Šumavské derby jednoznačně pro Čkyni


Branky


29. M. Kuneš , 35. M. Gerold , 45. V. Tesař , 50. V. Turek , 78. M. Kuneš , 81. M. Kuneš - 10. A. Bujok
0

První dubnové sobotní odpoledně připravilo opravdu ideální fotbalové podmínky a tak nic nebránilo startu krajské I.B třídy. Na uvod přijela do Čkyně rezerva Vacova. Za domácí nastoupili tři ze čtyř zimních posil, brankář Petr Miklas, stoper Lukáš Sýs a středopolař Jan Děd, Josef Král ještě tento týden chyběl. Prvních dvacetiminutovku hosté nebezbečně kousali, dostali se i do vedení ale to bylo z jejich strany vše, zápas se od 28.minuty odehrával už v režii domácích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do první velké šance se dostal domácí Václav Turek ve 4.minutě, za obranu ho poslal dlouhým autem Michal Kuneš a hostující brankář Klas měl co dělat aby jeho pokus uhasil. V minutě osmé měla Čkyně opět šanci jít do vedení, Gerold hlavičkoval jen těsně vedlě tyče. O minutu později platilo otřepané klišé - nedáš dostaneš - za domácí obranu se dostal Antonín Bujok a z rohu vápna překonal Miklase - 0:1. Ve 25.minutě mohla přijít na čkyňské dalši pohroma, Miklas výtečně vytáhl střelu po rohovém kopu, z dorážky ještě zahrozil slavný Vojtěch Dyk ale s tím už pomohl domácímu golmanovi Václav Turek. Ve 28.minutě se domácí dočkali vyrovnání, za obranu se dostal Gerold, píchl balon Kunešovi a ten z vápna lobem překonal Klase - 1:1. Netrvalo dlouho a domácí šli do vedení, Toman vybojoval míč před šestnáctkou, našel volného Gerolda a ten střelou na zadní tyč poslal Čkyni do vedění, běžela 34.minuta - 2:1. Když už se schylovalo k odchodu do kabin Čkyně znovu uděřila, po centru Tomana z přímého kopu si nejlépe vyskočil Tesař a poslal Vacovu "šatňáka" - 3:1.

Vstup do druhé části byl pro domácí rozhodně lepší než do té první, už v 50.minutě to bylo o tři branky, Gerold našel na vápně Kuneše, ten sklepl balon Václavu  Turkovi a ten parádní ránou vymetl pavouky z podbřevna Klasovi branky - 4:1. Další šance domácích přicházeli ale ať už Kuta nebo střídající Vondrášek své šance neproměnili, až v 77.minutě, Toman předal míč Michalu Turkovi který balon zatáhl do vápna a tam přesně našel Kuneše, který z první míč dopravil do branky - 5:1. Za další tři minuty slavil domácí matador hattrick, Klase překonal po šesté - 6:1.   Příští utkání vyráží Čkyně na těžkou půdu do Vodňan, Vacov přivítá doma Volyni.   PŘIPRAVIL PATRIK KRULL


Místo: Čkyně. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Landík Filip - FRČEK Filip, TUREK Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.