Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.06.2016 15:00

21.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | IV. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šok!


Branky


1

Před posledním kolem sezóny byl Baník v pozici, o které se mu v zimě mohlo jen zdát. Proti Starému Smolivci stačilo uhrát i remízu a senzační postup do 3. třídy by se stal skutečností. Ale po výhře outsidera 3:2 a po tříbodovém zisku Ptenína bylo vše jinak. Starý Smolivec se nakonec dostal na konečnou šestou příčku, což taky není k zahození.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tři góly v krátkém sledu

Baníkovci byli v prvním poločase jasně lepší. Ale těch zahozených šancí! Bylo až neuvěřitelné, že po první půli nebyl zápas již rozhodnutý. Ve stoprocentních šancích se ocitli Šmrha, Janouškovec, Bystrán, Tichý, Machač a další. Hlavní postavou duelu byl bezesporu brankář domácích a kapitán v jedné osobě Lubomír Kříž. Ten navlékl rukavice namísto Romana Karlíka a chytal famózně. Hosté se nespočetně král dostali do situace, kdy zbývalo překonat jen jeho, ale to se nedařilo.

 

A tak přišel trest. Po rohovém kopu zůstal v malém vápně sám Vladimír Spour a rázem to bylo 1:0. Druhý tvrdý direkt přišel hned o tři minuty později, kdy vedení navýšil Karel Bouše. Ten využil zaváhání hostujícího stopera a následný průnik před brankáře Janečka dokonal přesnou střelou k tyči. První poločas však skončil 2:1. Kontaktní branku měl na svědomí kapitán Baníku Jan Hrubý, který zakončil pohlednou kombinaci technickou střelou.  V druhém poločase se dal očekávat drtivý tlak hostí, který měl být umocněn i tím, že ve 40. minutě se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Václav Nachtman.

Rozhodla Štutikova paráda

Odhodlané mužstvo trenéra Housara však srazila do kolen 47. minuta. Dušan Štutika dostal příležitost rozehrávat přímý kop, a i když jeho první střela skončila na zdi, tak do dorážky se opřel náramně a jeho rána skončila v horním růžku. To byla fotbalová nádhera v podání mladého záložníka. Ani poté hosté nesložili zbraně, na to bylo ve hře příliš mnoho. A dočkali se odměny. V 53. minutě skončila střela Machače na tyči, ale do prázdné branky jej uklidil Jakub Janouškovec – 3:2.

 

Domácí se následně stáhli před vlastní pokutového území do hlubokého bloku. A favorit jej už překonat nedokázal. Postupem času začali černozelení zmatkovat, zbytečně vymýšlet a také jim začaly téct nervy. Červenou kartou to odnesl Daniel Tichý, pro kterého to bylo druhé vyloučení v krátkém sledu. Závěrečné pokusy o nakopávané balony do vápna si domácí stopeři v poklidu pohlídali, a tak se mohli baníkovci už jen modlit, aby Lučina nevyhrála v Neurazech.



Ohlasy k zápasu


SK Starý Smolivec B
Jiří Šíma, hráč Starého Smolivce: "Soupeř byl jasně lepší. Hráli jsme však poctivě ze zabezpečené obrany a hodně nám pomohly góly, které nás dostaly do vedení 2:0. Po červené kartě jsme se jen ojediněle dostávali dopředu, ale i tak jsme nakonec vyhráli."

TJ Baník Mantov
Jan Hrubý, kapitán Mantova: "Těžko se hledají slova. Nepovedený podzim jsme doháněli, jak se dalo a nakonec jsme se ocitli v situaci, do které nikdo ani nedoufal, že bychom se mohli ještě dostat. Totiž, že před posledním kolem budeme mít postupové druhé místo ve svých rukou. To co se ale odehrálo ve Smolivci, to je pro nás až příliš kruté. Tak velká hořká pilulka se spolknout jen tak nedá. Ta se mi na jazyku bude ještě dlouho převalovat a až se po čase spolknout podaří, stejně po ní zůstane nepříjemná pachuť velkého selhání a neúspěchu. Takový průběh sezóny jsem ještě nezažil a snad už nezažiju! Faktem ale je, že v posledních zápasech jsme skóre museli otáčet víckrát a nepěkně jsme si tak zahrávali s paní štěstěnou, která nám to v dnešním zápase vrátila i s úroky. Ptenínským upřímně gratuluji k postupu a přeju jim v novém ročníku hodně úspěchů."



Sestavy


SK Starý Smolivec B
L. Kříž [-] - J. Šíma [-] (89. T. Houlík [-] ) , D. Šíma [-] , P. Pechr [-] (46. P. Panýrek [-] ) , V. Spour [-] , P. Kub [-] , V. Nachtman [-] , D. Štutika [-] , M. Hrkel [-] , V. Fiala [-] (90. J. Beneš [-] ) , K. Bouše [-]

TJ Baník Mantov
L. Janeček [-] - O. Baran [-] (69. A. Ulč [-] ) , J. Hrubý [-] , T. Korba [-] , T. Bystrán [-] , J. Dráždil [-] - T. Behenský [-] , J. Machač [-] , D. Tichý [-] - P. Šmrha [-] , J. Janouškovec [-]

ŽK: 4. V. Nachtman , 60. D. Šíma , 83. V. Spour - 60. T. Behenský , 75. D. Tichý . ČK: 40. V. Nachtman - 82. D. Tichý .
Hráči zápasu: L. Kříž - J. Hrubý .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Šimek Luboš - SMAŽÍK Petr (N), KOLÁČEK Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 6. 2016 20:28
dekujeme borcum ze stereho smolivce kteri nam (pteninu) vybojoval postup