Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2016 10:15

27.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Neskutečný penaltový rozstřel - krásný zápas rozhodla až sedmnáctá série!


Branky


29. L. Šlehofer (p.) , 60. L. Šlehofer (p.) - 43. R. Polom , 44. M. Sedláček
0

Neskutečným dramatem vyvrcholilo sobotní utkání sedmadvacátého kola České fotbalové ligy, ve kterém v tabulce sedmý Písek hostil patnácté Benátky nad Jizerou. Hosté, kteří přijeli na jih Čech posíleni o několik hráčů z kádru prvoligové Mladé Boleslavi, vedli po prvním poločase 2:1, ve druhé půli však domácí srovnali na 2:2. A přestože v dalších minutách si oba celky vytvořily několik slibných šancí, gól už nepadl. A tak se šlo na penalty. A ty stály za to!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Benátky si schovávaly své údery na závěr půle

Krásné jarní počasí, pro fotbal přímo stvořené, jen ta divácká návštěva mohla být o něco lepší. Vypadá to, jako by se domácí fanoušci namlsali dobrých výsledků a pěkného umístění mužstva Písku v horní části tabulky, a někteří přestali na zápasy chodit. Ovšem ti, co v sobotu k Otavě dorazili, určitě nelitovali. Domácí si chtěli napravit reputaci za minulou porážku 0:3 od Viktorie Jirny, hosté zase chtěli navázat na dvě předchozí výhry s Mostem a Tachovem, takže od úvodní minuty se hrál rychlý a velice pohledný fotbal, k čemuž přispěli všichni aktéři na hřišti. Písečtí nastoupili s útočníkem Janem Zušťákem v základu, čímž možná soupeře trochu zaskočili, ale ten měl v týmu dostatek zkušených fotbalistů, kteří se s tímto faktem brzy vyrovnali. Benátky nastoupily na píseckém pažitu nebojácně, Vodháněl nemířil ve 2. minutě přesně, hosté vybojovali i první rohový kop zápasu. První střelu mířící mezi tyče ovšem měli na svědomí Písečtí. A byl to právě Zušťák, který v 10. min. zápasu poslal střelu na soupeřovu branku, ale gólman Sakar míč chytil. Za čtyři minuty mířil Němec zblízka těsně vedle branky. Ve 22. min. si gólman Sakar snadno poradil se střelou Milce. Ve 23. min. střílel ve skluzu opět Zušťák, jenomže brankář byl včas na správném místě. Ve 25. min. byl před šestnáctkou hostí faulován Zušťák a z následného trestného kopu (po tečované střele) trefil Ježdík po vyhlavičkování míče od MIchala Sedláčka jen břevno Sakarovy branky a byl z toho jen roh. Ve 28. min. po rychlé akci Voráčka nastřelil jeden z hostujících hráčů ve vápně ruku svého spoluhráče Tomla a byla z toho penalta. Lukáš Šlehofer ji proměnil, i když brankář Sakar si na míč sáhl, a Písek vedl 1:0. Ve 36. min. unikl Němec a jeho střelu z levé strany brankář hostí vyrazil na roh. Písečtí byli v této fázi utkání v tlaku, jenomže vzápětí si vybrali slabší chvilky. Benátky si své hvězdné okamžiky schovávaly do času, kdy údery soupeře nejvíce bolí – do závěru poločasu. Ve 43. min. po rohovém kopu Michala Sedláčka písecká obrana chybovala a Roman Polom srovnal na 1:1. A v poslední minutě úvodního poločasu přišla další pohroma: po útoku hostí po pravé straně hřiště následoval centr před píseckou branku, gólman Rondzik zbytečně vyrazil míč před sebe a nabíhající Michal Sedláček tvrdou střelou hned z první přivedl tým Benátek do vedení - 1:2.

Druhá penalta pro Písek

Gól do šatny s mnohými celky zamává, ale Písek nastoupil do druhé poloviny utkání s velkým odhodláním, strhnout vedení na svou stranu. A domácí začali velice aktivně. V 50. min. mířil Němec v pádu hlavou těsně vedle branky. Hned z protiútoku hostující Klobása snad z deseti metrů neskutečně přestřelil Rondzikovu branku. V 59. min. dostal nabíhající Zušťák pěknou přihrávku do běhu, když se chystal v soupeřově šestnáctce ke střele, byl faulován Tomlem a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Lukáš Šlehofer a přesnou střelou srovnal na 2:2. A začalo se od znovu. V 66. min. po trestném kopu hostí zazvonila levá tyč písecké branky. V 70. min. pěkný centr Helda prošel bez povšimnutí spoluhráčů celým velkým vápnem Benátek a skončil až u brankáře Sakara. V 74. min. naopak zahrával přímý volný kop Šlehofer, na jeho centr se ve vápně dral Němec, ale ten nedokázal zblízka skórovat. V 88. min. se hostům zranil brankář Ondřej Sakar, kterého nahradil Lukáš Michňa. Ten se blýskl skvělým zákrokem v první minutě nastaveného času, když po rohovém kopu Grobára nebezpečně hlavičkoval k tyči Zušťák a Michňa míč v posledním okamžiku na zemi vyrazil balon do bezpečí.

Penaltový maratón

A protože utkání skončilo nerozhodným výsledkem, přišly na řadu penalty. V první sérii proměnil Šlehofer už svoji třetí penaltu (to ještě netušil, že půjde i na čtvrtou a opět uspěje) v tomto utkání, ale úspěšný byl i Korec. Až v sedmé sérii neuspěl Held, ale i domácí brankář Rondzik kryl střelu Kysely, takže se pokračovalo. A když v 17. sérii domácí Grobár penaltu neproměnil a hostující Pajer ano, radovali se hráči Benátek ze zisku dvou bodů.

 

Byli jste na zápase? Ohodnoťte jeho úroveň nebo oznámkujte výkon rozhodčího a jednotlivých hráčů!

 

Autor(text+foto): František Bořánek, fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): "Viděli velice zajímavé utkání, ve kterém byla na obou stranách spousta šancí. Bylo to samozřejmě i kvalitou hráčů z Mladé Boleslavi, kteří posílili tým Benátek, na hře mužstva to bylo znát. Myslím si, že o útočníkovi Stanislavu Klobásovi v budoucnu ještě hodně uslyšíme, vždyť je to hráč reprezentačního týmu do 21 let. Do zápasu jsme šli od začátku s Honzou Zušťákem, protože minule jsme nedokázali podržet míč, kazili jsme přihrávky a během deseti minut jsme dostali tři góly, takže tomu jsme chtěli tentokrát zabránit. Myslím si, že Honza, který odehrál celý zápas, předvedl, stejně jako i další hráči, dobrý výkon. Škoda jen, že jsme v závěru střetnutí nevstřelili vítězný gól. Rozhodlo se až v penaltách, kde nás ve dlouhé sérii opustilo štěstí."

SK Benátky nad Jizerou
Vladimír Sedláček: "Pro nás je dosažený výsledek v Písku velmi dobrý, pravdou ale je, že jsme mohli jak vyhrát, tak i prohrát. Myslím si, že to byl oboustranně skvělý, na třetiligové úrovni, nadstandardní zápas, který se musel divákům líbit. Za dobu mojí trenérské práce jsem tak dlouhý penaltový rozstřel ještě nezažil. Od nás to bylo ode všech dobré, za nejlepšího hráče označím Kyselu."



Sestavy


FC Písek
J. Rondzik [-] - L. Holub [-] , M. Rendla [-] , P. Řehák [-] - M. Voráček [-] , V. Milec [-] (65. J. Held [-] ) , J. Ježdík [-] (79. M. Grobár [-] ) , V. Zeman [-] , L. Šlehofer [-] - J. Zušťák [-] , F. Němec [-]

SK Benátky nad Jizerou
O. Sakar [-] (88. L. Michňa [-] ) - R. Polom [-] , M. Horák [-] , M. Toml [-] , J. Vodháněl [-] (89. M. Korec [-] ) , J. Kysela [-] , S. Klobása [-] (83. C. Ezeala [-] ) , M. Škarecký [-] , M. Sedláček [-] , S. Smetana [-] (78. A. Pajer [-] ) , M. Sedláček [-]

ŽK: 57. M. Rendla , 59. V. Zeman , 74. J. Held - 32. M. Sedláček , 39. J. Kysela .
Hráči zápasu: J. Kysela .
Počet diváků: 411. Rozhodčí: Váňa Josef - MATĚJČEK Milan, DUCHOŇ Ivo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.