Těškovice vydolovaly výhru až v samotném závěru


0

Využil jsem středečního termínu a opět jsem si udělal výjezd na jeden ze zápasů. Přivítalo mě velmi přívětivé a pohostinné prostředí. Shlédl jsem velice zajímavý zápas, kteremu nechybělo napětí až do poslední minuty. V prvním poločase se hrál zajímavý fotval, ale bez gólového efektu. Ve druhém poločase se přehnala přes Těškovice přeháňka, která nám kromě deště přinesla i branky. V zápase se konaly dva obraty. Nejdříve Štítina zvrátila stav z 0:1 na 2:1. Pak to samé provedly domácí Těškovice z 1:2 na konečných 3:2. Těškovice si ziskem třech bodů vybudovaly před sobotním soubojem s Hlavnící tří bodový náskok.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dohrávka mezi Těškovicemi a Štítinou přinesla velmi zajímavou a napínavou podívanou po celý zápas. Už ve 3. minutě vypálil štítinský Petr Stoklasa, a jeho střelu ztlumil brankář Roman Lazecký. Těškovice odpovědely o minutu později akcí Libora Gelačáka a Matěje Krayzla, jehož střelu zblokovala hostující obrana na roh. V 8. minutě si mezi sebou vyměnili míč domácí Vladimír Šenk s Daliborem Sochorkem, a střela prvního z nich asi z deseti metrů skončila těsně nad brankou. Pak se hra odehrávala převážně mezi šestnáctkami obou týmů. Teprve v 17. minutě rozehrál roh Dušan Sýkora nakrátko na Libora Brože, který mu míc vrátil. Centr Sýkory pak našel ve vápně Dalibora Illíka, jenž ale neseřídil přesně svá mířidla. Zhruba od dvacáté minuty prvního poločasu převzala režii hry hostující družina a zatlačila domácí před jejich pokutové území. Ve 23. minutě pumelice Jakuba Černého letěla jen těsně nad. O minutu později proběhl přes celé hřiště štítinský David Matyášek, dostal se až do pokutového území, kde jeho snažení překazila domácí obrana. Ve 26. minutě vypálil za pokutovým územím Jindřich Dankovič a Roman Lazecký musel na zem a míč lapat u své levé tyče. V 27. minutě centr Davida Matyáška lízl hlavou Denis Komenda a balón jen těsně minul levou tyč domácí svatyně. Plodnou desetiminutovku Štítiny zakončil centr Dankoviče, který však svého adresáta nenašel. Zhruba od 30. minuty začala zlobit domácí ekipa. V 32. minutě mířil jen těsně nad Vladimír Šenk. O minutu později z trestného kopu Dalibor Sochorek jen těsně minul bránu. V 41. minutě po rohu Dušana Sýkory Vojtěch Vavrečka pálil mimo. Těsně před odchodem do kabin vyrazil domácí brankář Lazecký střelu Matyáška. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

 

Na začátku druhého poločasu se přes Těškovice přehnala krátká průtrž mračen. Ta zpočátku svědčila Těškovicím. Střela Vojtěcha Vavrečky ze 46. minuty netrefila branku. Střelu Dalibora Sochorka zblokovala štítinská obrana. V 53. minutě ještě střelu domácích dokázal vytěsnit mimo své tyče štítinský gólman David Trebichalský. V 54. minutě se už domácí radovali, když míč po ose Dalibor Sochorek, Vladimír Šenk doputovala k Jakubovi Krayzelovi, který uklidil míč k levé tyči štítinské branky - 1:0.  Hosté pak si vypracovali v 57. minutě obrovskou šanci, když střelu Jana Hegera z jednoho metru zpacifikoval na brankové čáře domácí gólman Lazecký. Hosté se dožadovali branky, ale rozhodčí branku neuznal. V 62. minutě opět podržel domácí brankář Lazecký, když vychytal v tváří v tvář opět Hegera. Domácí reagovali šancí Krayzela, který však střelecký kopačky v tomto zápase nenazul, protože ho v jeho šanci štítinský brankář Trebichalský i nadvakrát vylapal. O chvíli později si na něm vylámal zuby i Vladimír Šenk. V 69. minutě udeřilo na druhé straně, když dlouhý aut Davida Baiera, zametl pod víko David Matyášek - 1:1. Zajímavý zápas pokračoval dále. V 71. minutě pumelici štítinského Jakuba Černého tlumil nadvakrát Lazecký.  Pak přišla série domácích šancí. V 72. minutě střílel Šenk těsně vedle. Pokus Matěje Krayzla srazila štítinská obrana na roh. Další šanci opět zazdil Krayzel. A přišel zákonitý trest. V 78. minutě našel David Matyášek na hranici šestnáctky Jakuba Černého, a na jeho střelu pod břevno se brankář Lazecký natahoval marně - 1:2. Ze šoku se ale domácí vzpamatovali hned vzápětí, když využili chybu hostující defenzívy ve středu hřiště a Vojtěch Vavrečka přehodil štítinského brankáře a jeho pokus se dokutálel do sítě - 2:2. Domácí to vyburcovalo k větší aktivitě a snažili se strhnout výhru na svou stranu. V 80. minutě vyrazil přímý kop Jakuba Solnického brankář a i při dorážce si poradil s pokusem Dalibora Sochorka. V 83. minutě se zjevil sám před brankářem Trebichalskym Vavrečka, ale štítinská obrana stačila zamést míč do bezpečí. V 86. minutě se však tváře domácích fandů, kteří po celý zápas hnali svůj tým ke zteči, rozzářily. K míči se dostal Libor Gelačák a jeho střela zaplula k levé tyči štítinské branky - 3:2. Ve zbývajícím čase si domácí ekipa hlídala své vedení. Hosté se dostali jen ke střele v nastaveném času, kterou vyrazil brankář Lazecký na roh. Následný roh Heidera Lazecký vyboxoval a rozhodčí foukl do píšťaly a domácí mohli slavit šťastné vítězství. Hosté se však za svůj výkon nemusí vůbec stydět, neboť nemalou měrou přispěli ke kvalitnímu zápasu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Těškovice
Martin Šenk (trenér): Vyrovnané utkání, kterému by slušela remíza. Soupeř hrál aktivně, a my jsme vytvářeli na začátku chyby. Výborní byli oba brankáři, kteří své týmy několikrát podrželi. My těžíme z brejků, ze kterého jsme se ujali vedení 1:0. Soupeř vyrovnal, a rychle dal i na 2:1. My však vzápětí snížili a ze závěrečného tlaku vytěžili rozdílový gól. Vybudovali jsme si dobrou pozici pro sobotu.

TJ Tatran Štítina B
Michal Lhotský (vedoucí mužstva): Nečekal jsem, že budeme hrát tak dobře, protože Těškovice hrají doma dobrý fotbal. Přijeli jsme v kombinované sestavě, kde hráli jak náhradníci, tak dvě posily z áčka. Po gólu na 2:1 jsme udělali pro mě nepochopitelnou chybu ve středu hřiště, na což jsem hráče v kabině upozorňoval. Ten třetí gól byl to samé. Soupeř byl šťastnější.



Sestavy


TJ Sokol Těškovice
R. Lazecký [-] - L. Gelačák [-] , J. Krayzel [-] (76. M. Hoza [-] ) , L. Brož [-] , D. Illík [-] - J. Solnický [-] , D. Sýkora [-] (68. P. Jedlička [-] ) , V. Šenk [-] , V. Vavrečka [-] - D. Sochorek [-] , M. Krayzel [-] (89. K. Kubesa [-] )

TJ Tatran Štítina B
D. Trebichalský [-] - D. Adamčík [-] , D. Baier [-] , P. Stoklasa [-] (46. J. Kunczik [-] ) , D. Komenda [-] (81. D. Nardelli [-] ) - D. Matyášek [-] , J. Černý [-] , J. Dankovič [-] , D. Heider [-] - J. Holeš [-] , J. Heger [-]

Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.