Oslabená rezerva Slavičína dokázala v domácím prostředí udolat Veselou


Branky


0

Ve Slavičíně se hrálo netradičně v neděli odpoledne, navíc divizní A tým FC TVD hrál souběžně svůj duel v nedalekém Brumově. I přesto se trenéru Jirkovi Váňovi podařilo poskládat slušnou sestavu, která nakonec těžký zápas s Veselou zvládla. O výhře rozhodli Slavičané ve 36. minutě, kdy se trefil Michal Švach mladší. Hosté v závěru několikrát zahrozili, ale brankář Marcaník byl velmi pozorný. Rezerva FC TVD tak bere po hubené výhře tři body, na Veselé si na první body budou muset ještě počkat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedinou branku první půle vstřelil Michal Švach mladší

Zápas se hrál na slavičínském hlavním hřišti a domácí tým se v utkání nemohl spolehnout na pomoc fluktuantů z A týmu, který hrál od 17,00 hodin derby v Brumově. Přesto Slavičané poskládali solidní sestavu, z A týmu jim pomohl jen brankář Marcaník a v obraně se objevil čtyřicetiletý Milan Both, stejně jako v záloze čtyřicátník Michal Švach st., který se znovu na hřišti objevil se svým synem. Veselá v minulém utkání ve Slavičíně zvítězila a na jaře v domácím prostředí uštědřila Slavičanům trojku a proto si na domácí tým věřila. Domácí tým hrál dobře zezadu a nová stoperská dvojice Raek Bureš - Bronislav Fojtík hosty do šancí příliš nepouštěla. A co už prošlo, pochytal pozorný Marcaník. Domácí celek tak trpělivě čekal na svoji šanci a několikrát zaměstnal brankáře Veselé. Klíčový moment duelu přišel deset minut před odchodem do kabin, kdy se trefil Michal Švach mladší a domácí vedli 1:0. Hosté však nesložili zbraně a několikrát ohrozili golmana Marcaníka, ten ale udržel čisté konto.

Domácí hubenou výhru uhájili až do konečného hvizdu

Domácí tým tak odcházel do kabin spokojenější, poněvadž vedl o jednu branku a věděl, že teď jsou na tahu hostující hráči. Ti se ve druhém dějství za podpory početné divácké kulisy z Veselé snažili o vyrovnání, ale jejich akce končili před vápnem domácího týmu, či  Slavičané v poslední chvíli vždy odvrátili do bezpečí, navíc s centrovanými míči si brankář Marcaník vždy poradil. Další důležitý moment zápasu přišel čtyřicet minut před koncem, kdy se kopala penalta. Míč si postavil domácí kapitán Bronislav Fojtík, ale míč napálil jen do břevna a hosté tak byli stále ve hře. S blížícím se závěrem utkání se hrálo už nahoru dolů, navíc se nad slavičínským hřištěm snesl déšť, což spíše nahrávalo bránícímu domácímu týmu. Slavičín hrozil po akcích benjamínka Salajky, hlavička Bureše minula hostující branku. Hosté stříleli z dálky, ale na Marcaníka nevyzráli a několikrát jejich snažení zastavil praporek pomezního rozhodčího, což se hostím vůbec nelíbilo. V závěru se v šanci objevil nestárnoucí Michal Švach a na hřiště vběhl po zranění i Michal Ocelík. Domácí už hubenou výhru s vypětím všech sil uhájili a připsali si první výhru, hosté z Veselé stále čekají na první body i na první branku.



Ohlasy k zápasu


FC TVD Slavičín B
Hynek Tlušťák, vedoucí: Veselá byla to dobrý soupeř, ale moc šancí si nevytvořila, nás může mrzet neproměněná penalta, ale tři body jsou velmi cenné a hráči si je vybojovali, za což jim patří dík...

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Slavičín hrál v tak osekané sestavě, toho jsme měli využít. Byly tam závary, ze kterých jsme mohli skórovat, mohli jsme ale také inkasovat z penalty hned po přestávce a mohlo být vymalované už v 50.minutě. No nedá se, nezopakovali jsme parádní výkon z Poháru hejtmana s Baťovem. O to líp se teď musíme připravit na derby s Lípou a odpíchnout se od dna.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: POSPÍŠIL Štěpán - ČÍŽ Roman, TLUŠŤÁK Hynek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku