Úsilné porazilo Mokré a v tabulce se osamostatnilo na druhém místě


Branky


0

Třetí tým tabulky Úsilné, hostilo na svém hřišti mužstvo Mokrého. Domácím se v letošní nováčkovské sezoně daří nadmíru a jen o skóre jsou v tabulce třetí za druhým Lipím. V posledním zápase si přivezli vítězství z Bukovska a bodovou sbírku chtěli rozšířit i v zápase s Mokrým. Hosté ovšem prožívají výborné jaro, jedinou ztrátu zaznamenali na půdě lídra soutěže z Týna, jinak zbývající čtyři zápasy vyhráli a dal se tak očekávat vyrovnaný zápas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí byli aktivnější a zaslouženě šli do vedení

Jak už jsme psali v předzápasových prognózách, v zápase se hrálo o hodně. V případě výhry Úsilného by se domácí v tabulce posunuli, po zaváhání Lipí na druhé místo. V opačném případě by se do boje o druhé a třetí místo, zapojila hned pětice týmů, kterou by dělily pouhé dva body. Jenomže domácí hráči nejsou zvyklý na domácích hřišti ztrácet body. V aktuálním ročníku doma padli pouze jednou a to je na nováčka soutěže velmi dobrá bilance. Hosté z Mokrého se těžko srovnávali s počasím a tvrdých povrchem, na kterém se daleko lépe pohybovali domácí hráči a opticky měli více ze hry po celý první poločas. Jenomže se jim dlouho nedařilo vyjádřit ji gólově. Když už se zdálo, že poločas skončí bezbrankovou remízou, dostal se míč k nohám domácího Havlína a ten 3 minuty před odchodem do kabin, poslal domácí do zaslouženého vedení – 1:0. 

Ve druhém poločase přidalo Úsilné pojistku a dovedlo zápas k zasloužené výhře

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, jako ten první. Na domácích hráčích byla vidět větší chuť po vítězství, zatímco hosté, jak řekl po zápase záložník Mokrého Petr Štumbauer, působili na hřišti jako leklé ryby. Když už se přeci jen hosté dostali na dostřel Novákovi branky, chyběla předfinální přihrávka, která by posunula celou akci k zakončení. A když za celý zápas nevystřelíte na branku, těžko můžete počítat s nějakým bodovým importem. Aktivita domácích hráčů slavila druhý úspěch necelou čtvrt hodinu před konce zápasu, když domácí fanoušky uklidnil brankou na 2:0 Vazač. Závěr zápasu si Úsilné pohlídalo a po další výhře se v tabulce dostalo na druhé místo, na které si nemohlo vybrat lepší načasování, protože v dalším kole zajíždí k lídrovi soutěže z Týna B. V případě výhry domácích bude jasno o postupujícím do Okresního přeboru. Za určitých okolností může Týnu stačit i bod, ale to by muselo Lipí ztratit body na půdě posledního Bukovska B. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na případný úspěch Úsilného, které by závěr soutěže zdramatizovalo. 



Ohlasy k zápasu



TJ Mokré
Petr Štumbauer (hráč): "Nemám k tomu moc co říct, na Úsilném bylo vidět, že chtějí vyhrát víc než my. Podmínky, čímž myslím úmorné vedro a tvrdé hřiště, byli pro oba stejné. Byli jsme jak leklé ryby, nedostali jsme se ani ke střele na bránu. Snad si spravíme chuť příští týden na domácím hřišti."



Počet diváků: 50. Rozhodčí: HORA Karel - HELMICH Jiří (N), MATĚJKA Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.