Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2016 10:30

23.kolo, Jihočeský | Prachatice | Okresní přebor sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Záblatští se vítězstvím stali nejlepšími v Prachatickém okrese pro letošní sezónu a postoupili do I. B třídy!


Branky


2

Zápas, který mladý gólman domácích Adam Kuttenberg nesmírně prožil, se vydařil a Záblatští si po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Miroslava Harvalíka oddychli. Je to za námi, řekl hlavní pořadatel utkání Milan Pavlík a šel se s klukama radovat. Šampaňské, vítězné kolečko na hřišti a potom ke kostelu svatého Jana Křtitele, kde je kašna. Záblatští se vžili do role tohoto světce a skokem do kašny vysvětili a slavnostně stvrdili svůj úspěšný rok.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodních deset minut patřilo hostům, ale potom již vše ovládli domácí

První útok patřil Vitějovickým, kteří chtěli ukázat, že do Záblatí nepřijeli jen bránit. Úvodní střelu kapitána hostí Radka Doubka mladý Adam Kuttenberg chytil. Poté se hrálo dost nepřesně. Teprve v 5. minutě vykombinovali domácí nebezpečný útok a Tomáš Had střílel vedle. Prvních deset minut se oba týmy hledaly a za uvedení stojí jen souboj v pokutovém území domácích, kde se hosté dožadovali ruky. Hlavní rozhodčí Harvalík tuto situaci posoudil správně, nebot nešlo o aktivní pohyb a tak se hrálo dál. Záblatští se pomalu dostávali do hry, ale dvě špatné rozehrávky Kolafy znamenaly bezporostřední ohrožení Kuttenberga, ale ten se dobře vyspal a obě šance R. Doubka a po té i M. Mráze zlikvidoval. Záblatští se probouzeli pomalu a vše uklidnili ve 25. minutě brankou nejlepšího střelce klubu Miroslava Kolafy. Ten tak dal zapomenout na své špatné chvilky a začalo se hrát podle záblatských not. Hosté se nemohli prosadit těžkopádnou a složitou kombinací, kdy domácí zachytili téměř všechny jejich nahrávky. V 31. minutě se pěkně uvolnil Klabouch, našel úplně osamoceného Kolafu a ten se hlavou trefil podruhé. Krátce po druhé brance se uvolnil hostující Mráz a jeho střelu málem prodloužil do vlastní sítě kapitán Lachkovič, ale Kuttenberg zde vytáhl zákrok utkání. Záblatští byli v pohodě a ovládli naplno hru. Když ve 38. minutě přidal Klabouch třetí branku, stali se z Vitějovických slušní hosté. Domácí šli jasně za svým cílem a do přestávky prakticky rozhodli.

V druhém poločase se hrálo v režii domácích. Ti si po zápase užili minuty slávy. Vítězná trička, šampaňské a skok do kašny - to byl vítězný rituál, kterým se za krásného počasí stvrdilo vítězství OP a postup do I.B kraje.

V druhém poločase toho moc k vidění nebylo. Byl to typický zápas, ve kterém je rozhodnuto a oba týmy se již moc nenadřely. Ojedinělé výpady na obou stranách zlikvidovali oba gólmani. Bylo hodně hluchých míst a domácí již mysleli na to jak to vše oslaví. Byl to bezstarostný fotbal ze kterého lze vypíchnout dvě události. Tou první bylo nepříjemné zranění domácího Klaboucha a musel být odnesen na nosítkách. Naštěstí se ukázalo, že o nic vážného nešlo a tak na lavičce čekal na konec utkání. Tou druhou byl gól domácích v 75. minutě utkání, kterým Janošťák stvrdil brankový účet.

   A potom již jen ubíhaly minuty rychle a rychle a po závěrečném hvizdu HR Miroslava Harvalíka, který utkání zvládl výborně, přišel gejzír radosti celého domácího týmu. Záblatští nejen, že vyhráli letošní okresní přebor, ale slavil se i postup do I.B třídy kraje. Byla to výborná sezóna, která měla jasný cíl a ten se splnil. Už jsme tam a my jsme Mistři OP, znělo na hřišti. Vítězná trička, šampaňské a vítězné kolečko přímo na hřišti. "Kdo je letos nejlepší, my my Záblatí," "Ať žije postup" a "Jedééém." To byla parádní oslava, která skončila koupelí v místní kašně.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Záblatí
Domácí byli plni emocí a tak oba trenéři se nezmohli na slovo a nakonec tak to asi mělo být: A tak přišel společný ohlas celého týmu přímo ze hřiště. "Dnes to vyšlo a to je super. Jsme Mistři a jdeme nahoru do kraje. Paráda, díky všem a těšíme se na poslední kolo, kde to všichni pořádně oslavíme."

TJ Vitějovice
Václav Ludačka, vedoucí týmu: "Dnes byl domácí tým lepší. Šli za svým cílem a my hráli tak dvacet minut. Hráli jsme vlažně a hlavně kombinace vázla. Domácí šli jasně za postupem do kraje a k tomu jim blahopřejeme. Já osobně klukům ze Záblatí přeji v kraji hodně štěstí a aby tam vydrželi dlouho."



Sestavy


TJ Sokol Záblatí
A. Kuttenberg [-] - V. Sova [-] , M. Grametbauer [-] , M. Janošťák [-] (89. V. Lukesch [-] ) , F. Kolda [-] - T. Had [-] , J. Hálek [-] (87. J. Kolafa [-] ) , D. Lachkovič [-] , V. Janoušek [-] - J. Klabouch [-] (56. P. Halounek [-] ) , M. Kolafa [-] (70. J. Sarauer [-] )

TJ Vitějovice
P. Fučík [-] - P. Novák [-] , M. Trojan [-] (63. J. Vlček [-] ) , M. Raušer [-] (72. L. Královský [-] ) , V. Ludačka [-] , R. Doubek [-] , K. Talafous [-] , D. Trojan [-] , K. Penzenstadler [-] , M. Mráz [-] , M. Ludačka [-]

ŽK: 65. M. Janošťák - 72. V. Ludačka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: HARVALÍK Miroslav - KOLAFA Jan (N), KLEIN Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
31. 5. 2016 14:21
Děkujeme za upozornění, nadpis jsme již opravili...
I když je pravda, že v šatně se snad taky občas koupají :-)
31. 5. 2016 13:14
Ladislav Beran
Na hlavní stzrtánce je chyba, kdfyž u reprtáže je, že nechybělo koupání v šatně a má být v kašně. Děkuji zha opravu L.Beran