4:3
(3:1)
26. T. Dohnal
57. T. Dohnal
88. T. Dohnal (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.05.2016 15:00

21.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavonice si v přestřelce se Strmilovem připsali tři body


Branky


37. V. Balík , 40. M. Jahoda , 43. M. Jahoda , 83. M. Bodlák - 26. T. Dohnal , 57. T. Dohnal , 88. T. Dohnal (p.)
0

První mužstvo a aspirant na postup: Slavonice přivítali na svém hřišti sedmý Strmilov. Hosté statečně bojovali a domácímu mančaftu nedali výhru zadarmo. Hráč minulého kola Tomáš Dohnal vstřelil hattrick i v dalším zápase, bohužel na bodový zisk pro jeho tým to nestačilo. Slavoničtí tak vyhráli další zápas a jsou zase o krok blíže postupu do krajské soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Favorit po půli vedl, ale...

Samotný zápas začali domácí velice vlažně a proto byl soupeř od začátku lepším mančaftem. Strmilov měl sice míč více na svých kopačkách, ale kromě několika rohových kopů si žádnou vážnější šanci nevytvořil. Ve 25. minutě se vydal zaútočit stoper Trávníček, ovšem tváří v tvář brankáři Přibylovi zklamal a ten jej dokázal vychytat. A nejen to. Odražený balón dokázali hosté nakopnout na svého útočníka Tomáše Dohnala, který si poradil s Dvořákem a ranou na přední tyč nedal šanci ani brankáři Pospíchalovi v bráně a otevřel tak účet zápasu - 0:1. To slavonické srazilo ještě více do kolen a hosté si doslova v těchto chvílích dělali na hřišti co chtěli. Následovalo několik vyložených šancí soupeře a zdálo se být jen otázkou času, kdy dostanou druhou branku. V největší šanci se ocitnuli strmilovští ve 35. minutě, kdy jeden z hráčů soupeře udělal kličku i Pospíchalovi a zakončoval do prázdné svatyně, hosté už zvedali ruce nad hlavu, ale najednou se na brankové čáře zjevil kapitán David Bártů a míč odkopnul do bezpečí. Tento moment jakoby domácí nakopnul a najednou začali hrát fotbal jako z partesu. Ve 37. minutě přišla zřejmě nejhezčí akce zápasu. Balón putoval po ose Martin Bodlák - Robert Peschel, ten se zbavil obránce a naservíroval přihrávku na zlatém podnose na zcela volného Vojtu Balíka, který měl už jednoduchou úlohu a to trefit zcela odkrytou bránu, což se také povedlo - 1:1. Za další tři minuty nato se po závaru před bránou Strmilova dostal odražený míč k Martinu Jahodovi, jenž v sobotu oslaví třiačtyřicáté narozeniny, ten ho napálil svojí slabší levou nohou a míč se došoural k levé tyči - 2:1. V další vyložené šanci se ocitnul David Bártů, ale i protentokrát ho vychytal Ondřej Přibyl. Dvě minuty před půlí následoval další závar před strmilovskou brankou, přihrávku sledoval jako lev svoji kořist nestárnoucí Martin Jahoda a stylem Davida Lafaty ho opět levačkou zasunul potřetí za záda jinak skvěle chytajícího Přibyla - 3:1. Do kabin odcházeli šťastnější domácí.

 

Dohnalův hattrick na body nestačil

Ve druhém poločase se domácí chtěli spíše věnovat udržení dvougólového vedení. Prvních deset minut se de facto nic nedělo. V 57.minutě ovšem přišel další zkrat Slavonic. Tak dlouho si domácí obránci přihrávali vzadu, až jednu z přihrávek vystihnul Tomáš Dohnal a překonal brankáře podruhé - 3:2. V dalším průběhu hry se Strmilov snažil vyrovnat a domácí pojistit náskok. Žádné vyložené šance však ani na jedné straně nepřicházely. Všechno podstatné se událo až v poslední desetiminutovce. Nejprve gólman Pospíchal neudržel střelu z dálky, balón mu vypadl, ale naštěstí pro domácí jeden z dobíhajících hráčů netrefil v pádu míč ideálně a ten skončil těsně nad brankou. V 83.minutě předvedl důraz Martin Bodlák, obral o míč levého beka Strmilova, odpoutal se od něj a utaženou střelou na první tyč nedal Přibylovi šanci - 4:2. Minutu poté ze slavného hrdiny mohl stát neslavný. Martin Bodlák vybojoval balón u lajny, místo toho aby ho nakopnul dopředu, vracel se zpátky k domácí bráně a přihrával brankářovi Pospíchalovi, jenže si nevšimnul jednoho z hráčů Strmilova, ten nahrávku vystihnul, ale nedovolil si udělat kličku  brankářovi a vracel se na střed vápna, kde už ho stopeři zpacifikovali a odkopnuli míč do bezpečí. Přišla však 88. minuta, Dan Lovětínský zbytečně zatáhnul za dres jednoho z hráčů soupeře, sudí Chvála zapískal a ukázal na penaltu. K exekuci se postavil Tomáš Dohnal, Pospíchal sice jeho střelu vystihnul, ale byl přece jenom krátký a tak se Tomáš mohl radovat ze svého hattricku - 4:3. Zbývající dvě minuty už si Slavonice dokázali výsledek pohlídat a udrželi tak domácí neporazitelnost.

 



Ohlasy k zápasu



TJ Jiskra Strmilov
Jan Dvořák: Zápas s vedoucím týmem tabulky jsme nezačali vůbec špatně. Snažili jsme se na širokém hřišti o kombinaci, což se nám prvních 30 minut dařilo, i když také domácí si vytvořili řadu šancí, které skvěle likvidoval brankář Přibyl. Po jedné takové, kdy šel domácí hráč sám na bránu a trefil pouze připraveného Přibyla, platilo fotbalové klišé: "nedáš, dostaneš" a ze stejné pozice strmilovský forvard Dohnal zkušeně proměnil. Po tomto gólu se probudili slavoničtí hráči a ukázali, proč jim právem patří 1. místo a třemi góly po rychlých kombinacích otočili vývoj zápasu. Do druhé půle jsme šli s čistou hlavou ve snaze rychle snížit a zdramatizovat utkání. To se nám do jisté míry povedlo a po pěkné kombinaci Dohnal snížil na 3:2. Bohužel jsme se nevyvarovali zbytečným chybám v obraně a dovolili jsme soupeři navýšit náskok na 4:2. V závěru ještě korigoval Dohnal z penalty na konečných 4:3 v poslední minutě.



Sestavy


TJ Sokol Slavonice
J. Pospíchal [-] - D. Drobilič [-] (84. O. Kubeš [-] ) , M. Jahoda [-] , J. Dvořák [-] , M. Trávníček [-] - D. Bártů [-] , M. Balík [-] (79. R. Deutschar [-] ) , M. Bodlák [-] , D. Lovětínský [-] - R. Peschel [-] , V. Balík [-]

TJ Jiskra Strmilov
O. Přibyl [-] - J. Dvořák [-] , D. Hanzal [-] , M. Lehejček [-] - P. Šuba [-] (74. M. Novák [-] ) , F. Slavík [-] , L. Janák [-] , J. Hanzal [-] (86. T. Holec [-] ) , T. Dohnal [-] , F. Procházka [-] - J. Kubíček [-] (84. Z. Popelka [-] ) -

Hráči zápasu: T. Dohnal , O. Přibyl .
Místo: Tráva. Počet diváků: 61. Rozhodčí: CHVÁLA Jan - JANÁK Pavel, HAVLÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.