Žabovřesky si připsaly povinné tři body s Bukovskem a v tabulce poskočily na třetí místo


Branky


0

Domácí hráči Žabovřesek poprvé padli na jaře v minulém kole, když v derby nestačili na Lipí. V domácím zápase přivítali poslední celek tabulky Dolní Bukovsko B a bylo tak povinností připsat si do tabulky tři body s možností vyšvihnout se na třetí místo. Bukovsko na jaře ještě nebodovalo a při pohledu na tabulku, málokdo věřil, že by se na tom mělo něco změnit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žabovřesky začaly dobře, ale více než jednogólový náskok si nevytvořily

Domácí hráči přivítali na svém hřišti poslední celek tabulky Bukovsko a výhrou se chtěli posunout v tabulce na třetí místo. Pro domácí přišla komplikace chvíli před zápasem, když se při rozcvičce zranil kapitán Jan Hála. V zápase chyběl i jeho bratr Jakub, ale i přesto jméno Hála v základní sestavě nechybělo, když na stoperu zaskočil strýc obou sourozenců Tomáš Hála. Samotný zápas začal, jak už to bývá při vyšších teplotách opatrně. Domácím se navíc příliš nedařilo a hosté drželi míč více na svých kopačkách. I přesto se dokázali domácí hráči po 12. minutách dostat do zakončení a hned z toho byla branka. Bukovsku nevyšla ofsajdová past, které se vyhnul Lapeš a následně překonal brankáře Paura – 1:0. Pak se vývoj zápasu srovnal, ale jen v ohledu odstoupení kapitánů. Po faulu Vašíčka, muselo nuceně střídat i hostující céčko Matoušek. Dolní Bukovsko i nadále podávalo bojovný výkon a domácí hráče drželi na distanc od Paurovy branky. A jelikož ani oni sami si nevytvořili za první poločas vážnější šanci k ohrožení brankáře Mádla, šlo se do šaten za stavu 1:0 pro domácí Žaby.

Domácí přidali rychlou pojistku v podobě druhého gólu a zápas v klidu dovedli do vítězného konce

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Hned po šesti minutách druhé půle uklidnil domácí hráče druhý gól do sítě outsidera zápasu. Po centru z levé strany se prosadil nejlepší střelec domácího týmu Pilný a bylo to 2:0. Domácí hráči nepouštěli hosty do vážnější šance a tak největší nebezpečí pro brankáře Mádla znamenaly ostré sluneční paprsky, které mu opalovaly jeho prostovlasý sestřih. Ani brankář Paur nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci a tak si šel v závěru zápasu kopnout přímý volný kop. Z dobré pozici však nedokázal míč poslat mezi tři tyče, a jelikož se gólově neprosadil, ani žádný z domácích hráčů, skončil zápas výhrou Žabovřesek, které se minimálně do neděle posunuli v tabulce na 3. místo.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Jakub Hála (hráč): "Zápas začal podle očekávání a díky brance Lapeše jsme šli do vedení. Dá se říci, že jsme byli po celé utkání lepším týmem. Ve druhém poločase jsme přidali na začátku druhou branku a hru pak kontrolovali. Soupeře jsme do vážnější šance nepustili a dokráčeli tak k zisku tří bodů, které zůstaly doma."




Místo: Žabovřesky. Počet diváků: 50. Rozhodčí: PILEČEK Josef - KANTOR Tomáš (N), BARTOŠ Ivan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.