Nový Kostel hostil Aš - Krásnou


Branky


22. O. Netrval , 27. V. Šmat , 87. D. Smrčka - 13. K. Ivanov , 33. K. Ivanov
0

Do Nového Kostela přijel 23.4.2016 fotbalový tým TJ Jiskra Aš - Krásná,aby zde ukořistil tři body a tím si polepšil v tabulce o 9 - 16 místo okresního přeboru. Hostující tým z Aše si přivezl ve svém týmu posily z A mužstva Aše,které měly pomoci k výhře na venkovním hřišti. Domácí tým Nového Kostela se zase potkal na jaře s formou a chtěl ochránit domácí tvrz za každou cenu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čtyři góly do půle

Utkání začalo a první vyložené gólové šance na sebe nedaly dlouho čekat.

Zhruba ve 13. minutě se po ztrátě míče domácích dostal do rychlého protiútoku hráč (Aše - Krásné) Ivanov Krasimir a sám se protáhl nepozornou čtyř členou obranou Nového Kostela a nekompromisně obstřelil brankáře domácích Martina Buchnera.Skóre utkání se změnilo na stav 0:1,který se domácím rozhodně nezamlouval a to šlo vidět i na brzkém zvětšeném úsilí na hřišti. To přineslo své ovoce ve 22 minutě,kdy se ze standartní situace trefil přesně do šibenice hostujících Oldřich Netrval a rozpoutal tak nejednu mexickou vlnu,neboť srovnal skóre na 1:1.Nový Kostel dostal TJ Jiskru - Aš pod tlak a pramenil z toho znamenitý gól Václava Šmata,který se po centrovaném míči do pokutového území nejlépe zorientoval a nechytatelnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení 2:1.Nebyla to náhoda,že právě tento mladý hráč poslal Nový Kostel do vedení,v zimní přípravě nabral ze všech svých spoluhráčů nejvíce hmoty,kterou teď může prodávat.

Ale zpět k fotbalu. Jak už zde jednou bylo řečeno Aš - Krásná si přivezla s sebou posily z A týmu a tak se nebylo čemu divit,když se podruhé v zápase prosadil ve 33. minutě po rohovém kopu,na který si výborně zběhl do malého pokutového území Ivanov Krasimir . Opět byl tedy stav utkání nerozhodný,avšak nyní bylo na pomyslné světelné tabuli skóre 2:2.

Oba dva týmy zvolily útočnou taktiku a ta se vyplácela. První poločas skončil výsledkem 2:2.

Cigaretka o půli

O poločasové přestávce bylo patrné,komu jde o vítězství v tomto zápasu více.Zatímco z domácí kabiny se ozývala emotivní debata mezi hráči a trenérem.Z hostující nebylo slyšet nic,neboť většina hráčů Aše - Krásné zvolila poločasovou přestávku,jako vhodnou chvíli si zapálit cigaretu venku na tribuně.

Druhý poločas začal ve vysokém tempu obou družstev,kdy ze hra přenášela z jedné strany na druhou a šance střídala šanci.Diváci si rozhodně přišli na své,i když počasí fotbalu moc nenahrávalo,neboť začínalo pršet.To také změnilo ráz hry,jelikož se začala vytrácet technická hra a přišla fáze spíše nakopávaných"dlouhých" míčů za obranu soupeřů.

Jeden z takových míčů zachytil v 70 minutě hráč Nového Kostela Daniel Smrčka a pokusil se vystřelit na soupeřovu bránu. Jenže jeho střelecký pokus zahnal ovce,které se pásly 50 metrů vedle hřiště.Nebyla to prostě povedená střela a z toho si vzal tento hráč veliké ponaučení.Ve chvíli,kdy už trenéři obou mužstev přemítali o tom,kdo bude a nebude kopat penalty se po pravé straně hřiště uvolnil hráč Nového Kostela Oldřich Netrval ,který hledal svojí přihrávkou výborného záložníka Šmata Václava.Ten však svou chytrostí přelstil všechny obránce hostujícího mužstva.Přepustil míč svému spoluhráči Danielovi Smrčkovi,který v 87.minutě vystřelil na bránu projektil,se kterým si brankář neporadil.

Skóre utkání se tedy změnilo na 3:2 pro Nový Kostel.

Konec zápasu byl velmi nervózní a plný faulů z obou stran,ale na výsledku to nic nezměnilo.

Nový Kostel vyhrál 3:2 a posunul se na 2 místo v tabulce o 9. - 16 místo.

 

Autor: Václav Šmat 



Počet diváků: 30. Rozhodčí: Vošmik Václav - HOYER Roman (N), BRÁNICKÝ Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.