0:1
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2016 10:00

16.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavia přivezla tři body z Kaplice


Branky


0

V předchozím kole podlehla Slavia na domácím hřišti Větřní a nebylo pochyb o tom, že do Kaplice pojede s jasným cílem, kterým bude tuto ztrátu odčinit. Naproti tomu domácí potřebují v záchranářských bojích každý bod.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se ujali vedení v závěru první půle...

Od úvodních minut zápasu měli více míč na svých kopačkách hosté z Českých Budějovic, kteří dobře kombinovali a snažili se najít skulinku v kompaktně hrající domácí obraně. To se jim nakonec dvakrát podařilo, ale ani jednou z toho gól vytěžit nedokázali. Nejprve se Mizera místo střely rozhodl pro přihrávku a poté Hejnův pokus skončil rohovým kopem. Do první vážnější šance se dostali i hosté zhruba ve 20. minutě hry, kdy z pravé strany centroval Marek, ale Hošek míč mezi tři tyče nasměrovat nedokázal. Akce však pokračovala, jelikož k míči se dostal Řežáb, s jeho střelou si však gólman Wolf poradil bez větších problémů. V dalším průběhu střetnutí se hra odehrávala především mezi šestnáctkami, bez vyložených brankových příležitostí na jedné či druhé straně. Ve 27. minutě pokoušel střelecké štěstí hostující Strobl, z dálky mířil pouze mimo. O sedm minut později se ke střele odhodlal i kaplický Kuchař, jenomže přízemní ránu Wolf opět ukryl ve svých rukavicích. První branka utkání padla ve 40. minutě. Hosté dostali výhodu zahrávání přímého kopu z hloubi pole, na vysoký centr si naskočil Wejskrab a nedovolil tak domácímu brankáři v klidu zakročit, ten míč ve svých rukavicích neudržel a vypadl mu ke kopačkám nepokrytého Mizery, který už neměl problém uklidit ho do sítě, 0:1 pro hosty. Tři minuty před přestávkou se před velkým vápnem pěkně uvolnil Řežáb, vyslal povedenou táhlou střelu k levé tyči, Wolf však stačil míč vyrazit na rohový kop. O chvíli později domácí zahráli nepříliš povedenou malou domů, při které vybíhající gólman Ottenschläger napálil míč pouze do dotírajícího Kindermanna, od které se míč odrazil do branky, ale pro hraní rukou nebyl hostům gól uznán. Vzápětí nedotáhli do zdárného konce ani velmi slibně se vyhlížející brejk, a tak do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením.

Hosté si těsné vedení pohlídali...

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hra se odehrávala převážně ve středu hřiště, šance se rodily téměř výhradně jen po standardních situacích. V padesáté minutě měli jednu z nich Kapličtí. Z levé strany centroval Smolen, hlavičkující Preusler sice míč nasměroval mezi tři tyče, ale hlavičce chyběla větší razance. Nedlouho poté měli hosté výhodu přímého kopu, ale míč do branky nesměroval. Dál se poté hrálo od vápna k vápnu. Změnu nepřinesly na střídání v obou sestavách. V 78. minutě výhoda trestného kopu pro Kaplické. Z levé strany centroval David Smolen, hlavičkující Radek Řežáb ve slibné pozici mířil pouze mimo hostující svatyni. S blížícím se závěrem zápasu domácí více otevřeli hru a hosté mohli trestat z brejků. Po jednom z nich se ke střele dostal Mizera, ale tečovaná střela se mezi tři kaplické tyče nevešla. O pár minut později se po brejku dostal do zakončení střídající Jordán, po pěkném uvolnění mířil pouze nad branku Kaplice. V 86. minutě se po autovém vhazování na levé straně pěkně dokázal uvolnit kaplický kapitán Janura, křížný technický obstřel do branky bohužel nesměřoval. Posléze mohl výhru hostů po rychlém kontru stvrdit Strobl, ale v poslední chvíli mu stopku vystavil obránce Hami. To však už nic nezměnilo na domácí prohře Spartakovců.

Foto a spoluautor reportáže: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: V domácí jarní premiéře hostili Kapličtí českobudějovickou Slávii, které na podzim podlehli 0:1. Oproti zápasu v Nové Vsi musel trenér Rybák udělat jednu vynucenou změnu v sestavě, když zraněného Kebla, nahradil od úvodu Kuchař. Spartakovci se i nadále potýkají s nepříliš dobrou koncovkou. Nejsou góly, nemohou být ani body. Hosté si tak po domácí prohře s Větřním napravili reputaci, stejně jako na podzim, jednogólovým vítězstvím.

SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): Podařila se nám především první půle, ve které dal Mizera jedinou a tudíž rozhodující branku zápasu. Kaplice šlapala naplno, vůbec nebylo snadné ji udolat, a proto si výhry hodně ceníme.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
V. Ottenschläger [-] - V. Kuchař [-] (74. T. Valiček [-] ) , M. Románek [-] , F. Hejna [-] (81. F. Vosátka [-] ) , M. Hami [-] - D. Smolen [-] , F. Marek [-] (84. S. Šálek [-] ) , A. Preusler [-] , P. Janura [-] - P. Hošek [-] (62. F. Kouba [-] ) , R. Řežáb [-] -

SK Slavia České Budějovice
G. Wolf [-] - O. Šanda [-] , D. Strobl [-] (84. D. Mareš [-] ) , P. Kindermann [-] (76. T. Dvořák [-] ) , O. Wegenkittl [-] , T. Wejskrab [-] , P. Kladenský [-] (57. M. Jordán [-] ) , M. Slípka [-] , T. Vršitý [-] , J. Hejna [-] (68. J. Korbel [-] ) , P. Mizera [-] (86. L. Kolárik [-] )

ŽK: 54. P. Janura , 60. F. Marek - 11. P. Kindermann , 41. M. Slípka , 65. O. Šanda , 88. T. Dvořák .
Hráči zápasu: P. Mizera , O. Wegenkittl .
Místo: Kaplice. Počet diváků: 115. Rozhodčí: Nedvěd Petr - KŘÍŽ Karel, HANES Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.