1:2
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2016 17:00

20.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Utkání dvou týmů z opačných pólů tabulky nebylo jednoznačnou záležitostí


Branky


0

V dalším důležitém utkání ztratili domácí fotbalisté na svém hřišti další body a boj o udržení I. A třídy bude v letošním ročníku pro ně ještě hodně těžký. Chýnov musel opět nastoupit v silně poslepované sestavě (v základní sestavě se objevili dva hráči z B - týmu Strnad a Macháček) bez dvou výrazných opor: zraněného kapitána Mládka a s rekonvalescentem Václavem Hruškou pouze na lavičce náhradníků. Trenér Holota tak posunul na hrot útoku stopera Doubravu a na jeho místě ve středu obrany nastoupil Macháček, který si však na tomto postu nevedl vůbec špatně.
               

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí své vedení neudrželi...

Začátek zápasu přinesl vyrovnaný boj a více ze hry měli překvapivě domácí fotbalisté, než favorizované bernartické mužstvo. Ve 12. minutě také měli Chýnovští první velkou příležitost, když po ideálním centru Vlastimila Hrušky nedokázal Štiller z bezprostřední blízkosti dotlačit míč za Fučíkova záda. V 16. minutě se naopak na druhé straně uvolnil hostující Rakovan a jeho střela jen těsně minula Průšovu branku, který tentokrát dostal přednost před jednotkou v brance domácích Radkem Basíkem. Skóre zápasu se poprvé měnilo ve 24. minutě a to dost kuriózním gólem, neboť rohový kop domácího Vlastimila Hrušky doplachtil až za záda překvapeného hostujícího brankáře a za aktivitu domácího celku v první půlhodince to bylo vedení zcela zasloužené - 1:0. Hosté po obdržené brance však viditelně přidali a ve 31. minutě byl ve výborné pozici hlavičkující stoper Novák, ale branka domácích mu byla malá. Ve 37. minutě potvrdili hosté svou zvýšenou aktivitu brejkem Rakovana, který se řítil sám na domácí branku, ale Průša vytasil výborný zákrok a jeho gólovou střelu dokázal vyrazit na rohový kop. O čtyři minuty později se hosté již po rychlé akci radovali, ale střela Ťupy se odrazila od břevna pouze na brankovou čáru a dorážka téhož hráče skončila nad břevnem. Přesto se bernartičtí branky dočkali, a to již v nastaveném čase prvního poločasu, kdy se po Kovářově rohovém kopu nejlépe zorientoval v pokutovém území Karel Trantina a gólem do šatny vyrovnal na - 1:1, což byl, jak se později ukázalo, klíčový moment celého zápasu.
               

Bernartice otočily zápas ve svůj prospěch...

Do druhého poločasu nastoupil za chýnovský celek vysoký Václav Hruška a podařilo se mu hru domácích opět oživit, přesto ani on nezabránil v 51. minutě vedoucímu gólu hostů, kdy si naběhl na odražený míč na hranici trestného území David Kukrál a podařilo se mu prostřelit vše, co mu stálo v cestě - 1:2. Domácí se v tu chvíli zlobili na hlavního rozhodčího, že těsně před gólovou střelou přehlédl útočný faul hostů na jednoho z domácích obránců, ale sudí Kříž byl jiného názoru. Těsně před tím však měl gól na noze domácí Vlatimil Hruška, který utekl bernartickým obráncům, ale bohužel pro domácí, své sólo zakončil jen slabou střelou do rukou hostujícího gólmana. V 71. a v 78. minutě zahrávali domácí hráči (nejprve střídající Sedlatý a po něm Štiller) z dobré vzdálenosti dva trestné kopy, ale ani jeden pokus se neujal. V této době se hosté již soustředili jen na udržení výsledku a tak se domácí stále více tlačili před jejich branku, ale ani vyrovnat se jim již nepodařilo. Nejblíže k tomu měl v 86. minutě Richard Kučera, když zatřásl z dalšího trestného kopu jen břevnem hostující branky a v poslední minutě po velkém závaru před bernartickou brankou i Vlast. Hruška, ale jeho slabý pokus vykopl jeden z beků z brankové čáry za již překonaným Fučíkem. V nastaveném čase se ještě blýskl domácí gólman, když vyrazil po brejku hostů gólovou střelu Kloboučníka a po té již hlavní arbitr zápas ukončil. Domácí hráči tak opouštěli trávník se svěšenými hlavami, protože nedosáhli proti favoritu i přes bojovný a statečný výkon, ani na jediný bod, který by měl pro ně v konečném účtování velkou cenu.



Ohlasy k zápasu


FC Chýnov
P. Holota (trenér): Hostili jsme vyspělého soupeře, který potvrdil své kvality i u nás a který není na druhém místě v tabulce náhodou, přesto jsme měli určitě na to, abychom dnes uhráli alespoň bod, který bychom si za předvedený výkon zasloužili. Hosté těžili ze svých vysokých hráčů a především hrozili téměř z každé standardní situace. Mrzí mě vyrovnávací gól v poslední minutě první půle, kdy jsme tam měli být více důrazní a nenechat bernartické hráče z poslední akce zakončit. Na druhé straně musím podotknout, že nás několikrát podržel brankář Průša, který tentokrát nahradil R. Basíka a vedl si v brance velmi dobře.

TJ Sokol Bernartice
P. Vašíček (trenér): Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, domácí potřebují v boji o udržení každý bod a také příkladně bojovali, nám se navíc vůbec nevydařila první půlhodina, kdy jsme opravdu nehráli dobře. Potom nás ale uklidnila naše vyrovnávací branka do šatny a ve druhé půli si myslím, že již jsme měli zápas pod kontrolou, i když domácí stále hrozili a mohlo jim tam kdykoliv něco spadnout. I když jsme domácí celek obrali o všechny body, tak jim přeji, ať I. A třídu udrží, protože mají v Chýnově velmi krásný sportovní areál s vynikajícím trávníkem a s kvalitní druhou hrací plochou a já raději vždy přijedu se svým celkem do Chýnova, než abychom museli jezdit v příští sezóně zase třeba do Lažiště nebo do Oseka.



Sestavy


FC Chýnov
J. Průša [-] - J. Basík [-] , J. Doubrava [-] (63. V. Zadražil [-] ) , J. Petrů [-] (46. V. Hruška [-] ) , V. Hruška [-] , J. Hruška [-] , S. Macháček [-] , D. Štiller [-] , R. Kučera [-] , T. Kučera [-] (66. M. Sedlatý [-] ) , O. Strnad [-]

TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Novák [-] , K. Trantina [-] , T. Češka [-] , J. Kovář [-] (76. M. Suchopár [-] ) - V. Homola [-] , V. Ťupa [-] (88. P. Brož [-] ) , P. Kloboučník [-] , D. Kukrál [-] , J. Paseka [-] - A. Rakovan [-] (63. V. Fučík [-] )

ŽK: 33. J. Kovář , 73. V. Homola , 89. T. Fučík .
Místo: Chýnov. Počet diváků: 120. Rozhodčí: Kříž Karel - HANES Tomáš, DEVERA Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.