Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2016 10:30

25.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Velký obrat zajistil Benešovu větší klid do další fáze soutěže


0

Tachov si brousil zuby na to, že svého tabulkového souseda v tabulce dožene. Nestalo se, a přitom k tomu měl tak dobře našlápnuto.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí neustáli dvoubrankový náskok

Domácím stále chyběl Knakal a Ruda, do obrany už se jim alespoň vrátil Mlynařík. Benešov po smolné porážce s Benátkámi měl jasný úkol – udržet si Tachov s bezpečným odstupem v tabulce za zády. První šanci měli Tachovští, kdy Vávra, zažívající debut v ČFL, vyrazil v 5. minutě střelu na roh, po kterém nebezpečně hlavičkoval Kropáček. Domácí to nakoplo k další aktivitě, Dvořákův centr ale na místo určení nikdo nedopravil, neuspěli ani Hoffmann a z trestného kopu Vaněček. V 11. minutě už se ale Tachov dočkal, když se prosadil šťastnou brankou na 1:0 Dvořák. Benešov to probralo a hned tu byla práce i pro Houdka, Vrňák se ale neprosadil. Tachov se dostal k brejkovým situacím, a když neuspěl Vaněček, vzal si slovo mladý útočník Kropáček a potvrdil po Folejtarově centru střelecké instinkty – Tachov vedl ve 23. minutě o dvě branky! Benešov ale dokázal výborně zareagovat a nesmírně důležitou brankou Čapka o minutu později snížil na 1:2. Hosté následně hráli s míčem na kopačkách častěji a domácí v poli nestíhali, Houdek ale situace ve svém brankovišti dokázal vyřešit. A tak se další zajímavé situace schovaly do závěru poločasu. Nejprve agilní Vaněček obehrál obránce a z úhlu pálil po svém úniku jen do těla brankáře Vávry. A pak přišlo srovnání na 2:2. Kučaba pláchnul do útoku a našel Vopata, který už si věděl rady.

Zákostelský dokonal obrat

Deštivé utkání pokračovala ve druhé půli hlavičkou Dvořáka, na Houdka v benešovské bráně si ale nepřišel. Další branka visela ve vzduchu, do šancí se dostali za domácí například Kropáček, za hosty Vopat. Ale jak na to musel ukázat až v 76. minutě Zákostelský, který tak dovršil velký benešovský obrat! Houdek po sérii skvělých zákroků nestačil zpacifikovat skákavou střelu z dálky a obránce hostů byl u vyraženého míče nejdříve – 2:3! Nervózní závěr pak už žádné tachovské šance nepřinesl, naopak pojistku mohl Benešovu dodat Čapek, ale hlavou nedokázal trknout míč do odkryté branky. Domácí mohlo spasit nastavení, kdy se do zajímavých střeleckých pozic dostali Hradecký a Hrošovský, ale na skóre už se nic neměnilo. Benešov tak vydřel cenné tři body, kdy nesložil zbraně ani po brzkém dvoubrankovém vedení Tachova. Toho se tak nepříjemně začaly dotýkat starosti s bojem o záchranu v soutěži.

 

Autor foto: http://skbenesov.blgz.cz



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Pavel Vaigl (trenér): "Začali jsme dobře, brzy vedli 2:0 a nehráli jsme špatně. Potom jsme si ale nechali dát úplně zbytečný gól, když Hoffmann prohrál osobní souboj ve středu hřiště, situaci dobře nedostoupili ani stopeři, dostali jsme na 1:2 a zápas se začal vyvíjet úplně jinak. Začali jsme se bát. Rozehrané to bylo perfektně, ale zaslouženě nás Benešov potrestal. Za stavu 2:2 jsme měli dvě šance jít do vedení, ale o tutovky nešlo. Po nedisciplinovanosti celého mančaftu, kdy zůstal hráč neobsazen, dali hosté na 3:2 a pak už to byla křeč. Benešov to kouskoval, hrál, co potřeboval. Své v zápase odvedli oba útočníci, Kropáček s Dvořákem, kteří dali branky, takže ti úkol splnili, ale dostat doma tři branky je moc - nejsem tak spokojen s obrannou činností, a ani moc se záložní řadou."

SK Benešov
Luboš Zákostelský (trenér): "Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Ale tak jak jsme rozehráli dobře minulé zápasy a pak je špatně skončili, viz třeba minule v Benátkách, tak tentokrát to bylo naopak. Podařilo se nám obrátit třemi brankami a porazili jsme soupeře, který s námi bojuje v sestupovém pásmu. Nechci obzvlášť dnes chválit jedince, protože jsme celkově měli problémy se sestavou, kdy máme zraněné, nemocné, někteří hráče hráli se sebezapřením, ale na velice kvalitním, mokrém terénu to byl bojovný kolektivní vývoj. Štěstíčko nám přišlo naproti a byli jsme odměněni. Vyzdvihuji tak celý kolektiv včetně mladého brankáře, který zažil premiéru ve třetí lize. Na úspěchu se podíleli všichni včetně střídajících hráčů."



Sestavy


FK Tachov
D. Houdek [-] - J. Matas [-] , P. Šácha [-] , T. Habart [-] , M. Mlynařík [-] - M. Hoffmann [-] (72. M. Hrošovský [-] ) , D. Vaněček [-] , D. Tříska [-] (60. D. Hradecký [-] ) , M. Folejtar [-] (66. O. Stružka [-] ) - R. Kropáček [-] , F. Dvořák [-] -

SK Benešov
Z. Vávra [-] - M. Štancl [-] , J. Zákostelský [-] , L. Braný [-] , M. Večera [-] - P. Čapek [-] , L. Vopat [-] (90. J. Stareček [-] ) , O. Brejcha [-] , Z. Vrňák [-] , D. Skopec [-] - M. Kučaba [-] (85. M. Turek [-] )

ŽK: 39. M. Mlynařík , 81. P. Šácha - 10. M. Štancl , 83. L. Braný , 84. Z. Vrňák , 88. D. Skopec .
Hráči zápasu: F. Dvořák , R. Kropáček - J. Zákostelský .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - STARÝ Dominik, VODRÁŽKA Dan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.