3:1
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.05.2016 17:00

26.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jankov má v čele KP 11 bodů náskok!


Branky


0

Čtyři kola do konce, jedenáctibodový náskok. Dá se říci, že luxusní náskok, který by si tým Jankova už neměl nechat vzít. Do této pozice se dostal kvalitními výkony, díky nimž už sedmnáct zápasů v řadě neprohrál a již za týden se může radovat ze zaslouženého titulu. Matchball si tým Ivo Čecha vytvořil nedělní výhrou 3:1 s Dačicemi, které ovšem v Jankově potvrdily aktuální výbornou formu. Přestože na body nedosáhly, za předvedenou hru si vysloužily pochvalu i od domácích fandů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dačice zaspaly začátek a Jankov trestal

Oba celky postrádaly několik hráčů. Dačice se musely obejít bez Tomana s Jindrou, domácí marodka zase způsobila, že na lavičce náhradníků se po delším čase opět objevila kdysi úderná dvojice Petrů Holba a Maxa. Potěšující zprávou pro jankovský tým byl návrat uzdraveného gólmana Jiřího Šillera, který ale zůstal zatím na lavičce a místo v brance tak znovu zaujal Honza Komárek.

Vstup do utkání se na výbornou povedl domácímu mužstvu. Hned v první minutě byl v pokutovém území Knežínkem nedovoleně sražen k zemi Smékal a sudí Reitinger neváhal odpískat pokutový kop. Ty v Jankově celkem bezproblémově proměňuje Jan Šebelka a nemýlil se ani tentokrát - 1:0. Ještě veseleji bylo v Jankově v 7.minutě. To nejprve David Maršán v obraném zákroku vyzkoušel pozornost svého vlastního gólmana Jana Komárka, aby vzápětí z protiútoku Tomáš Smékal připravil gólovou pozici pro Martina Rytíře, který jí dokonale využil střelou k tyči - 2:0. Do desáté minuty se vtěsnaly dva střelecké pokusy. Na jedné straně ale mířil Štolba vedle, na druhé Smékal nad. Robin Štolba byl hodně nebezpečný. V 17.minutě zkoušel štěstí z přímého kopu, ale jemná teč jednoho z jankovských hráčů poslala balón těsně vedle Komárkovy branky. Po dlouhém pasu Petra Celého se Štolba dral do další šance v 29.minutě, jenže Honza Komárek ho včasným vyběhnutím o gólové zakončení připravil. Skóre se neměnilo ani těsně před pauzou, kdy domácí Zajíc provětral z přímého kopu rukavice Václavu Zejdovi a na druhé straně ve velké šanci hlavičkoval Brandl mimo.

Skvělý výkon Dačic k bodům nakonec nestačil

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji jankovští, což korunovali šancí Rytíře, ale Zejda parádně zakročil. Radost z gólu si ovšem místo toho užívali za chvilku na druhé straně hráči Dačic. To Robin Štolba dostal další přesný pas za obranu a umístěnou střelou k tyči dodal zápasu tu pravou dramatičnost - 2:1. Dačice hrály výborně a první tým krajského přeboru notně trápily. V Jankově se hrál atraktivní a pohledný fotbal, o jehož výsledku rozhodla až 77.minuta. V ní předvedli pohlednou kombinaci domácí fotbalisté, jenž soupeři zasadili rozhodující úder. Milan Boček přenesl hru z pravé na levou stranu, kde Vojtěch Bürger ještě vyšperkoval akci přihrávkou na střídajícího Lukáše Voráčka, jenž balón dopravil do opuštěné branky - 3:1. Chvilku na to pálil nebezpečně nejlepší střelec soutěže Tomáš Smékal, jenže tentokrát mu střelecky přáno nebylo. Vrátit svůj tým na kontakt mohl sedm minut před koncem po Krtkově nádherné přihrávce Martin Janák, ale nejdříve si vylámal zuby na Komárkovi a následnou dorážku zablokoval Jakub Zajíc. Poslední akci zápasu vzal na svá bedra domácí Martin Rytíř, který vyslal ze své levačky krásnou střelu, jíž k zamíření do šibenice chybělo několik centimetrů. 

Zdroj: skjankov.cz



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Petr Maxa (spr.webu SKJ): Dokázali jsme porazit skvěle hrající Dačice a přiblížili se tak k vytouženému cíli.

FK Dačice
Robin Štolba (hráč): Před zápasem jsme si řekli, ze zkusíme Jankov překvapit a udržet naši sérii, bohužel se nam to i přes dobry týmový výkon nepovedlo, myslim si, že jsme byli herně o něco lepší i šancí jsme si vytvořili více, jen chyběla ta produktivita. Každopádně se ted musíme soustředit na domácí zápas a potvrdit lepšící se výkony.



Sestavy


SK Jankov
J. Komárek [-] - V. Jirkovský [-] , F. Lošek [-] , M. Popelka [-] (77. M. Řezníček [-] ) , J. Zajíc [-] - M. Boček [-] (90. M. Maurer [-] ) , M. Rytíř [-] , D. Maršán [-] , V. Bürger [-] - J. Šebelka [-] (72. L. Voráček [-] ) , T. Smékal [-] (80. P. Holba [-] )

FK Dačice
V. Zejda [-] - D. Mašát [-] , D. Vacuška [-] , V. Kněžínek [-] (84. J. Nosek [-] ) , O. Beníček [-] (78. O. Jelínek [-] ) , P. Celý [-] - M. Šimánek [-] , M. Janák [-] , M. Krtek [-] - R. Štolba [-] (87. P. Borza [-] ) - H. Brandl [-]

ŽK: 63. M. Popelka - 37. O. Beníček , 42. V. Kněžínek .
Místo: Jankov. Počet diváků: 288. Rozhodčí: Reitinger Jiří - KRČÍN Jan, MACH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.