D. Brom 62. (p.)
J. Vanda 66.
D. Brom 70.
R. Štos 75.
R. Ille 87. (p.)
5:2
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2016 16:30

13.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby jak se patří, tři penalty, červená karta a pětigólový obrat domácí Olympie


Branky


62. D. Brom (p.) , 66. J. Vanda , 70. D. Brom , 75. R. Štos , 87. R. Ille (p.) - 51. K. Jirásek , 54. K. Jirásek
0

Očekávané derby se odehrálo ve 13. kole na hřišti Týna nad Vltavou, kde místní béčko hostilo mužstvo Chrášťan. Souboj vedoucího týmu tabulky a čtvrtého celku sliboval zajímavou podívanou. Domácí odstartovali jarní část sezony vydřenými třemi body v domácím zápase s Mokrým. Chrášťany naopak doma remizovaly s nepříjemnými Žabovřeskami. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tlak domácích v prvním poločase branku nepřinesl

Olympie vstoupila do utkání aktivně a od úvodu se hrálo především na polovině Chrášťan. Hru Olympie režírovalo duo ve středu zálohy – Fara, Daniel Brom. Aktivně se často zapojoval také obránce Vlk. Velké oslabení přišlo pro hosty po deseti minutách hry, když se nešťastně zranil nejlepší hráč hostí Drozd. Největší problémy hostující obraně dělali svou rychlostí útočníci Štos a Al-Aita. V 15. minutě utekl obraně Štos a následně hledal před brankou Al-Aitu, kterému chyběl krůček, aby dosáhl na míč. Ve 25. minutě byl blízko vedoucí brance Vanda, ale jeho přímý volný kop skončil na břevně Lhotkovy branky. Za hosty zahrozil dvakrát Jirásek, ale ani on neměl pro první poločas seštelovaná mířidla. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas nabídl derby se vším všudy

Ve druhém poločase se očekával tlak domácích, ale domácí hráče doslova zmrazil během tří minut hostující útočník Jirásek. Ten vstřelil dvě branky a hosté vedli 0:2. Nejprve v 51. minutě ztratila Olympie míč na polovině hřiště, hosté po levé straně podnikli rychlý výpad, balon se dostal ve vápně k Jiráskovi, který s pomocí teče uklidil po zemi míč do branky. O tři minuty později opět ztráta na polovině hřiště, znovu rychlý kontr Chrášťan a znovu skvěle zakončující Jirásek, který obešel Valtra a propálil i vracející se obránce. Chrášťany se poté zatáhly a domácí spustili svůj ofenzivní festival. Nutno říct, že pomohla střídání trenéra Kličky, který do hry poslal dvojici rychlonohých dorostenců Illeho a Lišku. V 61. minutě se Olympie dostala do zápasu, Štos se zády k bráně otáčel ve vápně, Mach ho srazil a kopala se penalta. Daniel Brom svou úlohu zvládl s přehledem a zavelel k obratu. V 66. minutě se Olympie prosadila na pravé straně, Liška přihrávkou pod sebe našel Vandu a ten se z první trefil přesně po zemi k tyči – 2:2. Chrášťany poté mohli udeřit znovu Jiráskem toho, ale nejprve zastavil zdvižený praporek domácího pomezního a podruhé nestihl tečovat prudký centr, který vyrazil pozorný brankář Valtr. O chvilku později se neujala ani střela Bahledy, kterou znovu zlikvidoval Valtr a tak přišli na řadu znovu domácí. V 70. minutě utekl obraně Fara, obešel Lhotku, který jej srazil, a sudí Brejník pískal další penaltu. Daniel Brom zvolil stejné místo, brankář Lhotka jej přečetl, míč však vyrazil jen k nohám neúspěšného exekutora, který poté snadno zvládl reparát – 3:2. V 75. minutě Olympie pojistila vítězství. Standardní situaci Daniela Broma protečoval Ille ke Štosovi a ten zblízka bez problémů zavěsil – 4:2. O výsledku bylo takřka rozhodnuto. Navíc Chrášťanské „dorazil“ sudí Brejník, který zbytečně přísně posoudil zákrok na Lišku jako penaltový a hosté nedokázali udržet emoce – Zeman za řeči vyfasoval červenou kartu. Penaltu tentokrát zahrával Ille, vybral do třetice pravý dolní roh branky, Lhotka byl znovu na místě, na střelu si sáhl, ale vyrazit mimo branku ji nedokázal – 5:2. Olympie zaslouženě zvítězila a udělala důležitý krok k postupu, odstřihla nebezpečného rivala a na paty jí šlape de facto jen Lipí. Derby přihlíželo 160 diváků, kteří se rozhodně nenudili!



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): „Naše derby s Chrášťanami naplnilo definici slova derby beze zbytku. Emoce, enormní nasazení, plná tribuna, spousta branek, penalty, červená karta, zkrátka se hrálo derby, jak má být. V první půli jsme byli výrazně lepší, hrálo se převážně na polovině hostů, ale přenesli jsme si mizernou koncovku z minulého utkání proti Mokrému. Chrášťany ve druhé půli trestaly lekcí z produktivity – Jirásek zakončoval jako Lafata – dvě šance = dva góly. Ani nepříznivý stav nás nesložil, pomohla i divácká kulisa, 160 diváků se na III. třídě jen tak nevidí. Chrášťany začaly odpadat, my jsme rozpoutali ofenzivní smršť a během čtvrthodiny otočili na 4:2. Dva góly jsme dali po evidentních penaltách. Hosty rozčílila třetí penalta v samém závěru, která byla vzhledem k rozhodnutému stavu zbytečně přísná a rozvášnila chrášťanské emoce. Vyhráli jsme ale naprosto zaslouženě, naše jízda pokračuje! Snad zůstanu na marodce dlouho, klukům to beze mě šlo skvěle! “

TJ Sokol Chrášťany
Josef Vomáčka (hráč): "Velké derby dvou spřátelených týmů přineslo bojovný výkon na obou stranách. Stínem bylo zranění naší mladé hvězdy Drozda již v 10.minutě po souboji s brankářem Valtrem, druhým stínem byl výkon rozhodčího Brejníka. První půle byla opatrnější, jen s málo nebezpečnými situacemi. Domácí s několika pendly v sestavě měli více ze hry, ale hosté účinně bránili a většinu domácí snahy eliminovali. Druhý poločas jsme domácí zaskočili, když se dvakrát v rozmezí tří minut trefil Jirásek. Poté jsme se zbytečně zatáhli a domácí přitlačili na pilu. Navíc se k tomu přidal svým výkonem i rozhodčí Brejník, který během poslední půl hodiny nařídil tři pokutové kopy ve prospěch domácích. Domácí tak dokráčeli k plánovaným třem bodům, hosté odehráli pěkný zápas, mrzí jen ten způsob, jakým bylo dosaženo konečného výsledku. "



Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
M. Valtr [-] - M. Vlk [-] (46. T. Kunc [-] ) , J. Kunc [-] , J. Vanda [-] , L. Sekyra [-] - L. Ponec [-] (58. J. Liška [-] ) , D. Brom [-] , J. Fara [-] , T. Houska [-] (82. J. Planko [-] ) - M. Al-Aita [-] (58. R. Ille [-] ) , R. Štos [-] (88. D. Maruška [-] ) -

TJ Sokol Chrášťany
V. Lhotka [-] - P. Kremsa [-] , M. Zeman [-] , P. Suchan [-] (79. M. Jedlička [-] ) , V. Mach [-] , P. Koňařík [-] - J. Kremsa [-] (79. T. Příhoda [-] ) , O. Bahleda [-] , R. Drozd [-] (16. M. Boháč [-] ) - K. Jirásek [-] , P. Svatoš [-] (61. J. Vomáčka [-] ) -

ŽK: 17. M. Vlk , 70. J. Fara - 54. K. Jirásek , 74. P. Suchan , 85. M. Jedlička . ČK: 85. M. Zeman .
Hráči zápasu: J. Vanda , J. Fara , D. Brom - K. Jirásek .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Brejník Aleš - KLIČKA Martin (N), KOTT Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.