1:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.11.2015 10:00

14.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice obrala o všechny body lídra soutěže!


Branky


0

Jednoznačným favoritem byla před startem utkání Dobrá Voda, která se vyhřívá na prvním místě tabulky. Domácí tedy neměli, co ztratit a nakonec se jim podařilo získat velmi cenné tři body.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí měli v první půli více ze hry...

V podzimní derniéře měli Spartakovci soupeře nejtěžšího z nejtěžších. Do Kaplice zavítala vedoucí Dobrá Voda. Na její půdě Kapličtí v srpnu prohráli 4:1, i když výsledek ne zcela pravdivě vypovídal o rozložení sil na hřišti. V minulém kole Spartakovci podlehli o gól na hřišti v tabulce třetího Ševětína, když druhý poločas odehráli téměř výhradně na polovině svého hostitele a na tento výkon chtěli navázat i před vlastními diváky v předehrávce prvního jarního kola. První zaznamenání hodný počin si v desáté minutě připsal na své konto domácí středopolař Kebl, ale proti jeho křížné střele nemusel nakonec gólman Růna zasahovat. Hosté se do zakončení dostávali především díky standardním situacím. Při jedné z nich centroval do vápna Novotný, Hanzal hlavičkoval mimo tři kaplické tyče. Jinak se hosté dopouštěli řady chyb v rozehrávce. Kapličtí se o dost možných příležitostí připravili sami špatnou finální fází. Přesto byli v prvním poločase lepším týmem, hosté co by lídr soutěže herně zklamali. Kapličtí byli lepším týmem a také o poznání nebezpečnějším. V šestnácté minutě po kombinaci Preuslera s Řežábem postupoval na branku Dobré Vody František Kouba, ale v poslední možný okamžik jej zadáci ve vápně čistě odzbrojili. Ve dvacáté minutě měli domácí výhodu rohového kopu. Do vápna poslal centr Kebl, v gólové pozici hlavičkoval Řežáb mimo branku. Vzápětí trestný kop pro Spartakovce z pravé strany. Po centru Šálka hlavičkoval Hami jen vysoko nad branku. Hosté se po delší době připomněli až ve 27. minutě střetnutí. K provedení přímého kopu se postavil obávaný exekutor Ctibor Novotný, technický pokus směřoval jen nad břevno kaplické svatyně. Nikterak nebezpečně nevyhlížela ani Drábova přízemní střela po Hanzalově sklepnutí, která si našla jen cestu do Říhových rukavic. Deset minut před koncem prvního poločasu další gólová pozice pro kaplické fotbalisty. Rohový kop rozehrál Kebl nakrátko na Januru, následoval přesný centr a Preuslerova hlavička, které chybělo několik centimetrů k tomu, aby skončila v síti. O pár minut později se neujala ani Šálkova střela, s kterou si gólman Růna poradil. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, což byla zcela určitě více ztráta pro domácí, kteří v prvním poločase byli lepším týmem a měli i více brankových příležitostí.

Hosté zvýšili aktivitu, ale domácí šli do vedení...

Po změně stran hosté přece jenom svůj herní projev zlepšili, znovu ale spíše hrozili jen po standardních situacích. V 52. minutě přímý kop v podání Hanzala, míč minul levou tyč. O čtyři minuty později další přímák pro hosty. Tentokráte se k jeho provedení postavil Novotný, ale stejně jako v první půli mířil jen nad branku. Na druhé straně hostům zatrnulo v 57. minutě, kdy gólman Růna napálil dotírajícího Řežába, naštěstí pro něj skončil míč nad břevnem jeho branky. Hosté si během zápasu vytvořili dvě tutové příležitosti. V 68. minutě se na levé straně prosadil Zavřel, zpětnou přihrávkou našel ve vápně nepokrytého Arnolda, ten však odkrytou domácí branku netrefil, střelou po zemi těsně minul pravou tyč. O chvíli později po brejkové situaci pronikl z levé strany až před brankáře Šteyer, střelu po zemi mladý gólman Říha reflexivně vykopl nohou. A pak již přišly chvíle Spartakovců. V 78. minutě se mohli radovat z vedoucího gólu. František Marek přesnou kolmicí vyslal na zteč Radka Řežába, ten se dostal až před Růnu a střelou přes vybíhajícího gólmana rozjásal domácí příznivce – 1:0. V 82. minutě další z mnoha trestných kopů pro hosty. K míči se znovu postavil Novotný, tento jeho pokus byl asi nejnadějnější, přesto gólman Říha zasahovat nemusel, míč opět skončil nad břevnem jeho svatyně. Pak mohli Kapličtí pečetit svou výhru. V 85. minutě střídající Smolen našel v gólové pozici Františka Koubu, střelu k levé tyči stačil Růna zneškodnit. Dobrovodský středopolař Ctibor Novotný zahrával během zápasu několik přímáků, vždy mířil nad branku. Dvě minuty před koncem zápasu se odhodlal ke střele ze hry. Zpoza vápna vyslal parádní střelu, která směřovala do pravého horního růžku, jenomže gólman František Říha neméně povedenou robinzonádou míč vytěsnil na rohový kop, který Kapličtí následně dokázali ubránit. Poté mohl po centru Řežába potvrdit zisk tří bodů hlavičkující F. Kouba, ale tísněn neměl dostatek prostoru k lepšímu zakončení, branku soupeře minul. Pár zbývajících minut si již Kapličtí zkušeně pohlídali a mohli se tak radovat ze zisku cenných tří bodů a skalpu lídra soutěže. Nutno ale podotknout, že suma sumárum, vzhledem k průběhu utkání je výhra Spartakovců zasloužená.

 

Autor reportáže a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu



SK Dobrá Voda
Jiří Hanousek (kapitán): Poslední zápas nám vůbec nevyšel. Bylo v něm z naší strany moc nepřesností a z některých našich věcí museli diváky snad i bolet oči. Měli jsme poměrně dost přímáků, ale jelikož jsme nedokázali trefit ani prázdnou bránu, tak i kdybychom hráli až do rána, gól bychom prostě nedali. Podle mého to byl remízový zápas, který nakonec rozhodl gól po neodmávaném ofsajdu. Každopádně my jsme si za předvedený výkon body nezasloužili a nezbývá, než jen pogratulovat Kaplici k šťastné výhře. Osobně jsem rád, že podzimní část je u konce, protože za poslední měsíc jsme se nedokázali pořádně sejít na ani na trénink. A bez toho se prostě fotbal hrát nedá. Ovšem na druhou stranu, pokud se nepletu, tak Dobrá Voda ještě nikdy nepřezimovala v 1.A třídě na první příčce. Takže také musím hráčům a realizačnímu týmu poděkovat za tu část podzimu, kdy se pořádně trénovalo, bojovalo a vyhrávalo.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - P. Janura [-] , T. Kebl [-] - V. Kuchař [-] (72. D. Smolen [-] ) , M. Hami [-] , J. Doubrava [-] , F. Marek [-] - F. Kouba [-] , S. Šálek [-] , R. Řežáb [-] (90. R. Daniel [-] ) , A. Preusler [-] (78. P. Micák [-] )

SK Dobrá Voda
T. Růna [-] - J. Peleška [-] - O. Zavřel [-] , J. Hanousek [-] , F. Šafránek [-] (74. P. Smejkal [-] ) , I. Neubauer [-] (46. P. Choboda [-] ) , J. Dráb [-] , C. Novotný [-] - R. Hanzal [-] , A. Arnold [-] , P. Šteyer [-]

ŽK: 66. J. Doubrava , 89. P. Janura - 20. J. Dráb , 89. J. Hanousek .
Hráči zápasu: R. Řežáb .
Místo: Kaplice. Počet diváků: 90. Rozhodčí: Ťupa Michal - Novotný Jiří, Kovařík Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.