0:3
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2016 16:30

15.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Větřní se vstup do jarní části sezóny opravdu povedl! Slavilo se nejen vítězství, ale i narození syna


Branky


0

Mnozí považovali toto utkání za předem jasnou záležitost. Fotbalisté Větřní nám však ukázali, že ještě ani zdaleka nehodili flintu do žita a budou bojovat o každý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Weinhard poslal svůj tým do vedení...

Papírovým favoritem byla před začátkem utkání jednoznačně českobudějovická Slavia. Ale průběh zápasu a hlavně jeho výsledek nám znovu ukázaly, že ve fotbale může být pokaždé všechno úplně jinak. Úvod utkání byl opatrný a obě mužstva se spíše oťukávala. Do první vážné šance se dostali hosté, když Weinhard využil chybu domácí obrany a z hranice pokutového kopu orazítkoval tyč. Poté se ke slovu přihlásili také domácí a Wegenkittl po rohu hlavičkoval vedle. Ve 29. minutě dostali hosté po faulu na Weinharda výhodu přímého kopu, k jeho exekuci se postavil sám faulovaný hráč a poslal míč těsně vedle tyče. Ve 34. minutě se domácí dopustili ztráty míče na polovině hřiště, hosté toho využili kolmicí na rozběhnutého Weinharda, ten se kličkou zbavil brankáře a poslal svůj tým do vedení 0:1. Po obdržené brance domácí předvedli povedenou kombinační akci, na jejímž konci se o technické zakončení pokoušel Wejskrab, jeho pokus však postrádal větší razanci. Následně pálil tvrdě z pravé strany Slípka, ale jeho projektil mířil přesně do rukavic připraveného brankáře Větřní. Slavia mohla zužitkovat ještě několik slibně se rozvíjejících akcí z pravé strany, které však postrádaly finální přihrávku. Těsně před přestávkou zahrozil znovu Weinhard z přímého kopu z téměř totožného místa jako v úvodu zápasu, jeho tvrdou ránu pod břevno, ale výborným zákrokem zlikvidoval brankář Kříž. 

Hosté přidali ještě dva góly, domácím se prosadit nepodařilo...

Do druhého poločasu vstoupila o něco aktivněji Slavia, když už ve 48. minutě zahrozila po Slípkově přímém kopu, který se snažil hlavou usměrnit mezi tři tyče Wegenkittl, ale jeho pokus skončil těsně nad. V 58. minutě o sobě však dal znovu vědět muž zápasu Weinhard. Hosté zahrávali přímý kop od postraní čáry, přetažený centr poslal zpět na první tyč Sudkolák, tam už číhal připravený střelec Weinhard a do odkryté brány se nemýlil, 0:2 pro hosty. Tento gól nejspíše rozhodl o osudu utkání. Hosté se zkušeně stáhli do výborné obrany a hráli už pouze na brejky. Nakonec jim jeden z nich vyšel v 71. minutě. Míče se zmocnil Šimášek, v souboji jeden na jednoho přešel přes obránce a učebnicovou utaženou střelou k tyči rozvlnil síť slávistické branky potřetí. Slávia se v závěru ještě snažila stav utkání alespoň zkorigovat. Nejblíže k tomu měl Hejna, ale jeho střela mířila vedle. Následoval už jen závěrečný hvizd a radost hostujícího celku.

Foto: Jan Pirnos



Ohlasy k zápasu


SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): Větřní přijelo s hodně obměněným týmem, který se prezentoval velmi kompaktním výkonem. Když navíc podal Weinhard na tuto soutěž vysoce nadstandardní výkon, tak se zrodilo asi zřejmě překvapivé, ale zasloužené vítězství hostů. Z naší strany tam nasazení a vůle byly, ale zaostali jsme za našimi fotbalovými možnostmi.

SK Větřní
Rudolf Weinhard (hráč): Na Slavii jsme jeli s respektem, ale určitě ne odevzdaně. Bylo to první jarní kolo, takže jsme byli po zimní přípravě všichni natěšeni. Přijeli jsme si asi pro bod, ale nakonec jsme si odvezli všechny tři, takže určitě panuje velká spokojenost. Vítězství jsme si zasloužili, kromě branek jsme nastřelili ještě tyč a měli jsme několik slibných šancí ze standardních situací. Domácím se nedařilo prosadit přes naši dobře zorganizovanou obranu a hrozili především ze standardních situací a z dlouhých autů. Nedostali se do žádného většího tlaku, a když, tak jen po vápno. Myslím, že přes zimu jsme zapracovali hlavně na dobré partě a na tom, aby byla v týmu pohoda. Je to jen první jarní vlaštovka a vítězství musíme potvrdit za týden v domácím utkání s Lokotkou. Věřím, že zápas zvládneme. Vítězství bychom chtěli věnovat všem příznivcům fotbalu ve Větřní, kteří nás podporují a podporovali, i když se zrovna nedařilo a hlavně také našemu spoluhráči a velkému showmanovi Jirkovi Fleischmannovi, kterému se v týdnu narodil syn Matěj. Ať vám dělá jen radost, přeje celé vaší rodince celé SK Větřní.



Sestavy


SK Slavia České Budějovice
P. Kříž [-] - O. Wegenkittl [-] (67. F. Pauch [-] ) , D. Vondroušek [-] , P. Kindermann [-] , T. Dvořák [-] (58. J. Korbel [-] ) , T. Wejskrab [-] , O. Kindermann [-] (75. P. Kladenský [-] ) , M. Slípka [-] , T. Vršitý [-] , O. Šanda [-] , P. Mizera [-] (46. J. Hejna [-] )

SK Větřní
K. Pavelka [-] - J. Cifreund [-] , J. Skok [-] , R. Weinhard [-] (87. J. Fleischmann [-] ) , R. Šimášek [-] (89. M. Votýpka [-] ) , Z. Ginzel [-] , P. Gutheis [-] , P. Sikuta [-] , J. Sukdolák [-] (75. M. Homer [-] ) , M. Pils [-] , M. Jílek [-]

ŽK: 61. O. Šanda , 71. M. Slípka - 77. K. Pavelka , 81. R. Weinhard , 81. J. Skok .
Hráči zápasu: P. Kříž .
Místo: Slavia ČB. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Čmucha Karel - VOTAVA Pavel, KŘÍŽOVSKÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.