Morké oplatilo Lipí podzimní porážku


0

Vyrovnané utkání se dalo očekávat v Lipí, kam přijel soupeř z Mokrého. Domácí minulé kolo rázně ukončili tří zápasové čekání na výhru a Dolnímu Bukovsku na jeho hřišti nasázeli 8 branek. Mokré pak pokračovalo ve velmi dobrých výkonech na jaře a připsali si zaslouženě tři body po výhře nad Dívčicemi. Podzimní klání na půdě Mokrého (2:3) rozhodl třemi góly kanonýr Lipí Lávička, takže hostující hráči věděli na koho si dát největší pozor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostům pomohla rychlá branka

Vstup do zápasu vyšel na jedničku hostujícím hráčům. Mokré šlo do vedení již ve 2. minutě. Petr Štumbauer dostal dostatek volného času a prostoru, aby vzápětí po pěkné individuální akci prostřelil Macháčka mezi nohy - 0:1. To byla pro domácí Lipí rána. Vyrovnat mohl o pět minut později Kruťko po akci Radoucha, ale jeho střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel. A tak mohlo opět udeřit na druhé straně, kdy nejlepší střelec soutěže Hrádek střílel po chybě domácí obrany prakticky do prázdné brány, na poslední chvíli ale výborně zasáhl vracející se Růžička. Největší šanci na vyrovnání měli domácí ve 20. minutě. Holinka skvěle vyslal do samostatného úniku Lávičku, kterého ale výborným zákrokem vychytal hostující brankář Alexa. Hosté hrozili z brejků a ve zbytku druhého dějství mohli své vedení několikrát navýšit. Zejména útočné duo H+H, které může zavádět k tenisu, ale opravdu se nejedná o Hlaváčkovou s Hradeckou, nýbrž o forvardy Mokrého Housku s Hrádkem. Ti šli dohromady třikrát na osamoceného brankáře Macháčka, ale žádná z velkých šancí naštěstí pro Lipí v brance neskončila. Poločas tak skončil nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

I druhý poločas začali mnohem lépe hráči Mokrého

Druhý poločas odstartoval stejně jako ten první. Ze druhého dějství uplynuly pouhé tři minuty, kdy Štumbauer chytře rozehrál přímý kop na Petra Housku, jenž bez větších potíží prostřelil Macháčka - 0:2. Ještě hůře to s domácími vypadalo o tři minuty později. To se o slovo přihlásil Daniel Hrádek, který si tentokrát počínal suverénně - 0:3. Domácí byli zralí na ručník, Mokré si na hřišti dělalo, co se mu zlíbilo. Změnu herního projevu znamenala až trefa nejlepšího střelce v domácím dresu Romana Lávičky z 67. minuty. "Romario" se svým důrazem protlačil do gólové situace a reparát složil na jedničku - 1:3. Vstřelená branka jako by domácím fotbalistům vlila krev do žil. Od této chvíle to bylo Mokré, které vůbec nevědělo co hrát a bylo prakticky pod neustálým tlakem Lipí. Z něj ale pramenila pouze druhá trefa Romana Lávičky, který uklidil za Alexu centr střídajícího Daňhelky - 2:3. Lávička tak v souboji dvou nejlepších střelců soutěže sice předčil hostujícího Hrádka, po utkání byl ale spokojenější hostující kanonýr, který mohl slavit těsnou výhru svého týmu 2:3.

 

zdroj: tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lipí
TJ Sokol Lipí ( webové stránky ): "Po vysoké výhře na hřišti Bukovska se hráči Lipíčka představili před vlastními fanoušky proti Mokrému. Utkání nám ale vůbec nevyšlo a především díky tragickým vstupům do obou poločasů jsme ztratili nárok na bodový zisk. V 51. minutě totiž zvyšoval Daniel Hrádek již na 3:0 z pohledu hostujícího celku a bylo prakticky rozhodnuto. Za nás v závěru snížil dvěma trefami Roman Lávička, na bodový zisk už se nám ale dosáhout nepodařilo."

TJ Mokré
Petr Štumbauer (hráč): "Co se týče zápasu, povedly se nám oba vstupy do začátku poločasů. Brzy jsme otevřeli skóre a nepouštěli Lipí do vyložených šancí. Bohužel naši kanonýři dnes stříleli slepými. Z vyložených šancí i tři na samotného gólmana jsme nedokázali zužitkovat a síť, do které jsme míč umisťovali, rozhodně nebyla ta branková. Naopak ke konci poločasu jsme byli my, kdo mohl inkasovat. Povedl se nám také vstup do druhého poločasu. Oba střelci si hned z kraje spravili chuť a ukázali hlad po gólech. Chtěli jsme zápas v klidu dohrát a kontrolovat výsledek, bohužel naše pasivita dala hráčům z Lipí novou chuť do boje a podařilo se jim zápas zdramatizovat. Naštěstí se někteří hráči po gólové sprše vzpamatovali a dotáhli jsme zápas do vítězného konce."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: KNOTEK Václav - STRÁDA Petr (N), MATĚJKA Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.