Kapličtí sahali po bodu, ale nakonec si domů vraceli s prázdnou


Branky


0

V 19. kole zavítali kapličtí fotbalisté na hřiště jindřichohradecké rezervy. Diváci, kteří na utkání zavítali, určitě litovat nemuseli, bylo to drama doslova do poslední minuty!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté si do kabin odnášeli dvougólové manko...

Domácí byli od samotného počátku aktivnějším týmem, drželi míč častěji na svých kopačkách. Už v šesté minutě byli domácí blízko prvnímu gólu. Možná, že to byl od Šmída pouze centr, ale přesto nadělal hostujícímu gólmanovi velké starosti a ten míč stačil konečky prstů vyškrábnout na břevno, od kterého se balón dostal do zámezí. V třinácté minutě už domácí do vedení šli. Na konci pohledné rychlé kombinace byl do vápna nabíhající Daniel Cettl, jenž střelou po zemi ke vzdálenější tyči překonal gólmana Říhu – 1:0. Domácí fotbalisté byli při chuti a vypracovali si i další příležitosti. V sedmnácté minutě Cettl vysunul do samostatného úniku kapitána Beneše, který se pokusil o technický lob, ale Říha prokázal své kvality a míč vytěsnil na rohový kop. O chvíli později mohl vedení svého týmu navýšit znovu Beneš, ale proti křížné střele tentokráte nemusel Říha vůbec zasahovat. V polovině prvního poločasu se o slovo přihlásili i Spartakovci. Kapitán Janura přihrávkou mezi obránce oslovil nabíhajícího Hoška, který se z levé strany dostal do vápna, zakončoval tísněn obráncem, proti střele po zemi k zadní tyči Rešl zasáhl reflexivně nohou. Ve 32 minutě hosté zcela zbytečně přišli na polovině o balón, domácí podnikli rychlý výpad do otevřené kaplické obrany a Jan Beneš na potřetí v koncovce uspěl – 2:0. Netrvalo ale dlouho a z gólu se radovali i Kapličáci. Daniel vybojoval míč, Preusler přesnou přihrávkou našel na levé straně Hoška, jenž pronikl do vápna a přihrávkou kolem brankáře našel nabíhajícího Roberta Daniela, a ten v pádu skluzem dopravil míč za brankovou čáru – 2:1. Pak znovu zahrozili domácí, jmenovitě Smejkal, střelou z leva však rozvlnil pouze boční síť. Přesto odcházeli nakonec Jindřichohradečtí do kabin s dvoubrankovým náskokem. Z hranice velkého vápna se ke střele dostal Štěpán Smejkal a přízemní rána si našla cestu k pravé tyči – 3:1.

Domácí přišli o své vedení, ale gólem v poslední minutě nakonec rozhodli...

Na začátku poločasu druhého bylo aktivnější fotbalisté Spartaku. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko, se pak k míči dostal na pravé straně Smolen, ani v tomto případě nelze jasně určit, zda se jednalo o centr či střelu, gólmana Rešla od inkasování uchránila branková konstrukce. V 53 minutě už se Kapličtí ze snížení radovali. Podnikli totiž rychlý výpad do otevřené obrany, Sulzer našel na pravé straně nabíhajícího Daniela, po prudkém centru se ve vápně dostal k balónu Radek Řežáb a bylo to pouze o gól – 3:2. Poté se pokusil domácím vrátit dvoubrankový náskok kapitán Beneš, po pěkné individuální akci však nakonec Říhu překonat nedokázal. A uběhly od tohoto momentu jen další tři minuty a bylo srovnáno. Opět rychlý protiútok do otevřené obrany soupeře, Sulzer posunul míč na volného Radka Řežába, který prudkou ranou propálil gólmana Rešla – 3:3. Vzápětí se Kapličtí dostali do dalšího brejku, jenomže Danielovi, chyběl před vybíhajícím Rešlem ve vápně zhruba krok k lepšímu zakončení. Dvacet minutě před koncem museli hosté nuceně střídat a na hrot se tak postavil náhradní brankář Ottenschläger. Domácí se začali více tlačit před branku Spartaku. V 73 minutě po centru z pravé strany hlavičkoval nad branku Pavel Völfel. O chvíli později našel Beneš v gólové pozici Cettla, ale jeho zakončení bylo slabé a navíc šlo přesně do míst, kde byl připravený gólman Říha. Tři minuty před koncem Beneš přízemní střelou procedil balón pod Říhou, ale radost domácím zmařil pozorný obránce Hami, který míč odklidil do bezpečí. V poslední minutě po tečované střele Cypry dostali domácí výhodu rohového kopu. Po centru Beneše se následně vpravo dostal k balónu Michal Völfel, který míč napálil prudce na bránu, balón by proletěl mimo, ale po nešťastné teči jednoho z bránících hráčů zapadl přesně k tyči – 4:3.

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu



TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Poslední dubnový den si to za krásného slunečného počasí rozdala Jindřichohradecká záloha s Kaplickým Spartakem. Z dvaadvaceti hráčů v základních sestavách jich rovných deset spadá věkem ještě mezi dorostence a to rovným dílem pět na každé straně. V netradiční sestavě Kapličtí sahali po bodu, ale nakonec si domů vraceli s prázdnou.



Sestavy


FK Jindřichův Hradec 1910 B
L. Rešl [-] - J. Beneš [-] , Š. Smejkal [-] (69. T. Cypra [-] ) , J. Sláma [-] , D. Cettl [-] (78. J. Maxa [-] ) , K. Voldán [-] , T. Šmíd [-] , L. Králíček [-] , P. Völfel [-] , M. Völfel [-] , J. Kubinec [-] (62. J. Beneda [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - D. Smolen [-] , V. Kuchař [-] , A. Preusler [-] , P. Hošek [-] (88. O. Kouba [-] ) , M. Hami [-] , P. Janura [-] , F. Sulzer [-] , T. Sedláček [-] (70. V. Ottenschläger [-] ) , R. Řežáb [-] , R. Daniel [-]

ŽK: 36. D. Cettl , 83. J. Beneda , 90. P. Völfel .
Hráči zápasu: J. Beneš , M. Völfel - R. Řežáb .
Místo: Tyršův st.. Počet diváků: 41. Rozhodčí: Šimšík Jan - KOMZÁK Zdeněk, KLIMEŠ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.