2:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.03.2016 14:30

16.kolo, Divize A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Akce, penalta, pes na hřišti. Jihočeské derby mezi Roudným a Jindřichovým Hradcem nabídlo snad úplně vše


Branky


8. P. Kössl (p.) , 41. M. Jasanský
0

Příušnicemi postižené Roudné se muselo obejít jak bez pendlů z Dynama, tak bez třech fotbalistů ze svých řad. Dravé mládí se však ukázalo jako adekvátní náhrada a tři body zůstaly na E.ON Stadionu. Atraktivní jihočeské derby nabídlo za sychravého a studeného nedělního odpoledne spoustu vydařených fotbalových akcí a dvě branky, které padly už v prvním poločase.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rozhodnuto už v prvním poločase

Jihočeské derby mezi Malší Roudné a Jindřichovým Hradcem začalo pěkně zostra a už v 8. minutě hry se měnilo skóre. Po sporné situaci a boji o míč totiž rozhodčí Hurych odpískal pokutový kop pro Roudné, jehož exekuce se zhostil Patrik Kössl a vstřelil první roudenský jarní gól. Následně se ukázal i Hradec, hned v 10. minutě se dostal po rohu k hlavičce jeden z hostujících fotbalistů, jenže gólman Konečný stál tam, kde stát měl. Za další dvě minuty mohli Malšané doplatit na promáčený trávník, jeden ze stoperů totiž podklouzl a zpracoval míč přesně pro presujícího jindřichohradeckého útočníka, ten si však moc předkopl balón a z šance nic nebylo.

 

Po krátkém výpadku zase začali diktovat tempo domácí. V 17. minutě podnikli rychlý protiútok, první střela byla zblokována obranou Hradce a Králova dorážka prolétla jen těsně vedle tyče Rešlovy brány. Roudné dál pokračovalo v tlaku, blízko ke gólu měl ve 23. minutě tvůrce hry Otepka, jenže jeho střela z hranice vápna šla jen těsně mimo. A pak tlak Malšanů vrcholil. Po půlhodině hry se Otepka chopil zahrání rohového kopu a míč prolétl velmi nebezpečně malým vápnem. O minutu později vybídl Lonsmín Jasanského, který vypálil, a s tečovanou ranou si dobře poradil Rešl. Dorážku dokázala jindřichohradecká obrana zblokovat na rohový kop. Při něm si Rešl nevybral zrovna silnou chvilku, propadl a zachraňovat na brankové čáře musel jeden z bránících hráčů v černých dresech.

 

Také závěr prvního dějství přinesl záživnou podívanou. Nejprve mohli roudenští fotbalisté doplatit na přílišnou snahu o vstřelení branky, po dlouhém odkopu šel sám na bránu Svoboda a v poslední chvíli musel povedeným skluzem a blokem Svobodovy střely zachraňovat vracející se Kössl. O minutu později však přidali domácí uklidňující gól na 2:0. Lonsmín odcentroval a na hranici velkého vápna si počkal na balón Martin Jasanský – jeho povedená střela zaplula přesně k tyči brány hostů.

Zábava pokračovala

I vstup do druhé půle patřil bílozeleným. Otepkova utěšená střela z třiceti metrů skončila mimo, aby o minutu později zaběhl Bartoš za obranu a přihrál z druhé vlny dobíhajícímu Píšovi, jehož projektil skončil jen těsně nad. Hned po odkopu Rešla se dostal k míči agilní Jasanský, vymotal beka a vypálil kousek nad břevno brány hostí. A to běžela teprve 49. minuta! Za pár dalších okamžiků se Jasanský vžil do role nahrávače, potáhl balón a posunul ho na Krále, jehož střela se mezi tři tyče také nevešla.

 

Po úvodním tlaku Roudného se probudil také Hradec. V 55. minutě měl k dispozici zajímavou standardní situaci, jenže míč proletěl nikým nezasáhnut vedle tyče Konečného brány. Od 60. minuty měl už Hradec patrnou územní převahu a dobýval dobře organizovanou obranu domácího celku, jenže ani Havlíkova nepřesná střela ze 70. minuty úspěch neslavila. Slabší chvilku si vybral v 73. minutě gólman hostů, když podklouzl a namazal Otepkovi. Ten se pokusil o přelobování strážce brány hostů, jenže Rešl vše dobře přečetl.

 

Čtvrt hodiny před koncem hezky pronikl obranou Malše střídající Votava a přihrál Havlíkovi, ten však nepropálil dvojblok bránících hráčů domácích. Hned z následného protiútoku mohli roudenští trestat, Matoušek ale gólmana Jindřichova Hradce nepřelstil. V 84. minutě spálili hosté největší šanci ke skórování. Koutný nacentroval míč a Svobodu úžasným reflexivním zákrokem vychytal Konečný! Následně se hosté dožadovali pokutového kopu za hraní rukou, píšťalka rozhodčího ale zůstala v klidu.

 

Pěkný zápas plný šancí a rychlého fotbalu pak v 90. minutě završil buldoček, který vběhl na hřiště, a na pár minut přerušil hru.



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné
Trenér L. Šolc: „Pro nás to bylo určitě důležité vítězství. Byli jsme si vědomi kvality Jindřichova Hradce, navíc jsme na marodce měli čtyři naše roudenské hráče. Musím říct, že kluci, kteří je zastoupili, si s tím poradili velmi dobře. Mohli jsme přidat i dvě tři branky navíc, Jindřichův Hradec měl vyloženou šanci až v závěru. S prvním jarním kolem jsme spokojeni. Nehledě na to, že si dva hráči odbyly divizní debut, musím všechny hráče pochválit. Lídry našeho týmu byli Ruda Otepka a Martin Jasanský, odvedli výbornou práci.“

FK Jindřichův Hradec 1910
Trenér M. Černoch: „Myslím si, že jsme vůbec nepodali špatný výkon. Naopak za druhý poločas musím kluky pochválit. Bohužel jsou tam ale určité věci, které komentovat nebudu, abych opět nejel do Prahy. Jedna z nich právě rozhodla zápas, ale říkám, radši to komentovat nebudu. Druhou půlku jsme byli lepším týmem a měli jsme více ze hry, domácí si zápas ale pohlídali a vyhráli. Jednotlivce bych nevyzdvihoval, pochválil bych celý tým.“



Sestavy


TJ Malše Roudné
D. Konečný [-] - P. Kössl [-] (70. D. Rottenborn [-] ) , J. Vogl [-] , M. Průcha [-] , T. Lonsmín [-] - L. Vávra [-] (87. D. Samek [-] ) , F. Král [-] , R. Otepka [-] , M. Bartoš [-] (61. J. Matoušek [-] ) - J. Píša [-] , M. Jasanský [-] (90. P. Florek [-] )

FK Jindřichův Hradec 1910
L. Rešl [-] - O. Blažek [-] , T. Havlík [-] , O. Černoch [-] , M. Šenkýř [-] - P. Pěnka [-] , R. Koutný [-] , J. Chalupský [-] (86. T. Cypra [-] ) , J. Zaal [-] (68. F. Votava [-] ) - V. Kučera [-] (52. T. Šenkýř [-] ) , D. Svoboda [-]

ŽK: 54. T. Lonsmín , 58. J. Vogl - 77. T. Šenkýř .
Hráči zápasu: P. Kössl , M. Jasanský , R. Otepka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Hurych Jan - Ulrich Tomáš, Pečenka Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.