FOTO: Trhové Sviny B si doma připsaly další výhru, když o gól porazily nepříjemný Lišov B


Branky


3. T. Čenec , 35. T. Čenec - 44. J. Kándl (p.)
0

V 15. kole III. třídy skupiny B se dal očekávat zajímavý souboj dvou rezervních týmů. Trhové Sviny B hostily Lišov B. Při pohledu na tabulku se totiž jednalo o souboj týmů ze spodku tabulky, které dělily tři body.  V případě výhry Lišova by hosté v tabulce poskočili na 7. místo se ztrátou pouhých dvou bodů na třetí příčku. Při úspěchu domácích by se pak tabulka ještě více vyrovnala.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trhový Sviny vstoupily do zápasu lépe. Gól do šatny ale zápas zdramatizoval.

V zamračeném májovém odpoledni vyběhly oba týmy oproti posledním utkáním v pozměněných sestavách. Na každé straně byly k vidění posily z A týmů, ale i mladí nadějní dorostenci. Samotný zápas pak divákům příliš velkou podívanou nenabídl. Možná samotná důležitost střetnutí svazovala hráčům nohy, anebo byl snad na vině fakt, že se hrálo po klasicky abstinenční májce? V každém případě místo pohledného fotbalu se servírovala klasická okresní kopaná, i když první poločas nabídl i branky. Vstup do utkání patřil domácím hráčům, kteří se už ve 3. minutě mohli radovat z vedoucího gólu, když se mezi tři tyče trefil Čenec – 1:0. Poté bylo k vidění mnoho nepřesností a chyb na obou stranách. Lišov měl nadějné akce na vyrovnání, ale brankář Tomášek mohl při střeleckých pokusech soupeře zůstat v klidu. Skóre se tak měnilo po půl hodině hry. A znovu se z gólu radovali domácí hráči, když se podruhé v zápase trefil Čenec – 2:0. Když už to vypadalo, že si půjdou po májce zchladit hrdla hráči domácích s dvoubrankovým náskokem, přišla rychlá akce hostí a faul, po kterém následoval pokutový kop. Ten s přehledem proměnila posila z áčka Kándl a Lišov snížil na rozdíl jedné branky – 2:1. 

Ve druhém poločase chybělo koření fotbalu v podobě branek

Druhý poločas toho příliš nenabídl. Trhové Sviny vědomy si jednobrankového vedení nikam nespěchaly a hosty do vážnějších šancí nepouštěly. Ani na druhé straně před brankou Jana Vávry se nedělo nic dramatického. Domácí hráči tak uhájili výsledek 2:1 až do závěrečného hvizdu a druhý zápas v řadě na domácím hřišti proměnili v plný bodový zisk. V tabulce mají po tomto kole stejně bodů, jako jejich nedělní soupeř z Lišova. Tabulka se tedy značně vyrovnala, vždyť rozdíl mezi předposledním Lišovem a třetími Novými Hodějovicemi je jen 5 bodů. 



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Trhové Sviny B
Radim Petr (hráč a PR man.): "Byl pozdní večer první máj, večerní máj byl lásky čas…kdyby Karel Hynek věděl, že se utkají zrovna tyto dva týmy, tak by to hodil na jiné datum. Na lásku nebyl čas ani prostor. Jak to tak v této soutěži bývá, tak šlo o hodně. Místní rozhlas lákal diváky na kvalitní fotbal. Jaké bylo jejich zklamání, když na hřiště vyběhly týmy Trhové Sviny B a Lišov B. Oba celky byly viditelně doplněné hráči dorostu a svých A-týmů. Zápas začal a nám se povedlo jít rychle do vedení. Ačkoli Pepa Kašpar dělal vše pro vyrovnání a dokonce působil někdy tak, že by ho vymotal i Alexej Petrovič Maresjev, tak se nám podařilo dát na 2:0. I já jsem přispěchal se svou troškou do mlýna. Sice jsem nebyl ve formě, zato však solidně v lihu. Má střela, spíše než síti branky hostů, hrozila natržením bránice přihlížejících. Také jsem dostal pár dobře míněných rad o ukončení činnosti. Do poločasu jsme se snažili udržet dvoubrankové vedení a včerejší večeři. To se nám podařilo jen z poloviny. Kolem naší obrany se prohnal útočník Lišova jak rychlík kolem zastávky Uhříněves a byl faulován na hraně vápna brankařem. Sudí měl jasno. Vždyť mu celých 65m ve výhledu nikdo nebránil. Když se po minutě povedlo rozhodčímu doběhnout poblíž místa přestupku, tak ukázal na penaltový puntík. Ve druhé půlce se kromě pár šancí na obou stranách nic podstatného nestalo, takže výhra 2:1. Chtěl bych poděkovat všem dorostencům a hráčům Áčka, že i po svých vlastních zápasech s námi neváhali jít a chtějí nám pomoci zlepšit naše nelichotivé postavení v tabulce. V což věříme a zůstáváme, stejně jako Charlie Sheen, pozitivní."




Sestavy


TJ Spartak Trhové Sviny B
J. Tomášek [-] (76. K. Brůha [-] ) - T. Čenec [-] , O. Hruška [-] (63. J. Štrosser [-] ) , P. Bartizal [-] (29. R. Petr [-] ) , J. Novák [-] (79. M. Zachař [-] ) , D. Brůha [-] , J. Kašpar [-] , J. Gažák [-] , O. Kolář [-] , D. Tomek [-] , J. Petr [-]

SK Lišov B/Štěpánovice
J. Vávra [-] - P. Vávra [-] , M. Murčo [-] , J. Kándl [-] (46. J. Kročák [-] ) , M. Žižka [-] (71. L. Beneda [-] ) , R. Cimbura [-] , D. Mlýnek [-] , L. Masnička [-] , V. Ludvík [-] , J. Beneda ml. [-] , R. Trousil [-]

ŽK: 72. J. Novák , 89. D. Tomek - 85. R. Trousil .
Hráči zápasu: T. Čenec , D. Brůha .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: PILEČEK Josef - MAREK Michal (N), HART Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.