Rosice přehrály Vysoké Chvojno


Branky


11. L. Němec , 21. P. Zelinka , 49. R. Kocián (vl.) , 65. M. Tesař - 72. P. Michalec , 79. O. Schejbal
0

Do Rosic přijelo v neděli Vysoké Chvojno. Domácí tým si chtěl spravit chuť po nepovedeném minulém kole. Jak utkání probíhalo, se dozvíte v následujíccím repotu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý nástup domácích

Domácím chyběl brankář Nahálka a v brance tak nastoupil Roubal. V útoku rosický trenér Matějů vsadil na duo P.Zelinka - L.Němec. A oba tito hráči byli v úvodu aktivní.

Domácí tým odstartoval zápas opravdu dobře a postupnými kombinacemi se dostával až do šancí.

První možnost měl L.Němec, když jeho tečovanou pohotovou střelu z hranice vápna vytáhl skvělým zákrokem brankář Müller na roh. 

V 11.minutě postupoval s míčem P.Zelinka, natáhl na sebe protihráče, tím vznikl prostor pro L.Němce. Zelinka mu míč předložil, Němec si jej zpracoval a střelou po zemi k tyči poslal domácí do vedení - 1:0.

Další gólová šance L.Němce přišla jen o chvíli později, domácí útočník byl první u brankařem vyraženého míče a posílal ho do zcela odkryté branky, avšak jeden z hostujících obránců míč obětavým zákrokem přizvedl na roh.

Pak postupoval ze strany sám Jankovský, nejenže svoj šanci neproměnil, ale ještě se při zakončení zranil a o chvíli později musel být střídán.

Další rosická kombinace na pravé straně hřiště vyústila v centr J.Zelinky, který si ve vápně P.Zelinka zpracoval jedním dotekem a druhým poslal nekompromisně do sítě - 2:0. V těchto chvílích byli na hřišti pouze domácí.

Pak se představil také Tesař, který vystřídal zraněného Jankovského. Navedl si míč na střed hřiště, na jeho pumelici nestačil brankář dostatečně zareagovat a střela ho zasáhla do hlavy. Hostující gólman musel být následně oštřen, naštěstí se nejednalo o nic vážného a mohl pokračovat ve hře.

V další pěkné akci L.Němec vyslal do gólové šance Tesaře, ten však branku netrefil.

Poté se začali připomínat hosté, vytvořili si několik rohů a závarů v pokutovém území, vše však domácí s vypětím všech sil odvrátili.

 

 

 

Domácí přidali dvě branky, pak ale polevili

Rosičtí se od začátku druhého poločasu snažili přidat pojišťující branku a měli nadále více ze hry.

Na přetažený centr J.Zelinky si na zadní tyči naběhl Šlechta, jeho střelu z voleje ale brankář Müller dokázal vyrazit.

Další centr, tentokrát z pravé strany, poslal před branku Palaščák a dezorientovaný Kocián míč umístil za záda vlastního brankáře (možná zde hrálo roli i ostré slunce) - 3:0.

Poté měli rosičtí dvě podobné standardní situace, ale střely Tesaře a J.Zelinky letěly shodně nad branku.

Tempo domácích pomalu upadalo a hosté se zase začali připomínat. 

Ale tím, kdo se prosadil, byly znovu Rosice. Obránce J.Zelinka se dostal až do pokutového území, tam mu míč upálil jeden z chvojenských obránců, ale udělal to tak nešťastně, že našel před brankou osamoceného Tesaře, který nabídkou nepohrdl a ranou do horního růžku upravil na 4:0.

Pak se málem prosadil hostující Schejbal, když moc nechybělo, aby jeho centr doplachtil až za Roubala.

Další šance domácím zmařil svými výběhy bramkář Roubal.

Chvojno převzalo iniciativu a bylo v těchto chvílích lepším týmem. Odměněno bylo v 72.minutě, kdy utěšená střela Michalce z 25 metrů skončila až v šibenici Roubalovi branky - 4:1.  

O pár minutek později přidal druhý gól hostů Schejbal, který zůstal po centru z pravé strany trestuhodně neobsazen a neměl tak problém napálit míč do sítě - 4:2.

Pak Roubala protáhl střelou směřující pod břevno Jan Müller, domácí brankář dokázal míč vytáhnout na roh. 

 

Při zdánlivě nevinném odkopu od branky Rosic, propadl na polovině hřiště míč k Tesařovi tak příhodně, že mohl postupovat sám na branku. Svůj nájezd však nezakončil dobře a brankář Chvojna jej vychytal.

Pak to Tesař zkoušel střelou z přímého kopu z levé starny, ale bylo to už hodně ze strany, takže Müller dokázal míč vyrazit.

Za hosty střílel rovněž z trestného kopu Kocián, jeho střela byla lehce přizvednuta zdí a skončila těsně nad brankou.

 

To bylo z tohoto celkem pohledného zápasu vše. Rosice si tak zaslouženě připsaly tři body.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Rosice nad Labem B
David Matějů ( trenér Rosic ): Fotbalová ofenzivní kvalita byla od začátku na naší straně, byť soupeř nepůsobil zle. Naši efektivitu korunoval vynikajícím výkonem Petr Zelinka.V závěru jsme zbytečně dopustili dva góly v naší síti.


Autor: L. N.


Místo: Rosice nad Labem. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Zeman Josef - STACH Jiří (N), PĚTIOKÝ Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.