VIDEO: Týn B otočil ve druhém poločase zápas s Úsilným a slaví postup do Okresního přeboru!


Branky


49. J. Klička (p.) , 59. R. Štos - 26. P. Vazač
0

V 19. kole III. třídy skupiny A měli hráči Týna B možnost využít první mečbol k postupu do Okresního přeboru. Stačilo k tomu jediné, porazit na domácím hřišti druhý tým tabulky Úsilné. Hosté jsou sice v soutěži nováčkem, ale svými výkony i výsledky se zaslouženě drží na druhém místě, právě za lídrem soutěže z Týna B.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úsilné v prvním poločase zaskočilo domácí Týn B

Zápas roku si nenechalo ujít téměř 300 týnských fanoušků! Hráči týnské rezervy byli zprvu nejspíš vidinou postupu svázaní a nepředváděli zdaleka to, co se od nich očekávalo. Zápas byl navíc poznamenaný počasím, a tak mu poněkud scházelo tempo. Domácí sice drželi častěji míč na svých kopačkách, ale žádnou zajímavou možnost si nevytvořili. Za svou pasivitu byla Olympie potrestána ve 26. minutě, kdy zbytečně zbrkle rozehrávala nadějnou standardku, namazala tím hostům do protiútoku, se kterým si po třicetimetrovém sprintu poradil rychlonohý útočník Vazač. Olympie si s nepříznivým stavem do konce první půle nevěděla rady, za zmínku stojí pouze Aitova střela ze střední vzdálenosti těsně vedle tyče. Do šatny mohla Olympie ještě jednou inkasovat, útočník Úsilného už obehrál dokonce vyběhnuvšího brankáře Valtra, ale naštěstí ho na poslední chvíli zastoupil stoper Vlk.

Domácí zvládli otočit vývoj zápasu a dojít si pro postup do Okresního přeboru

Ve druhé půli se divákům představil jiný tým Olympie – daleko lačnější po postupu. Snad jim k tomu pomohla přestávková pauza, kdy si hráči uvědomili, že ta vodou napuštěná káď u hřiště není na mytí nádobí a že ten ohňostroj není připravený na blížící se den dětí. Už ve 49. minutě odpískal rozhodčí Havlíček poněkud spornou penaltu za údajnou ruku obránce Úsilného. S tou si nekompromisně poradil Klička a bylo rázem srovnáno. Opařené Úsilné kapitulovalo podruhé o deset minut později. To nejspíš chtěl dlouhý míč za obranu brankář Novák chytat do čepice, ale ten ho přeskočil a pro dobíhajícího Štose už byla povinnost zasunout.  Po vstřelené brance mohla Olympie vedení ještě navýšit, ale druhou penaltu za jasný faul na Faru nedokázal ostrostřelec Štos proměnit, napálil míč pouze do tyče. Hosté dohrávali zápas bez vyloučeného Polana, který si za nadávky rozhodčímu vysloužil druhou žlutou a zároveň červenou kartu. Přesto ale dokázalo být Úsilné v závěru nebezpečné, všechny jejich šance ale dokázal zneutralizovat jednou dokonce i za přispění tyče gólman Valtr. Velké drama nakonec skončilo vítězstvím Olympie B 2:1.

 

Oslavy titulu proběhly ve velkém stylu, nejprve si hráči na trávníku zakřičeli oslavnou ciginu a poté už za zvuků ohňostroje naskákali do kádě s vodou. Nakonec došlo i na písničku We are the champions a závěrečnou děkovačku se všemi věrnými fanoušky. V hospodě se slavilo až do brzkých ranních hodin a babky ráno ve frontě na maso si povídaly, že zas bylo v alejích nablito. Zkrátka oslavy se vším všudy!  

Postupové oslavy FK Olympie Týn B!

 

GoPro: 



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Daniel Brom (hráč): "Do zápasu jsme nevkročili podle našich představ. Nedařilo se nám kombinovat a naším nepřesným rozehráním standardky jsme Úsilnému věnovali gól. Ve druhém poločase jsme se rozhodli nasadit na šikovného útočníka hostů Vazače osobku a naše taktika se začala vyplácet. Při našem prvním gólu nám sice možná pomohl rozhodčí, ale takovéto protěžování můžete vidět i v lize nebo na mezinárodní scéně. Zkrátka rozhodčí podvědomě protěžují kvalitnější týmy (a opravdu za tím nejsou peníze, jak si někdo může myslet). Druhý gól nám pro změnu darovali hosté sami. V závěru nás hosté zmáčkli, ale tým ukázal charakter a nakonec urval vítězství. Sice jsme nepodali nejlepší výkon, ale na to už se historie neptá. Důležité je, že tak jsme první no a cooo!"




Počet diváků: 300.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.