Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2016 15:00

29.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dačice doma přestřílely Olešník


Branky


0

Ve 29. kole hostili domácí hráči Dačic, rozjetý Olešník. Hosté vyhráli pět zápasů v řadě s impozantním skóre 19:3. V aktuálním kole, ale zajížděli na hřiště Dačic, které doma na jaře neprohrály. Navíc z 36 bodů, které letos svěřenci trenéra Bujdáka získali, jich rovných 30 vybojovali na domácím hřišti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půl minutě vykročili domácí hráči za třemi body

Jako kdyby mluvil trenér Borový do dubů, když je upozorňoval, že je důležité zachytit úvod zápasu. Hráči Olešníka byli zřejmě ještě někde u Jindřichova Hradce a po půl minutě hry prohrávali. Jindra vysunul za hostující obranu Janáka a ten bombou na bližší tyč otevřel skóre. Za hosty mohl odpovědět Šíma, ale jeho obstřel z levé strany minul domácí branku. Po čtvrt hodině bylo ještě hůře. Další nedůslednost v hostující obraně potrestal Janák a bylo to 2:0. Olešník nesložil zbraně a začal domácí přehrávat. Vytvořil si řadu šancí. Zejména sérii tří rohový kopů, kdy kolem brankáře Ferdana létali tečované střely, které končili jen těsně vedle nebo nad brankou. Z dobré pozice pálil Dudek, ale opět těsně vedle. Ten samí hráč pak po ideální přihrávce Chlumeckého přeci jen snížil. Vyrovnání měl na kopačce Červenka, ale svůj samostatný únik zakončil střelou vedle.

Olešník neproměnil, ani ty nejvyloženější šance. V obraně měl den otevřených dveří.

Druhý poločas začal tak jak skončil ten první. Hosté se tlačili za vyrovnání a zejména Jirkovský měl na levé straně možnosti, jak zápas dostat do nerozhodného stavu. Největší šanci pak měl po zaváhání hostující obrany Dudek, který byl u míče dříve, než vyběhnuvší brankář Ferdan, míč si kolem něj obhodil, ale střela z rohu vápna do odkryté branky skončila jen na boční síti. Olešník si zřejmě své střelecké kouzlo vybral v předchozích dvou zápasech, kdy nastřílel 12 branek a to na ně nepotřeboval zdaleka tolik šancí, jako nyní v Dačicích. Chyba na polovině hřiště, následná špatná komunikace obrany a Jindra si v zakončení počínal zkušeně 3:1. Chvíli na to, prošel hostují obranou míč bez povšimnutí k Točíkovi a ten svůj nájezd proměnil ve čtvrtou branku. Kontaktní branka mohla přijít záhy po nedorozumění brankáře Ferdana se stoperem Celým se ocitl sám před brankářem Červenka v jeho těsně blízkosti volil zakončení, které skončilo na rohovém kopu. Škoda, protože vedle něj stál před odkrytou brankou zcela osamocený Dudek. Z něj přeci jen udeřilo, když rozehraný roh na krátko, nechytatelnou bombou k tyči z hranice vápna usměrnil kapitán Chlumecký - 4:2. Olešník znovu vycítil šanci a hnal se za dalším gólem. Co to bylo platné, když domácím stačili dvě standardní situace z níž ta druhá skončila po nedůsledném bránění Tressla, brankou střídajícího Noska. Poslední slovo v zápase pak měli přeci hráči Olešníka. Šíma se uvolnil na pravé straně a naservíroval míč před branku, kde jej usměrnil k tyči Dudek. Divoké střetnutí plné zejména šancí na straně Olešníka, skončilo výhrou domácích 5:3.



Ohlasy k zápasu



FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): "Ačkoli nám bylo několikrát kladeno, že máme zachytit úvod zápasu a na které hráče si dát pozor, tak to dopadlo tak, že trenér si to nejspíš říkal sám pro sebe a my po půl minutě prohrávali. Utkání pak bylo hodně ofenzivní, bohužel nám se v koncovce nedařilo tak, jako v předešlých dvou zápasech a to si myslím, že jsme si vytvořili dvakrát tolik šanci, jak v předchozích dvou venkovních zápasech. Jak se má naložit se šancemi, které jsme doslovala Dačicím svými chybami darovali, nám ukázali domácí hráči. Naše útočná fáze spalovala šance a obrana doslova hořela. Proto utkání dopadlo, jak dopadlo. Se sezónou se chceme rozloučit vítězne!"



Sestavy


FK Dačice
T. Ferdan [-] - D. Mašát [-] , D. Vacuška [-] (87. D. Křivánek [-] ) , V. Kněžínek [-] , P. Celý [-] , O. Beníček [-] - O. Jelínek [-] (82. M. Ferdan [-] ) , M. Janák [-] - T. Jindra [-] (90. O. Svoboda [-] ) , M. Krtek [-] , D. Točík [-] (78. J. Nosek [-] )

FK Olešník
J. Studnička [-] - J. Fořter [-] (58. M. Tressl [-] ) , J. Hála [-] , D. Heller [-] , M. Šíma [-] - L. Červenka [-] , P. Jirkovský [-] , R. Chlumecký [-] - Z. Rys [-] (86. M. Jirkal [-] ) , L. Dudek [-] - M. Studnička [-]

ŽK: 32. P. Celý - 54. J. Fořter , 70. M. Studnička , 82. J. Hála , 87. P. Jirkovský .
Místo: Dačice. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Tupý Petr - HERZOG Radek, TŮMA Vítězslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.