Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2016 15:00

23.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jankov vyhrál a má našlápnuto do divize!


Branky


1

Fotbalová veřejnost očekávala od utkání nováčka z Plané nad Lužnicí s vedoucím Jankovem další tři body pro aktuálního lídra soutěže a nespletla se. Jenže vítězství se pro celek Ivo Čecha nerodilo vůbec lehce a hráči si sáhli na dno svých sil. Přesto si za přispění fantastických fanoušků, kteří v hojném počtu vyrazili i do vzdálené destinace, připsali další tři body a po ztrátě Katovic navýšili svůj náskok na čele tabulky. O krkolomné výhře rozhodl pět minut před koncem Vojtěch Bürger! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasová remíza

Jankovu se do cesty postavil houževnatý soupeř. Ten pro záchranu potřebuje urvat každý bod a vytáhnout se chtěl i proti rozjetému Jankovu. A Sokolu se to dařilo. S favoritem odehrál vyrovnané utkání a litovat mohl jen dvou neuhlídaných standartních situací, které ho připravily alespoň o jeden bodík. Při absenci obou gólmanů Jankova nastoupil v brance hostujícího celku šestnáctiletý Jan Komárek, na němž byla v úvodu zápasu vidět nervozita. Aby ne, když stál poprvé v základní sestavě týmu dospělých, navíc v mančaftu, který hraje o hodně. Jenže po dvou úvodních nejistých zákrocích si v brance počínal velmi dobře. Pomohla mu k tomu i hra hostujících zadáků, kteří drželi domácí hráče daleko od pokutového území. Jenže to platilo i na druhé straně, a tak toho obě jedenáctky v první půlhodině divákům mnoho nenabídly. Nutno podotknout, že ani terén nebyl z nejideálnějších a hru oběma týmům notně komplikoval. Hru tak značně z ofenzivnil až první gól, z kterého se radovali ve 29.minutě hosté. Po akci Zajíce, Bürgera a Rytíře dostal do ideální pozice balónTomáš Smékal a v pokutovém území potvrdil svoji jarní střeleckou nadvládu. Míč umístnil přesně k tyči, splnil svůj jarní úkol, co zápas, to gól a kulatou dvacátou trefou v sezóně dal Jankovu vedení - 0:1. Navýšit se ho pokusil v 37.minutě po Bočkově rohu Martin Řezníček, ale zakončení není jeho nejsilnější stránka. Planá hrála svůj styl a v závěru poločasu se dočkala vyrovnání. Nejprve to z uctivé vzdálenosti zkoušel Šahajda, ale velmi nepřesně. To po akci Pösingera na pravé straně dostal míč proti noze kousek za vápnem Lukáš Sedláček a tvrdou ranou ve 44.minutě rozvlnil síť - 1:1.

 

Favorit potvrdil kvalitu

Styl hry se nezměnil ani po příchodu z kabin. Spíš než o fotbal šlo o kopanou s mraky osobních soubojů. Ale vzrušujících momentů oproti první půli přeci jen přibylo. A padaly i góly. V 63.minutě poslal ze standartní situace Zajíc přetažený balón do pokutového území, Řezníček jej hlavou vrátil před branku a Vojtěch Bürger taktéž hlavou poslal Jankov opět do vedení - 1:2. Vyrovnat se pokusil aktivní Tomáš Pösinger, jenže střelu poslal mimo Komárkovu branku. Domácí nic nevzdávali a stále se tlačili dopředu. V 73.minutě to z vápna zkoušel povedenou střelou Tomáš Štiak, ale Jan Komárek předvedl, že i v šestnácti letech chytat umí. Míč směřující do šibenice vytáhl na rohový kop. Avšak o minutu později odcentroval z pravé strany Trčka a nepokrytý David Havelzblízka hlavou skóre podruhé dorovnal - 2:2. Závěrečná desetiminutovka nabídla strhující podívanou i několik vypjatých situací. Vše začalo velkou šancí jankovského Martina Rytíře po Šulcově dobře odvedené práci, ale domácí strážce branky Tomáš Mansfeld byl na svém místě. Poté velmi nebezpečně hlavičkoval Vojtěch Bürger, ale jeho slavný okamžik měl teprve přijít. A přišel v 85.minutě. Po další standartní situaci Jakuba Zajíce si našel propadnutý balón na zadní tyči a vstřelil svůj druhý gól v utkání - 2:3. Třetí vedení Jankova v zápase už bylo rozhodující a definitivní. Bohužel ho neunesli domácí Sedláček s Havlem, kteří si svoji mysl chtěli zklidnit brutálními zákroky na hostujícím Františku Loškovi, který nastoupil do utkání na posledních osm minut a stal se pro tyto dva hráče doslova lovnou zvěří. Lošek i přes mohutné šrámy zápas dohrál, stejně tak domácí "borci", kterým to u rozhodčích nepochopitelně prošlo. Až na tyto dva momenty v závěru utkání se hrálo sice tvrdě, ale v rámci fair play. Výsledek je pro domácí možná krutý, jelikož odehráli velmi dobrý zápas. Hosté tři body doslova vydřeli, po závěrečném hvizdu si užili oslavy se svými fans a zpráva z Dačic, kde Katovice prohrály byla jen třešničkou na dortu. 

zdroj: skjankov.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Planá nad Lužnicí
Tomáš Štiak (hráč): Přijel k nám namistrovaný soupeř, který si stěžoval jak na trávník, na pivo v hospodě tak snad i na to, jaké bylo krásné počasí. O to více nás mrzí prohra, protože jako vedoucí celek nepředvedli nic světoborného, a bod bychom si zasloužili. Ten by byl i reálný, ovšem při druhém obdrženém gólu pomezní nepochopitelně neodmával míč, který byl už dávno za brankovou čárou a nejednalo se jen o nějaký ten centimetr, z čehož se dostal Jankov do vedení 2:1. Jak poznamenalo plno lidí po konci zápasu, že jsou zvědaví, co tento tým bude dělat v divizi. My rozhodně nebrečíme, nejsme žádní uplakánci, ověřili jsme si totiž, že jde hrát s každým a když budeme makat jako proti Jankovu, tak jde porazit kdokoli, a to je pro nás to nejdůležitější. I přes prohru si celý tým zaslouží pochvalu.

SK Jankov
Tomáš Bürger (sekretář klubu): Tým trenéra Ivo Čecha neprohrál už čtrnáct zápasů v řadě a zaslouženě vede krajský pelotón už o šest bodů!



Sestavy


TJ Sokol Planá nad Lužnicí
T. Mansfeld [-] - Z. Handrejch [-] (75. M. Kolský [-] ) , D. Fořt [-] , L. Sedláček [-] , M. Šahajda [-] - T. Štiak [-] , T. Pösinger [-] , J. Pospíchal [-] , D. Havel [-] , M. Janovský [-] - J. Trčka [-] -

SK Jankov
J. Komárek [-] - J. Zajíc [-] , L. Fajtl [-] (9. M. Pancíř [-] ) , M. Popelka [-] , M. Řezníček [-] - M. Boček [-] (82. F. Lošek [-] ) , V. Bürger [-] , M. Rytíř [-] , D. Maršán [-] (46. M. Šulc [-] ) - L. Voráček [-] , T. Smékal [10.0]

Místo: Planá/Luž.. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Matyš Jakub - DUNOVSKÝ Karel, KAŠTÁNEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 5. 2016 22:05
Hráč, Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, eSport - TJ Dříteň | Jihočeský | České Budějovice
Štiaku váš tým nebrečí a ty tu brečíš 90%komentáře