Rožná o vítězství rozhodla ve druhém poločase


Branky


0

Rožná se po dnešním vítězném zápase dotáhla na svého dnešního soupeře ze Sněžného, a to má ještě odložený zápas k dobru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase branka nepadla

V 5. jarním kole III. třídy okresu Žďár nad Sázavou se v chladném počasí proti sobě postavily celky Rožné a Sněžného. Hosté měli před svým soupeřem náskok tří bodů, avšak o jeden zápas navíc. O domácích se ví, že na vlastní půdě jen málokdy prohrávají, což chtěli potvrdit.

A proto již od úvodního hvizdu šlapali na plné obrátky a bušili do obrany svého soupeře. Poslepovaná sestava hostů se úporně bránila, protože vyvíjený tlak stále sílil. Nejčastěji se akce rodily na křídlech úzkého hřiště, odkud chodil balón doprostřed. Tam si hledali střelci výhodné pozice k ohrožení Forchtsama, ale ten pozorně čelil všem pokusům, případně mu pomohla dobře postavená defenzivní řada.

Hra se postupem času vyrovnávala, především díky nákopům, které se nezdály nikterak dlouhé, avšak na roženském svatostánku dolétly daleko. Obrana v čele s kapitánem Beranem měla sice méně práce, ale o to pevněji působila a nedovolovala Sněžnému ohrozit prostor tří tyčí. Až jednou, kdy míč prolétl z jedné strany na druhou a následně do vápna, se k němu dostal osamocený Štegner, jenže z otočky z malého vápna trefil pouze připraveného Jindřicha Berana.

Domácí kontrovali Vyžrálkem, ovšem také bez úspěchu, když jeho pokus na zadní tyč vykopnul brankář. To už se první poločas přeléval do poslední třetiny a fotbalisté z obce, kudy vede železniční trať, znovu navyšovali aktivitu. Jejich snažení, mimojiné i po standardních situacích však branku nepřineslo a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Branky začaly padat až ve druhém poločase

 Druhá pětačtyřicetiminutovka už góly přinesla, navíc ihned po svém začátku. To když byl na pravé straně uvolněn Pátek, jenž křížnou přihrávkou skrz malé pokutové území našel Jiřího Vyžrálka a ten po vzoru Davida Lafaty pouze uklízel do odkryté svatyně. Gólová radost tak mohla propuknout, nutno podotknout zaslouženě.

Vypadalo to, že i sněženští zabojují o cenné body, jenže pokaždé útok ztroskotal na skvěle chytajícím Beranovi. Ať už se jednalo o centrované balóny nebo o samostatné úniky, vyřešené jeho briskními vyběhnutími. A protože svoje mužstvo podržel, odměnilo se mu dalšími úspěšnými zářezy.

Dvougólové vedení zařídil střídající Sýkora. Po zmatcích v obraně hostů se dostal na úrovni penalty k volnému míči, takže pro něj nebyl problém zakončit mezi tři tyče. Kontrovat mohl z následného protiútoku Dvořák, ale ani ten nevyzrál na jednoznačného muže zápasu. Konečné skóre stanovil kanonýr Vyžrálek, ke kterému se odrazil kulatý nesmysl po skrumáži po rohovém kopu. Tím navýšil svůj sezónní příděl již na 18 přesných tref – tedy třetinu branek celého klubu.

Více šancí, až na pár standardních situací, nařízených jinak slušně pískajícím rozhodčím Čechem, díky němuž měla hra spád a tempo, k vidění nebylo. Příznivci vyhrávajícího družstva tak mohli slavit důležitou výhru, znamenající předskočení právě tohoto soka v tabulce III. třídy. Fotbal jako takový je musel bavit, protože sledovali poměrně dost šancí, navíc k tomu mohli přidat pivo a klobásu z místního občerstvovacího stánku. 



Ohlasy k zápasu


SK Rožná
Marek Navrátil:: Celý zápas jsme byli lepší, ale soupeř urputně bránil a mnoho našich střel nám zblokoval. Nám se naštěstí v první minutě druhého poločasu podařilo skórovat. Soupeř měl také několik šancí, ale podržel nás skvěle chytající Jindra Beran. Ve druhé půli jsme přidali ještě dvě branky a zápas vyhráli 3:0

TJ Sokol Sněžné
Ladislav Střešňák:



Sestavy


SK Rožná
J. Beran [-] - V. Štěrba [-] , T. Klusák [-] , P. Kunc [-] , K. Beran [-] - J. Kroupa [-] (79. O. Kroupa [-] ) , M. Navrátil [-] , M. Pátek [-] (58. R. Hájek [-] ) , J. Hanus [-] (70. T. Sýkora [-] ) - F. Humpolík [-] (46. M. Beno [-] ) , J. Vyžrálek [-]

TJ Sokol Sněžné
O. Forchtsam [-] - F. Karmazín [-] , L. Střešňák [-] (46. J. Dufek [-] ) , L. Pondělíček [-] , J. Beneš [-] , K. Štegner [-] , M. Dvořák [-] , M. Vašek [-] (55. T. Odehnal [-] ) , M. Škapa [-] , L. Štourač [-] , M. Střešňák [-]

Hráči zápasu: J. Beran .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: ČECH Miloš - JANEČEK Martin (N), JUKL Kamil (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.