2:2
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.04.2016 17:00

18.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Kaplici se body dělily


Branky


51. J. Divoký , 78. P. Hošek - 74. M. Kotlas , 89. M. Sloup
0

Kaplice v tomto kole přivítala na svém hřišti na jaře zatím stoprocentní tým z Hrdějovic, který určitě toužil po tom, prodloužit svou vítěznou sérii. To však hostům nakonec nepovedlo a body si oba týmy rozdělily.

Pozor novika! Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích nebo oznámkujte jednotlivé hráče! To vše nabízí nová, vylepšená verze portálu Fotbalunas.cz

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance na obou stranách gól nepřinesly...

První příležitost zápasu si už ve čtvrté minutě vypracovali Kapličtí. Řežáb prostrčil míč do vápna Hoškovi, ten pálil pohotově pod břevno, Spěvák stačil reflexivně rukou míč vyrazit na rohový kop. Hosté se o slovo přihlásili po deseti minutách hry, kdy z levé strany pronikal nebezpečně Netočný, ale svou šanci doslova a do písmene prováhal. Ve třinácté minutě to zase pro změnu byli domácí. Hošek před vápnem přenechal míč Řežábovi, ale tečovaná střela se mezi tři hrdějovické tyče nevešla. S přibývajícími minutami měli míč častěji na svých kopačkách Spartakovci, kteří také díky tomu byli daleko nebezpečnější v útočné fázi. V polovině prvního dějství se ve vápně dostal k míči Hošek, balón poslal vysoko nad branku. Ve 33. minutě ložená příležitosti pro Kaplické. Po zaváhání hrdějovické obrany šel sám na branku z poloviny hřiště Hošek, jenomže vyběhnutého Spěváka překonat nedokázal, zkušenosti v tomto případě hráli pro hrdějovického strážce svatyně. Další možnost měli Spartakovci o tři minuty později po pěkné akci. Kuchař našel na levé straně kolmicí rozběhnutého Smolena, ten zatáhl až k brankové čáře, zpětnou přihrávkou oslovil Faltuse, který ovšem mířil pouze nad branku soupeře. Běžela 42. minuta a gólovka znovu pro fotbalisty kaplického Spartaku. Janura přesnou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Hoška, který sám před gólmanem zvolil v tomto případě zakončení po zemi kolem nohy, míč však těsně minul levou tyč. V samotném závěru se pak divákům přiměl hostující kanonýr Tomka, ale pohotová střela skončila pouze v rukavicích gólmana Ottenschlägera. Poločas byl tedy bezbrankový, z čehož rozhodně měli větší radost hosté. Špatná koncovka domácích je držela v bodové naději.

Gólově chudou první půli vynahradil poločas druhý...

V úvodu druhého dějství se hosté u hlavního arbitra dožadovali odpískání pokutového kopu, místo toho si však jen Kudrle vysloužil žlutou kartu za nesportovní chování. Skóre se poprvé pohnulo po šesti minutách hry ve druhém poločase. Hošek podstoupil hlavičkový souboj, následně se míče zmocnil Jiří Divoký, navedl si jej do palebné pozice, tvrdě vypálil pod břevno, a i když si gólman Spěvák na balón sáhl, ten přesto doputoval do branky – 1:0. Nedlouho poté mohlo být vyrovnáno, když měli hosté výhodu přímého kopu prakticky z hranice velkého vápna. K balónu se postavil Tomka, přízemní tečovaná střela olízla pravou tyč. V následujících minutách poté Kapličtí mohli několikrát své vedení potvrdit druhým gólem, protože šancí na to měli více než dost. V 58. minutě Řežáb našel Faltuse, ten se pěkně uvolnil, dostal se do výborné střelecké pozice, mířil ovšem pouze nad branku. V 64. minutě posílal z levé strany přízemní centr Smolen, Tomáš Faltus zakončoval těsně před brankářem Spěvákem znovu pouze mimo. Hned o minutu později Janura vybídl ke skórování znovu Faltuse, ale ani tentokráte nemusel Spěvák zasahovat, míč těsně minul pravou tyč. Za mizernou neproduktivní koncovku byli záhy Kapličtí potrestáni. Po křížné přihrávce střídajícího Bohatého byl u zadní tyče v pravý čas dobíhající Miroslav Kotlas, který zakončením do proti pohybu brankáře srovnal skóre na 1:1. V 76. minutě mohli jít kapličtí zpět do vedení. Po centru Faltuse z pravé strany zakončoval střelou z první Řežáb, Spěvák míč za brankovou čáru nepropustil. Uběhly sotva dvě minuty a Kapličtí se přece jenom do jednogólového náskoku vrátili. Po dlouhém Smolenově pasu se dokázal do střelecké pozice protáhnout Patrik Hošek a situace se opakovala, Spěvák si na ránu pod břevno sáhl, přesto míč doputoval za brankovou čáru – 2:1. Deset minut před koncem se do střelecké pozice dostal střídající Pavel Holomel, mířil však jen nad branku. Jak může být fotbal pro jednoho krutý a pro druhého opojný se ukázalo minut před koncem. Po standardní situaci z poloviny hřiště ukončil zmatky v obraně gólovou dorážkou Marek Sloup – 2:2. Domácí se pak vrhli do útočení, ale už se k vážnějšímu zakončení dostal jen kapitán Janura, jehož povedená rána zpoza šestnáctky skončila pouze nad břevnem hrdějovické svatyně. Kapličtí se špatnou koncovkou připravili o vítězství a zisk cenných tří bodů.

 

Autor reportáže a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: V dalším kole hostili Spartakovci na vlastním trávníku za chladného počasí Hrdějovice. Chtě nechtě musel domácí kouč Rybák udělat změny v sestavě, takže nemohl dbát na nepsané pravidlo, že vítězná sestava se nemění. Ani hosté nebyli komplet, když jim chyběl například Koutský.

TJ Slavoj Hrdějovice
Michal Hrdlička (trenér): Do Kaplice jsme jeli s vědomím toho, že to bude určitě těžký zápas, zároveň jsme však chtěli potvrdit výsledky z předchozích třech zápasů, což se nám úplně nepodařilo, hlavně se nám nepovedlo navázat herně na naše předešlé výkony. Musím uznat, že Kaplice byla 80% zápasu lepší a vytvořila si víc brankových příležitostí a dostala se po zásluze i do vedení. My jsme dokázali vyrovnat, poté jsme inkasovali na 2:1 a minutu před koncem jsme Sloupem srovnali na konečných 2:2. Je fakt, že jsme si také vytvořili nějaká šance, například Tomka nastřelil tyč, dali jsme gól z ofsajdu a měli jsme ještě asi dva závary u vápna po standardkách, ale musím uznat, že pro nás je ten bod možná i výhra.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
V. Ottenschläger [-] - D. Smolen [-] , J. Divoký [-] , A. Preusler [-] , P. Hošek [-] (85. T. Urban [-] ) , M. Hami [-] , P. Janura [-] , T. Faltus [-] , R. Řežáb [-] , M. Románek [-] , V. Kuchař [-]

TJ Slavoj Hrdějovice
R. Spěvák [-] - J. Jordán [-] , J. Turek [-] (76. P. Holomel [-] ) , M. Sloup [-] , J. Suchan [-] (51. L. Bohatý [-] ) , M. Tomka [-] , P. Kukačka [-] , M. Kudrle [-] , M. Netočný [-] , M. Kotlas [-] , P. Pimienta [-] (88. L. Kučera [-] )

ŽK: 14. T. Faltus , 53. V. Kuchař , 90. M. Románek - 49. M. Kudrle .
Hráči zápasu: J. Divoký , P. Hošek - P. Kukačka .
Místo: Kaplice. Počet diváků: 123. Rozhodčí: Pípal Pavel - DVOŘÁK Petr, DVOŘÁK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.