2:1p.
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2016 10:15

27.kolo, Divize A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavoj si připsal dva hodně dobré body, na Klatovy zbyl jeden


Branky


0

Jak s mateřskou školou vedenou kapitánem V. Beránkem vytáhl před obědem do boje domácí tým. Trenér J. Svoboda postrádal mimo jiné operované Klivandu a Wagnera, distancované Nováka a Persána a zraněné či nemocné M. Svobodu, Jakeše a Žilenka. Příležitost tak dostali mladíci z vlastní líhně. Pokud si někdo myslel, že si čtvrtý celek tabulky na vyjukaných klucích smlsne, mýlil se.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Benjamínci v dresu Slavoje příjemně překvapili

Fotbalově vyspělí hosté budili respekt a také ukázali, že jejich dosavadní výkony a výsledky nebyly žádnou náhodou. Vzadu hráli pozorně, rychle přecházeli střed hřiště a do slavojáckých šiků pronikali přesnými a rychlými křídelními akcemi zejména po své levé straně. Už v úvodní minutě Žáček sběhl s míčem od půlky až ke koncové čáře, kde jeho centr v poslední chvíli zblokoval Kabele. (Mimochodem on a jeho další tři spoluhráči ročníku 93 a 94 byli dnes kromě kapitána a P. Svobody veterány ve slavojáckých zelenobílých barvách!) Následoval roh a ten přistál přesně na spojnici břevna a zadní tyče.

 

Českokrumlovští odpověděli po třech minutách. To hosté zastavili pronikajícího P. Svobodu, jenž si dnes zavzpomínal na svůj post v záloze, faulem a Kabeleho byť nepovedený kop se odrazil na hlavu Cardy, ovšem neslané nemastné zakončení ztečovali obránci na roh. Tentokrát standardka v Kabeleho podání Klatovským zle zavařila, ze skrumáže míč vyletěl na břevno a opakovaně se odrážel ve vápně.

 

Jedinou branku prvního poločasu dosáhli hosté v 33. minutě po hrubici Slavoje při přímém kopu z Chirinciucovy levačky. Obrana za svá záda pustila zcela volného Daniela Matějku, míč mu přistál přesně na čele a klidně se mohl Trnky zeptat, kam že to chce – 0:1. A protože Slavojáci kazili hodně přihrávek, které opakovaně a marně hledaly adresáta  - nebylo se co divit, vždyť v dnešním složení spolu nikdy nehráli a šestnáctiletí benjamínci museli být řádně vyjukaní – diváci čekali na vyrovnání skóre do poločasové přestávky marně.

Po přestávce domácí vyrovnali

Dočkali se ale po půlce. Klatovští nadále měli více ze hry, ovšem domácí svou bojovností zapomněli na nedostatek zkušeností a nechybělo mnoho, aby se trefili i víckrát. Vyrovnání zařídil v 55. minutě stoper Martin Dudák, jenž s přehledem zakončil hlavičkovanou ve vápně přesně k tyči. Netrvalo dlouho a mohli se radovat znovu, protože jeden z benjamínků v základu sestavy Tůma milimetrově vybídl kopem za beky P. Svobodu, ten však přehodil v tísni gólmana i bránu. A byl to znovu P. Svoboda, jenž v hlavičkovém souboji s brankářem míč trefil, avšak ten se odrazil od těl do pole.

Domácí gólman zářil

S jedním bodem se nechtěly spokojit ani Klatovy, naštěstí pro domácí Meszárosova hlava mířila těsně vedle tyče a Lukešovu ránu tři minuty před koncem s přehledem zpacifikoval Trnka, jehož zářné chvíle přišly posléze při penaltovém rozstřelu. Tři pokusy bravurně zlikvidoval a spolu se třemi úspěšnými kopy spoluhráčů rozhodl o dodatkovém druhém bodu.

 

Autor: František Lippl

 

Byli jste se na zápase podívat? Jak ho zvládl rozhodčí, chutnala klobáska? A co výkony jednotlivých hráčů? Nezapomeňte utkání ohodnotit!



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
Útočník J. Carda: „Do dnešního zápasu jsme nastoupili s hodně improvizovanou sestavou, ale i tak se hrál hezký fotbal s šancemi na obou stranách. Nováčci z dorostu zapadli do hry velmi dobře a chtěl bych je touto cestou ještě jednou pochválit. V první půli jsme měli trochu smůlu při našich šancích a pak nechali po standardní situaci lehce skórovat hosty. V druhé části se nám povedlo po akci vzduchem vyrovnat, ale bohužel poté nám v závěru dost došly síly a strachovali jsme se o výsledek. Nakonec bych řekl, že remíza je spravedlivý výsledek. Penalty znovu již klasicky ovládl náš gólman Trnka, a tak jsme si i přes problémy se sestavou, doufejme, konečně zajistili záchranu.“

SK Klatovy 1898
Útočník L. Krásný: „Na začátku druhého poločasu byla hra z obou stran velmi útočná. První velkou šanci měli domácí, ale naši obránci si poradili. Ke konci se nám povedlo vstřelit gól ze standardní situace. Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře a domácí nás potrestali. I tak si myslím, že jsme byli celý zápas lepším týmem.“



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov
M. Trnka [-] - M. Dudák [-] , D. Peroutka [-] , L. Mravec [-] (89. P. Filip [-] ) , M. Matěják [-] (64. J. Peťule [-] ) , J. Carda [-] , D. Tůma [-] (76. N. Kotlár [-] ) , V. Beránek [-] , P. Svoboda [-] , J. Kabele [-] , M. Kroupa [-]

SK Klatovy 1898
J. Rojík [-] - M. Lukeš [-] , O. Kadlec [-] , P. Kotrba [-] (72. I. Vojtko [-] ) , D. Chirinciuc [-] , M. Mészáros [-] (85. D. Dolanský [-] ) , M. Janda [-] , D. Matějka [-] (73. D. Říský [-] ) , P. Rybák [-] , D. Žáček [-] , L. Krásný [-] (79. P. Harmady [-] )

ŽK: 32. D. Peroutka , 74. J. Carda - 64. P. Rybák .
Hráči zápasu: M. Trnka - D. Matějka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Starý Dominik - KOTYZA Václav, BRYCHTA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.