 12. min., ale domácí brankář Holásek v pohodě chytil. Větší tlak přicházel pomalu ale jistě od domácích, kteří měli velkou vůli zvítězit v místním derby na domácí půdě. Do šancí se dostal M. Votava, který měl během následujících 8 minut nejméně 3 šance. Napodobit ho chtěl jeho bratr Petr Votava na straně Mladcové v 23. min, ale jeho střela z úhlu vápna ke vzdálenější tyči tyč nakonec minula. Další jeho prudkou střelu v 34. min. Holásek vyrazil a v 36. min. stejný hráč po samostatném úniku přestřelil domácí bránu. Hra se přelévala postupně z jedné strany na druhou a první gól padnul až ve 44. min., kdy přímý kop z 25-timetrů umístil přesně do hostující brány Matěj Votava - 1:0.  Domácí dali branku do šatny a před začátkem druhého dějství byli v psychické výhodě a tahu byli tentokrát hosté z Mladcové.

 

Matěj Votava zkompletoval hattrick a zajistil domácím tři body

Hned v první minutě druhého poločasu se hosté pokusili nebezpečnou střelu ohrozit bránu Holáska, ale střela šla těsně vedle tyče. Po té se zvýšil oboustranně počet faulů a udělených žlutých karet, utkání dostávalo vyhecovaný náboj. Velkou šanci měli hosté v 58. min., kdy dostal za obranu přihrávku Jaroš, ale vracející Humpál mu míč na poslední chvíli sebral a zabránil tak vyrovnání skóre. Hned za dvě minuty už se skóre měnilo, kdy domácí Machač zavezl míč do 16-tky hostí, obešel 2 hráče a přihrál volnému M. Votavovi, který neváhal a prostřelil brankáře po druhé – 2:0.  Hosté se však nadále snažili vyrovnat a měli postupně 2 šance z přímého kopu a brejku 3 na 2, ale domácí obránce Dederle brejk překazil. Nakonec se přeci jenom hosté radovali, když v 70. min. po nepřehledné brejkové situaci z úhlu trefil přesně Kurtin a snížil na 2:1. Mladcová ucítila šanci a dostala se do dvou šancí, nejdříve v 76. min. parádním zákrokem vychytal Holásek nebezpečnou střelu hostí z přímého kopu a následně hosté přestřelili bránu a obrali se tak o možnost vyrovnání skóre. V 80. min. dostal od Machalíčka přihrávku do brejku M. Votava a ten, ač tísněn obranou hostí, prostřelil brankáře Zálešáka potřetí – 3:1. Zápas však nebyl rozhodnutý a šanci měl v 90. min. Machač, kterému na poslední chvíli střela v 16-tce přesně nesedla na nohu a stejně tak na druhé straně hosté ještě stačili vyslat 2 střely na domácí bránu, kde ale stál vynikající Holásek a skóre se již nezměnilo. Domácí tak konečně zabrali a porazili favorita soutěže.  

 



Ohlasy k zápasu


FK Příluky
Jaroslav Brabec, sekretář: Utkání mělo kvalitu, jakou jsem dlouho neviděl. Byl tam náboj, šance, emoce. Musím pochválit celý náš tým, všichni hráči hráli velmi zodpovědně, každý si plnil své úkoly a taktiku a to nám přineslo ovoce v podobě 3 bodů. Mladcová měla šance, ale podržel nás brankář Holásek a pečlivá obrana. Ofenzivně se nám také zadařily nádherné akce a opět se ukázalo, že v této soutěži může každý porazit každého. Náš výkon jde nahoru a měli bychom ho potvrdit v dalším zápase.

FK Mladcová
Zdeněk Hrnčiřík, vedoucí: Těžko hledat slova a nebýt přitom sprostý, protože náš dnešní výkon se ani jinak hodnotit nedá. Domácí nás přehrávali v bojovnosti ,my byli všude o krok později, neběhali jsme... Utkání rozhodl jeden hráč domácích, který si s námi dělal co chtěl. Zasloužená výhra domácích a skvělý Matěj Votava.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: SKALICKÝ Libor - KOVÁŘOVÁ Jarmila, NUC Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku