Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2016 17:00

27.kolo, Divize A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

9.0

Zázemí

8.0

FOTO: Jasanský dotáhl Roudné k důležité výhře


Branky


0

Souboj dvou jihočeských týmů nabídl hezkou podívanou, ostré zákroky, nastřelené tyče a především tři góly v síti Třeboně. Hlavní hvězdou zápasu byl domácí útočník Martin Jasanský, který měl prsty ve všech brankách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě tyče a jeden gól

Za pěkného slunečného počasí se střetla již sestupující Jiskra Třeboň s Malší Roudné, které pro změnu potřebovalo všechny body, aby se mu trochu lépe dýchalo. A hned po pár vteřinách hry mohlo také vést, to se po Kösslově centru a odraženém balónu dostal ke střele kanonýr Jasanský, jenže trefil pouze spoluhráče Píšu. Ve 3. minutě rozehráli domácí nakrátko rohový kop a Held se odhodlal ke střele z hranice vápna, jeho razantní pokus však skončil v ochranné síti za bránou.

 

O minutu později poprvé zahrozila také Jiskra. Po centru se k míči dostal M. Kodras, ve skluzu ale zakončil těsně vedle Konečného brány. Roudné bylo na začátku zápasu aktivnější a ostřelovalo bránu svého soupeře, všechny pokusy však létaly mimo, stejně jako hlavička Lonsmína po centru O. Otepky. Všechny neproměněné šance hráčů v bílozelených dresech mohl potrestat v 16. minutě Holý, jenže jeho projektil skončil pouze na tyči! Třeboň spoléhala na brejky a snažila se využívat dvou rychlíků Rossmanna s Maxou, kteří často zatápěli roudenským stoperům.

 

Ve 24. minutě se po Skálově výkopu dostal k míči Rossmann a posunul ho na Chromčáka, jenž pálil mimo. Za další tři minuty se znovu přihlásili domácí, když R. Otepka nacentroval míč na Píšu a ten ho dostal k Růžičkovi, jeho hlavičkovému pokusu scházelo málo. Mrzet ho to ale nemuselo, ve 30. minutě už mohl slavit. Hosté sice odvrátili rohový kop, míč se ale dostal na druhou stranu k Jasanskému, který ho nacentroval přesně na hlavu Davida Růžičky, tentokrát už s gólovou tečkou.

 

Ve 32. minutě rozehrál standardní situaci O. Otepka, třeboňský gólman Skála špatně vyběhl a jeden z domácích hráčů hlavičkoval do odkryté klece, na čáře však zachránil skvělým zákrokem Holý! O pět minut později bylo Roudné znovu blízko druhému gólu, když Růžičkova utajená střela, kterou Skála vůbec neviděl, skončila na tyči! Poslední slovo měli hosté, po rychlém protiútoku a Maxově pasu zamířil nepřesně M. Kodras.

Dva góly a jedna tyč

Domácí si chtěli pohlídat vítězství a po pauze na nic nečekali. Ve 47. minutě přenesl R. Otepka po zisku balónu hru okamžitě na rozběhnutého Jasanského, na jehož centr si počkal Jakub Píša a bez problému překonal brankáře. Za chvilku mohla Třeboň snížit, Holý nacentroval míč na volného Chromčáka, jenže ten poslal míč trestuhodně vysoko nad. Po hodině hry se hezky uvolnil Jasanský a nachystal míč Lonsmínovi, jeho krásná rána se vytočila jen na tyč Skálovy brány!

 

I nadále se hrálo nahoru dolů, v 62. minutě se po skrumáži dostal ke střele D. Kodras, ale podobně jako většina třeboňských pokusů, i jeho střela skončila hodně nad bránou. Třeboň se s přibývajícími minutami trochu osmělila a začala Roudnému zatápět častěji. V 71. minutě střílel vedle po Kodrasově centru střídající Matoušek. Malšané mohli začít využívat rychlých brejků jako v 73. minutě. Jasanský našel na druhé straně R. Otepku a po jeho ráně musel míč nadvakrát krotit Skála.

 

V 79. minutě se rozohnili domácí fanoušci, když viděli hostujícího kapitána Maxu, jak trochu zbytečně zajel do gólmana Konečného. Rozhodčí mu po právu udělil žlutou kartu. O dvě minuty později už měli příznivci Roudného o poznání lepší náladu, protože se po ose R. Otepka – Král – Píša dostal míč až k Martinovi Jasanskému, jenž v akrobatické pozici poslal míč z voleje za Skálova záda.

 

Byli jste se na zápase podívat? Jak ho zvládl rozhodčí, chutnala klobáska? A co výkony jednotlivých hráčů? Nezapomeňte utkání ohodnotit!



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné
Trenér L. Šolc: „Pro nás to byly důležité a i povinné tři body. Při vyrovnané tabulce jsme museli nutně vyhrát, ale hlavně díky prvnímu poločasu se to pro nás nerodilo lehce. Třeboňští si vypracovali několik dobrých příležitostí, trefili tyč. Než jsme dali první branku, tak jsme byli trochu nervózní. Druhý gól už vnesl na naše kopačky klid. Vítězství jsme si zasloužili. Dobrý zápas odehrál opět Martin Jasanský, na dva góly nahrál, jeden sám dal. Musím pochválit výborného Dana Konečného v bráně. Podržel nás, všechny balóny, co šly do šestnáctky, s přehledem likvidoval.“

TJ Jiskra Třeboň
Záložník M. Kodras: „V první půli Roudně hrozilo hlavně ze standardních situací a v několika případech jsme měli štěstí, ale i my si vypracovali pár slibných příležitostí, trefili tyč, ale bohužel jsme o gól prohrávali. Ve druhé půli jsme prospali začátek a Roudné okamžitě trestalo. Snažili jsme se, bojovali, ale bohužel to nebylo nic platné a na konci dostali třetí branku...“



Počet diváků: 220. Rozhodčí: Flimmel Milan - ULRICH Tomáš, ŠULCOVÁ Lucie.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.