2:1
(1:0)
74. K. Čáp
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2016 17:00

25.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kratonohy těsně porazily Červený Kostelec


Branky


0

Kratonohy si v zápase s Červeným Kostelcem vytvořily velké množství šancí, o svém vítězství přesto rozhodly až pět minut před koncem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý nástup Kratonoh

Kratonohy vstoupily do zápasu tím nejlepším způsobem a už ve druhé minutě se dostaly do vedení. Na centr Radka Mládka si ve vápně naskočil Lukáš Bůžek, který uklidil míč přesně k pravé tyči červenokostelecké branky. V následujících minutách se fotbalisté Červeného Kostelce několikrát probojovali do vápna Kratonoh, v zakončení jim však chyběla přesnost, a proto neměl domácí brankář Josef Mačí příliš práce. Kratonohy se spoléhaly na držení míče a postupnou kombinaci. Domácí znovu zahrozili v desáté minutě, pohotová střela Lukáše Bůžka však z otočky mířila pouze do středu branky, kde stál připravený Jaroslav Klofanda. O dvě minuty později předvedl obdivuhodné gesto fairplay domácí Radek Mládek. Útočník Kratonoh upadl v pokutovém území a rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík. Sám Radek Mládek však rozhodčímu vysvětlil, že se o penaltový zákrok nejednalo, a proto se standardně pokračovalo ve hře.

Kratonohy si díky svému pohybu říkaly o fauly soupeře. Střely z přímých kopů ale často mířily do zdi hostů a brankáře Klofandu ani neohrozily. Domácí se snažili tlačit do zakončení, velké množství centrů posílal do vápna hostů Vojtěch Pražák, jeho přihrávky ale nedokázali fotbalisté v černožlutých dresech správně zužitkovat. Červený Kostelec se snažil využívat rychlých protiútoků, domácím se ale dařilo tyto akce zastavovat. V nadějné šanci se Červenokostelečtí octli ve třicáté osmé minutě. Centrovaný balon propadl do malého vápna k neobsazenému hráči hostí. Zpracování a příprava na zakončení však hráči Červeného Kostelce zabrala více času, než by bylo třeba, a proto se svým skluzem přispěchal domácí Matěj Jilemnický, který střelu hostů zblokoval na roh. Ve čtyřicáté třetí minutě vypadla hostujícímu brankáři Klofandovi štiplavá Pražákova střela z rukavic, dorážející hráč domácích však z malého vápna přestřelil branku. První poločas proto skončil těsným vedením Kratonoh 1:0. 

O třech bodech rozhodují Kratonohy až v závěru

Tři minuty po zahájení druhého poločasu se další individuální akcí prezentoval domácí Vojtěch Pražák a jeho přízemní střela skončila na pravé tyči červenokostelecké branky. V padesáté minutě domácí dvěma prudkými přízemními centry provětrali malé pokutové území Červeného Kostelce. K těmto balonům se však nedostal žádný z hráčů Kratonoh. Domácí se přesto usadili kolem vápna hostů a jejich tlak vyústil nebezpečnou střelou k tyči, kterou Jaroslav Klofanda vyrazil na roh. Centr po rohovém kopu domácí opět rozehráli na zadní tyč. Odtud se míč vrátil zpět k přední tyči, kde před odkrytou brankou čekal Matěj Jilemnický. Domácí hráč ale netrefil balon čistě, a obrana hostů tak dokázala odkopnout míč do bezpečí.

Po hodině hry se hosté osmělovali k častějším protiútokům. V šedesáté minutě si domácí gólman Mačí neporozuměl se svým obráncem a oba vyběhli proti centrovanému balonu. Ke štěstí domácích se míč odrazil mimo tři tyče. Nevyužitých šancí mohli domácí litovat čtvrthodiny před koncem. Brankáři Josefu Mačímu se nevydařil odkop po malé domů. Míč se vznesl kolmo vzhůru a dopadl přímo na kopačku Kristiána Čápa, který měl dostatek času i prostoru pro zakončení k pravé tyči domácí branky.

Kratonohy nakonec nepřipustily, aby o vítězi rozhodovala vrtkavá penaltová štěstěna. V osmdesáté páté minutě se po přesné přihrávce Davida Jošta za kosteleckou obranu dostal Marek Kulič, který svůj samostatný únik zakončil vítěznou brankou. Kratonohy porazily Červený Kostelec 2:1. 



Ohlasy k zápasu


FK Kratonohy
Václav Pišta - trenér: Dnešní zápas výborné úrovně jsme začali skvěle a z první akce dali gól. Po celý první poločas jsme měli herní převahu, kterou jsme však nedokázali přetavit v druhý gól. Šancí jsme na to měli dostatek. Začátek druhé půle ještě patřil nám, pak jsme ale vypadli z tempa, čehož využili velmi dobře hrající hosté, kteří zaslouženě vyrovnali na 1:1. Pět minut před koncem nám tři body vystřelil Marek Kulič. Hosté dnes byli, zejména druhý poločas, minimálně rovnocenným soupeřem. O to víc si dnešní výhry vážíme.




Sestavy


FK Kratonohy
J. Mačí [-] - D. Jošt [-] , M. Jilemnický [-] , L. Bůžek [-] (62. M. Kulič [-] ) , R. Mládek [-] (91. J. Štěpánek [-] ) , Z. Semelka [-] , L. Hlava [-] , D. Hamák [-] (76. J. Fidra [-] ) , F. Josef [-] , P. Němeček [-] , V. Pražák [-]

TJ Červený Kostelec
J. Klofanda [-] - K. Čáp [-] , J. Hundák [-] , S. Štelzig [-] , T. Martínek [-] , D. Hála [-] , M. Kováčik [-] , M. Fireš [-] , K. Havlíček [-] , P. Bárta [-] , D. Petrů [-]

ŽK: 90. M. Jilemnický .
Počet diváků: 142. Rozhodčí: Medlík Karel - HRON Miroslav, VITVAR Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.