Ujčov otočil v samém závěru přestřelku v Křižanově B


Branky


1

Až dvěma brankami v posledních čtyřech minutách se podařilo Ujčovu otočit zápas v Křižanově a připsat si tak po vítězství 4:3 další tři body do tabulky III. třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ujčov šel do jednobrankového vedení

Za slunečného a velmi teplého nedělního odpoledne nastoupilo domácí mužstvo Křižanova proti ambiciózním hostům z Ujčova. Domácí byli posíleni o několik hráčů A týmu, ti ovšem měli v nohách zápas z předchozího dne. Křižanovští diváci byli ale především zvědaví na výkon domácího brankáře L. Petra, který musel zastoupit své postupně zraněné čtyři kolegy. V soutěžním zápase nastoupil téměř po deseti letech, svoji úlohu zvládl se ctí.

 

První půle se hrála ve slušném tempu, oba týmy se dostávaly ke střelám z hranice vápna, vyložených šancí ale bylo poskrovnu. Hosté stříleli většinou razantně a vysoko nad, domácí slabě a většinou vedle brány. Za domácí hlavičkoval slabě z dobré pozice Vítek, hosté málem dali gól poté, co brankář L. Petr špatně odhadl centrovaný míč. Ten jej přeskočil, zároveň ale přeskočil i bránu, takže se skóre ještě neměnilo.

 

 

Gól padl po rohovém kopu hostí. Domácí hráči odhlavičkovali míč na hranici velkého vápna, u odraženého a poskakujícího nesmyslu byl nejrychleji hostující P. Ryba a nekompromisní ranou pod břevno otevřel skóre zápasu. První půle se dohrávala bez dalších brankových příležitostí.

Ujčov otočil zápas v samém závěru

Do druhé půle nastoupili domácí velmi aktivně, přehrávali svého soupeře a po pěkných kombinacích otočili skóre ve svůj prospěch. Nejprve dotlačil do brány míč A. Burian. Po jeho přihrávce se o chvíli později prosadil tváři v tvář brankáři F. Burešovi i jeho bratr Leoš a domácí rázem vedli. Měli šanci přidat třetí gól. Po další výborné přihrávce A. Buriana šel ze strany sám na brankáře D. Fendrych, bohužel pro domácí bránu netrefil.

 

 

A tak přišel trest. Rychlou akci hostí a přetažený centr z pravé strany si dobře zpracoval hostující útočník J. Hanák, lehce se uvnitř pokutového území zbavil obránce a chladnokrevně zakončil. Domácím tento gól vzal vítr z plachet. Hráči Ujčova převzali iniciativu, ale z dobrých pozic většinou branku netrefili.

 

Jejich aktivitu utlumil L. Burian, který krásně trefil skákající míč a střelou z rohu velkého vápna opět na chvíli převážil misky vah na stranu Křižanova. Domácí mohli po pěkné kombinaci dokonce navýšit náskok, ale P. Kaštan z malého vápna bránu hlavou netrefil.

 

 

Prakticky vzápětí se po dlouhém nákopu a špatném odhadu domácích obránců, které míč trestuhodně přeletěl, řítil sám na brankáře L. Petra hostující M. Dvořáček a bylo opět vyrovnáno. A pro domácí bylo ještě hůř, když v závěru rozestoupivší se zeď tvrdou ranou prostřelil J. Hanák. Domácí už neměli sílu ani na pokus o zvrat, a tak hosté mohli začít slavit vítězství.

 

 Zejména ve druhé půli musel fotbal diváky bavit, pro domácí hráče byl ale závěr snad až krutý.     



Ohlasy k zápasu


SK FC Křižanov B
Petr Hladík: Tento zápas se mně nehodnotí lehce. Měli jsme jej vyhrát. Ve druhé půli jsme po pěkných akcích dokázali otočit skóre, měli jsme gólové šance na navýšení jak na 3:1, tak na 4:2. Mě osobně nejvíc mrzí, a podle mě byl i rozhodující, gól na 3:3, který jsme dostali z dlouhého nákopu. To se hostující útočník prosadil proti třem našim bránícím hráčům „pouze“ tím, že si počkal, až naše hráče přeskočí míč a poté chladnokrevně zakončil. Hosté dnes udělali méně chyb, ty naše dokázali potrestat, a přestože jsme podle mého názoru byli po většinu zápasu fotbalovější, hráči Ujčova mně přišli klidnější a tento zápas plný zvratů celkově zvládli zkušeněji.

SK Ujčov
Oskar Jančík: Utkání jsme dotáhli do vítězného konce v samotném infarktovém závěru, hráči zaslouží uznání za obrovskou vůli s výsledkem ještě něco udělat. Ovšem od úvodních minut jsme nakupili spoustu chyb, které byly potrestány a soupeře jsme tím zbytečně drželi ve hře. Dnes nám hodně pomohlo štěstí a získaných 3 bodů si maximálně vážíme.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: KÖNIG Miroslav - NAVRÁTIL Roman (N), BAJER Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 8. 2016 09:37
Moc pěkně napsaný,máme nejlepšího Redaktora na fotbalunas! :)))