Žabovřesky porazily Dívčice a v tabulce začínají nahánět druhé Lipí


Branky


0

Ve 14. kole se představili poprvé na domácím hřišti hráči Žabovřesek. Ti v úvodních dvou jarních kolech potvrdili svou venkovní formu, když si přivezli z hřišť soupeřů čtyři body a společně s Týnem zůstavají venku neporaženi. Hosté z Dívčic vstoupili do jara minulý víkend výhrou nad Koloději a na jaře chtějí hlavně napravit nepovedený dojem z podzimní části sezony. Svému protivníkovi navíc chtěli oplatit podzimní porážku 0:2. "Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích nebo oznámkujte jednotlivé hráče!" (podrobnosti připravujeme)

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní branky obou týmů dělilo 60 vteřin

Vyrovnaný zápas byl k vidění v prvním poločase na hřišti v Žabovřeskách. Domácí chtěli navázat na venkovní povedené zápasy, ale zrovna tak chtěli uspět hosté z Dívčic, kteří chtějí napravit dojem z nepovedeného podzimu. V 10. minutě přišla první gólová akce. Jen za cenu faulu byla zastavena útočná akce domácích. K přímému volnému kopu se postavil Formánek a mazáckým kopem poslal domácí do vedení. Ti se ovšem z vedení radovali pouhou minutu. Hezoučký ihned po rozehrávce prokličkoval k brance domácích, jeho střelu se snažil odvrátit domácí stoper Jan Hála, ale nešťastně trefil hlavu Tvrzického, od kterého se míč odrazil za záda bezmocného brankáře Mádla – 1:1. Hosté byli po zbytek poločasu více na míči, ale ve finální fázi byli hodně nepřesní. Domácí hráči hrozili nejčastěji ze standardních situací, ale ani jim nebylo souzeno vstřelit vedoucí branku. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Domácí byli hladovější po vítězství

Co se dělo o poločase v kabinách těžko říct. Nicméně hosté působili ve druhé půli jako Šípkové Růženky, naopak domácí šli za vítězstvím. Na vině může být i zranění hostujícího stopera Waldhausera, který do té doby výborně dirigoval obranu a rozjížděl akce svého týmu. Rozhodující moment zápasu přišel v 61. minutě. Josef Pilný se elegantně zbavil stopera Dívčic a následně poslal na párek i brankáře Dolejše a poslal míč do prázdné branky – 2:1. Domácí byli nadále při chuti, ale pojistku v podobě třetí branky, již nepřidali. Žabovřesky se tak bodově v tabulce dotáhly na třetí Úsilné a další dva body je dělí od druhého Lipí. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (hráč): "Zápas byl, trochu hektický z naší strany, protože to byl první domácí zápas a chtěli jsme určitě vyhrát. Po dvou dobrých zápasech venku jsme chtěli naplno bodovat doma a dotáhnout se na třetí místo v tabulce, což se nám nakonec povedlo. My jsme se dostali do vedení po Formánkově přímém kopu. Hosté odpověděli za minutu. Do poločasu se více skóre nezměnilo. Rozhodující moment přišel po hodině hry, když rozhodl po své individuální akci Pilný. Ve druhé půli jsme byli lepší a připsali si zaslouženě tři body."

TJ Mír Dívčice
Libor Waldhauser (hráč): "Začátek byl z obou stran vcelku útočný. Domácí hrozili hlavně rychlými brejky. A do vedení šli po proměněném přímém kopu. My ovšem rychle odpověděli a po zbytek prvního poločasu měli více ze hry. Bohužel v koncovce se nám nedařilo. Domácí hrozili hlavně z nacvičených standardních situací, ale naše obrana veškeré nebezpečí odvracela v čele s dobře chytajícím Dolejšem. Nevím co se dělo druhý poločas, protože jsme totálně odpadli a domácí si šli za vítězství a nakonec se ho po zásluze dočkali."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: HRUŠKA Radek - KANTOR Tomáš (N), VOVES Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.