Souboj prvních celků jasně pro Velký Beranov!


0

Šlágr kola se odehrál ve Ždírci, kde se utkal druhý Ždírec s postupujícím Beranovem. Beranov potvrdil své dominantní postavení a se soupeřem neměl slitování  a rozdrtil jej jasně 0:5.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ganzwohl za čtvrt hodiny rozhodl

Zápas i přes jistý postup Velkého Beranova sliboval atraktivní podívanou první celku soutěže s tím druhým. Hosté udělali v sestavě několik změn, především v obraně, zato domácí vstoupili do zápasu s obávanou ofenzívou. Hned od výkopu domácí útočili, ale hned z protiútoku skórovali hosté. Matějíček si na levém křídle připravil balón na svou silnější nohu a centrem našel na zadní tyči Richarda Ganzwohla, který poslal míč do sítě - 0:1. To domácí neodradilo od opatrné hry a dále hlavně po levé straně podnikaly výpady na Markovičovu bránu, avšak za nedlouho inkasovali podruhé. Hosté si posílali balón na polovině domácích, až se míč dostal k Hladílkovi, který přihrál lépe postavenému Ganzwohlovi, který prostřelil Průšu podruhé. Domácí pak začali více bránit, ale i tak měli hosté několik šancí, které se míchaly s šancemi domácích. Ve slibné šanci se ocitl hostující Pokorný, ale jeho zakončení scházel klid, v útoku domácích zlobil nejvíce Ondřej Záškoda, který hledal své spoluhráče v šestnáctce, ale jeho nabídky nikdo z domácích nevyužil. Střelu Hladílka z hranice velkého vápna zneškodnil domácí gólman, a Jonáše v samostatném úniku zastavil těsný ofsajd. Největší šanci na snížení skóre měl v samém závěru poločasu O.Záškoda. P.Tlačbaba vyslal na Markoviče nepříjemný projektil, který brankář hostů vyrazil pouze k nohám osamoceného Záškody, který trestuhodně minul prázdnou bránu. Tahle odcházeli do šaten spokojenější a klidnější hosté s vedením 0:2.

 

I druhý poločas v režii Beranova

V druhém poločase se dalo očekávat, že Ždírec bude chtít zápas zdramatizovat, ale jejich snahu hned po minutě poločasu utnul Roman Jonáš, ke kterému se dostal míč na penaltu, a odtud hostující útočník poslal míč k Průšově levé tyči - 0:3. Z další akce hostů se zrodila další branka, Pokorný poslal z pravé strany do vápna ostrý centr, na který si naskočil R.Ganzwohl a hlavou překonal domácího brankáře počtvrté. Direkt domácím pak zasadil v 55. ninutě po přihrávce Pokorného Jiří Hladílek, který ve vápně chytře přehodil domácího gólmana, 0:4. Poté jakoby zápas ztratil tempo, hra byla kouskovaná a plná nepřesností. Domácí sice hráli na polovině Velkého Beranova, ale k ničemu závažnému to nevedlo, centry a i hlavičky domácích posbíral Markovič nebo jej odehráli obránci do bezpečí. Ale i hosté z Beranova z protiútoků nic nevytěžili. Domácím se nedařilo a zřejmou frustraci si chtěl vybít domácí P.Horáček, který surově zezadu zajel do Matějíčka bez balónu a rozhodčí Surán mu udělil červenou kartu. Teď už hosté domácí vůbec k ničemu nepustili a čekali na hvizd, který by ukončil utkání. Tak mohou hosté dále útočit na stogólovou hranici v počtu vstřelených branek a domácí budou po prohře Puklic v Nadějově dále hájit druhou pozici v příštím kole právě v Puklicích.



Ohlasy k zápasu


TJ Ždírec
Petr Tlačbaba - útočník: "Těžko hodnotit takový zápas. Hosté přijeli v klidu s jistotou postupu a na jejich hře to bylo znát, do ničeho se nehrnuli a pohodlně dávali góly z nenápadných akcí. Domácí opět doplatili na neproměňování tutových šancí, což už se zde bohužel stává jistým evergreenem."

TJ Velký Beranov 1975
Rostislav Kittler - útočník: "Ve Ždírci jsme zaslouženě vyhráli, byli jsme jasně lepší, i když domácí i také nějaké šance vytvořili. I přes těžký terén se hrál vcelku kombinační fotbal."



Místo: Ždírec. Počet diváků: 60. Rozhodčí: SURÁN Vlastimil - HOLUB Radim, BENÁČEK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.