4:3
(3:1)
24. M. Novotný (p.)
60. A. Motl
74. J. Nevosad
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2016 17:00

22.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nemanice na 30. zápas bez porážky nedosáhly. V nádherném utkání uspěla Planá a dramatizuje tak závěr soutěže!


Branky


4. P. Petscher , 21. D. Kneys , 41. M. Turek , 82. T. Řehoř - 24. M. Novotný (p.) , 60. A. Motl , 74. J. Nevosad
0

Utkání prvních týmů tabulky nezklamalo (lákali jsme na jeho návštěvu v preview) - naopak, šlo jistě o jeden z nejlepších a nejzajímavějších zápasů celého ročníku I.B třídy. Šťastnější nakonec byli plánští fotbalisté, když rozhodující branku dal muž utkání Řehoř v době, kdy jeho tým hrál o deseti!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úspěšné hlavičky poslaly Planou do náskoku

Domácí do utkání vstoupili aktivně a ve 4. minutě Řehoř zahrál rohový kop na zadní tyč, kde se k míči protlačil Petscher a dostal domácí do vedení - 1:0. A Plánští šli dokonce do dvougólového trháku - ve 21. minutě opět Řehoř zahrával standardku, tentokrát přímý kop z velké vzdálenosti, nastřelil břevno a odražený balón dopravil na místo určení Kneys - 2:0. Nemanice se dostaly do hry poté, co Kneys při bránění Novotného standardky fauloval nabíhajícího Záveského a nemanický střelec jara Novotný si s Nováčkem a pokutovým kopem poradil – 2:1. Z přímáku poté neuspěl hostující Kupka, plánský gólman sebral ze vzduchu i centr Záveského. Ve 27. minutě přibyl další přírůstek do už tak zdecimovaného plánského týmu, když Kneyse musel nahradit Plojhar. Nováček ve 29. minutě vyrazil střelu mířící pod břevno, na druhé straně měl blízko ke gólu Fujdiar, ale jeho zakončení skončilo na tyči! Pak přišly opět chvilky Tomáše Řehoře. Jeho přímák vytlačil Polomčák na roh. Ten zahrával plánský špílmachr, míč se k němu vrátil a opakovaný centr hlavičkoval do sítě ve 40. minutě Turek3:1.

Nemanice dotáhly ztrátu, ale nepohlídaly Řehoře

V 51. minutě mohlo být dost možná rozhodnuto. Nevosad zaváhal, nechal se na kruhu obrat Petscherem a ten pelášil sám na Polomčáka. A Nemanické opět zachránila tyč. V 60. minutě přišla zápletka – po rohu se prosadil hlavičkující Motl a bylo to jen o branku. Nováček si na míč sice sáhl, ale odvrátit kontaktní gól nedokázal – 3:2. A nemanický tlak gradoval poté, co se ze hřiště po červené kartě (za druhý "žlutý" faul) poroučel domácí Jan Pintér. Nemanice přesilovku využily, v 73. minutě se z přímého kopu prosadil Nevosad, který zamířil přesně do šibenice a nádhernou trefou srovnal - 3:3! A stejný hráč z dalšího trestňáku orazítkoval břevno! V deseti hrající Planá si ale připravila smrtící úder. V 82. minutě si vzal míč do své správy Petscher, zatáhl akci po lajně a jeho přesný centr usměrnil za Polomčákova záda plánský hrdina utkání Řehoř - 4:3. Před Planou ale byla perná závěrečná desetiminutovka. Nejprve Novotný trefil z přímého kopu z dobré pozice jen zeď, následně viděl červenou kartu domácí Fujdiar a domácí hráli o devíti. Ze hry musel pro zranění i Turek, Nemanice už ale na obranu soupeře nevyzrály. 

 

Po úctyhodné šňůře 29 zápasů bez porážky tak našly Nemanice přemožitele v Plané. Domácí ale přišli o další hráče a na páteční duel se Lhenicemi momentálně nemá kouč Cimburek ani jedenáct fotbalistů. Uvidíme, jak se s tím Plánští popasují, každopádně výhrou nad dosud suverénním lídrem dodali závěru soutěže pořádný náboj!

 

Závěrečný los soutěže:

SK Nemanice (v tabulce o dva body před Planou):

Dříteň (doma), Krumlov B (venku), Trhové Sviny (doma), Frymburk (venku)

SK Planá:

Lhenice (doma), Dříteň (venku), Krumlov B (doma), Trhové Sviny (venku)



Ohlasy k zápasu


SK Planá
Josef Cimburek (trenér): „Kdyby už nic jiného se na jaře nestalo, tak tenhle zápas stál za to. To byl prostě zápas jara, kluci ho zvládli, ale dramatické to bylo až do konce. Nemanice byly zpočátku zaskočené, my jsme hráli aktivně, šli jsme do vedení po krásných standardkách, to nás nabudilo. Nic nebylo po půli rozhodnuto. Chtěli jsme vydržet co nejdéle u vedení 3:1, bohužel Nemanice daly ten kontaktní gól, který je nakopl a podařilo se jim vyrovnat. Zápas gradoval, rozhodčí nás poslal do desíti a snad nám to i pomohlo – kluci se kousli, dřeli ještě víc, i když někteří hráli se sebezapřením. Dokázali jsme dát čtvrtý gól, pak jsme i přes Láďovo vyloučení utkání zkontrolovali do konce. Nedá se říct nic jiného, než že to byl nádherný, nadstandardní zápas s velkou návštěvou. Jsem v Plané osm let a tohle byl možná nejhezčí zápas za tu dobu. Užil jsem si ho, stejně jako všichni kluci na hřišti. Do pátku se musíme uzdravit, odpočinout, čekají nás Lhenice, ale opakuji, i kdyby se na jaře už nic nepovedlo, na tenhle zápas můžeme být hrdí. Podařilo se nám Nemanicím připravit první prohru sezóny. Hráči zápasu Řehy a Peči, ti to rozhodli.“

SK Nemanice
Petr Böhm: „Přijít to někdy muselo, i když škoda, že to přišlo zrovna v tomto zápase, který nás mohl posunout blíž k tomu, kde chceme po sezóně být. Pro diváka to byl zápas nahoru dolů. Po vlastních chybách jsme inkasovali dvě branky, první půli jsme prospali. Ve druhé jsme vyrovnali, tlačili, ale klasika po naší chybě jsme dostali rozhodující branku na 4:3. Odpovědět už jsme nestihli. Domácí byli vyloučeni po úplně zbytečných zákrocích. Pro lidi to byl dobrý zápas týmů z horních pater tabulky, byla tam penalta, karty, všechno, pro trenéry už to bylo horší…“



Sestavy


SK Planá
J. Nováček [-] - M. Turek [-] (89. P. Vobořil [-] ) , M. Beran [-] , T. Pintér [-] , D. Kneys [-] (27. T. Plojhar [-] ) - Z. Lexa [-] , J. Pintér [-] , T. Řehoř [-] , M. Stropek [-] - L. Fujdiar [-] , P. Petscher [-] (90. J. Trs [-] ) -

SK Nemanice
J. Polomčák [-] - S. Dubský ml. [-] , T. Kupka [-] , A. Motl [-] , K. Zatloukal [-] - J. Křiváček [-] , M. Novotný [-] , M. Severa [-] , J. Nevosad [-] - S. Dubský [-] , F. Záveský [-]

ŽK: 20. L. Fujdiar , 25. J. Pintér , 55. M. Stropek - 21. J. Nevosad , 34. M. Novotný , 40. J. Křiváček , 56. K. Zatloukal . ČK: 64. J. Pintér , 88. L. Fujdiar .
Hráči zápasu: P. Petscher , T. Řehoř .
Místo: Planá. Počet diváků: 250. Rozhodčí: Šafránek Petr - KOTALÍK Petr, SEBERA Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.