Divnice slaví první výhru v soutěži, v derby udolaly Lipovou


Branky


0

Poprvé v letošní sezóně si mohli fotbalisté v Divnicích zazpívat vítězný chorál, neboť v místním derby udolali Lipovou. V první půli za chladného počasí viděli diváci jedinou branku, jejímž autorem byl Strnka. Hosté ve druhém dějství dokázali Matějkou srovnat stav zápasu. Rozhodující okamžik duelu přišel až čtvrt hodiny před koncem, kdy o osudu zápasu rozhodl domácí Pavel Fojtík. Svěřenci trenéra Jířího Frajta tak mohou slavit první výhru, Lipová se zatím v jarní části výsledkově trápí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí poslal do vedení Daniel Strnka

V Divnicích se čekalo, zda svěřenci Jiřího Frajta zlomí letošní prokletí a v zápase IV. třídy konečně vyhrají. Naskýtal se jim k tomu příhodný protivník z Lipové, který se na jaře trápí a často hraje v kombinované sestavě. Divnice si v derby na soupeře věřily a na hřišti chtěly pro výhru udělat maximum. Zápas se hrál za chladného počasí na nerovném terénu, což mohlo více vyhovovat bojovnějšímu domácímu týmu. V úvodu se hrála spíše taktická bitva a čekalo se na první chybu. Tu udělali hosté a již ve 12. minutě šli divničtí Strnkou do vedení. Hosté byli tímto vývojem mírně zaskočeni a dlouho jim trvalo, než se dostali do tempa. Na jejich hře byla řada nepřesností a domácí tým využíval každou možnost k zakončení. Lipová se do půle snažila vyrovnat stav zápasu, ale veterán v brance Divnic Pavel Fojtík byl velmi pozorný. Do kabin tak odcházeli spokojenější hráči Divnic, kteří vedli 1:0.

Hosté srovnali Matějkou, o osudu zápasu rozhodl domácí Pavel Fojtík

O půli proběhlo v kabině Lipové nejspíše umývání hlav a hosté vstoupili do druhého dějství aktivně. Vyrovnat se jim podařilo již po sedmi minutách, kdy se trefil Matějka a rázem to bylo 1:1. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, domácí spoléhali na standartní situace, hosté zase na rychlé kontry. Vstřelit branku tak mohly oba celky, ale brankáři svá mužstva podrželi a řada střel skončila mimo jejich svatyně. Klíčový okamžik zápasu přišel v 75. minutě, kdy se domácí útočník Pavel Fojtík dokázal střelecky prosadit a poslat domácí tým do vedení 2:1. Hosté v závěru začali hrát vabank, čehož mohli naopak domácí z rychlých kontrů využít. V závěrečném náporu už domácí obrana v čele s brankářem cennou výhru udržela Divnice tak poprvé letos mohou slavit tříbodovou výhru. V příštím kole se divničtí představí v Nedašově a Lipová přivítá na svém hřišti celek z nedalekého Jestřabí.



Ohlasy k zápasu


TJ Divnice
Jarek Urbaník, hráč: Z první výhry máme radost, navíc v derby s Lipovou.

TJ Lipová
Pavel Tomeček, trenér: K utkání nemám slov...Momentálně jsme na tom tak špatně, že jsme vůbec rádi za to, že se vůbec na zápas sejdeme, to ale neomlouvá, jaký výkon jsme předvedli v Divnicich...



Počet diváků: 40. Rozhodčí: HOUŽVIČKA Čestmír - SATIN Štěpán (N), VAŠIČKA Roman (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.