FOTO: Derby vyhrály domácí Myslibořice


Branky


0

Fotbalisté Myslibořic dokázali ovládnout derby s Radkovicemi 2:1 a jejich soupeř tak nadále zůstává namočen v boji o sestup.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Derby otevřel Václav Novotný

Za slunečného sobotního odpoledne se v Myslibořicích odehrálo derby mezi domácími a sousedy z Radkovic. Derby přihlížela velice slušná divácká návštěva z obou táborů. Radkovice přijely s tím nejlepším, co měly k dispozici, dokonce i s kanonýrem Lukášem Pekárkem. Začátek utkání však patřil Myslibořicím. Žádná ze střel se však neujala. Největší šanci spálil Vojtěch Čapoun, který se uvolnil v pokutovém území a vyslal prudkou ránu na branku hostů, tu však vynikajícím zákrokem zneškodnil Václav Štolz. Růžky začaly později vystrkovat i hosté. Pro Myslibořice představovaly největší hrozbu standardní situace, těsně mimo hlavičkoval Michal Nováček a z další velké šance hlavičkoval opět pouze mimo Tomáš Růžička. Při povedeném přímém kopu Aleše Macháčka se blýskl v domácí brance Radek Vodička. O jedinou branku prvního poločasu se postaral Václav Novotný, po individuální akci Pavla Vejvody a krásné nabídce před prázdnou branku 1:0. Do kabin šli tedy spokojenější domácí, kteří drželi jednobrankové vedení.

Hosté pouze korigovali výsledek

Druhý poločas začal pro Myslibořice stejně dobře, jako skončil ten první. Po vzorové kombinaci vybídl, asistent utkání Pavel Vejvoda nezištnou přihrávkou, ke skórování Michala Šoustala a ten milimetrovou střelou o tyčku zvýšil vedení Myslibořic na 2:0. Dobrý přímý kop měl k dispozici i druhý Macháček na hřišti, tentokrát však Lubomír ve službách Myslibořic, jeho střelu zlikvidoval Václav Štolz. Domácí obrana fungovala dobře a držela obávané duo Macháček - Pekárek na uzdě. V 72. minutě, ale přece jen kapitulovala, míč přeskočil kopačku Martina Čapouna a pozorný forvard Radkovic toho okamžitě využil a v souboji tváří v tvář s Radkem Vodičkem zakončil brejk přesně k pravé tyči a snížil skóre na 2:1. Uklidnění mohl dodat po bratrské souhře Čapounů opět mladší Vojtěch, ale stejně jako v prvním poločase ve vyložené šanci selhal. V dobré šanci se ocitl i benjamínek David Šoustal, ale šance se zalekl. S ubývajícím časem přibývaly emoce na hřišti a pramenila z toho červená karta, která při tomto derby vždy doslova visí na vlásku. Druhé napomenutí si od rozhodčího Michala Maara vysloužil Radek Odstrčil. Myslibořice si už konec utkání pohlídaly a vrátily tak Radkovicím porážku z podzimu.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Myslibořice
Palát Tomáš, trenér: Naše největší derby nažhavilo náš mančaft. Hosté nastoupili v nejsilnějším složení, ale i my jsme byli až na jednu výjimku kompletní. V obstojném utkání jsme měli více ze hry . Zápas se hrál před slušnou diváckou kulisou.

SK Radkovice
Svoboda Martin, trenér: Hrálo se vyrovnané utkání. Domácí rozhodli o výhře dvěma góly, my už jen pouze korigovali výsledek. Derby bylo nervózní.



Místo: Myslibořice. Počet diváků: 120. Rozhodčí: MAAR Michal - PALÁT Milan (N), SÝKORA Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.