Humpolec ve Stáji obstál a má Bíteš na dostřel


Branky


0

Sapeláci po šňůře pěti výher minule padli v nervózním utkání v Moravských Budějovicích. Dnes si tak chtěli spravit chuť v domácím prostředí. Jenomže si na rozlučku před svými diváky nemohli pozvat na jaře nikoho lepšího, než FK Humpolec, který ještě nepřestal věřit, že může udělat malý zázrak a předstihnout po podzimu suverénní Velkou Bíteš..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výborný fotbal nabídl řadu šancí

Utkání ve Stáji začalo v tempu, hned ve 2. minutě unikl po pravém křídle J. Vacek, přihrál na malé vápno na J. Szabó, jehož bomba skončila nad brankou. Humpolečtí odpověděli velmi záhy. Taktéž po úniku po pravém křídle následoval centr R. Dalíka před branku, kde se ve 3. minutě prosadil špatně hlídaný Jakub Žatečka - 0:1. V dalších minutách byl vidět hostující J. Pikl. Nejprve se v 6. minutě prosadil přes dva hráče a pálil těsně mimo. V 11. minutě pak skončila jeho střela z přímého kopu ze 17 metrů těsně vedle svatyně Petra Koubka. Ani domácí se nedali zahanbit. O dvě minuty později zahrával M. Brnický rohový kop a T. Reiterman mířil jen těsně vedle pravé tyče Křížovy branky. Atraktivní fotbal pokračoval i v dalších minutách. V 18. minutě měli další šanci hosté, R. Dalík poslal dlouhý centr na zadní tyč, míč se po přistrčení od J. Málka dostal k J. Skryjovi , který vystřeli tvrdě, ale Koubek zachránil. Ve 28. minutě uvolnil A. Kovář Vacka, ten zhruba z osmi metrů napálil míč jen do gólmana. O minutu později zahrával roh M. Antoš, jeho přesný míč nezasáhl ve výborné pozici Reiterman, následnou střelu P. Takácse stihli hosté srazit na rohový kop. Další roh Mariána. Po půlhodině hry byl blízko gólu Pikl, ale jeho střelu do prázdné branky stihli Sapeláci srazit na roh. V 39. minutě předvedli domácí svoji nejhezčí akci utkání.  Petr Tržil převzal na vlastní šestnáctce míč, založil rychlý protiútok, narazil si dvakrát míč a tváří v tvář Křížovi vyrovnal na poločasových 1:1

Hosté zápas rozhodli čtyřmi brankami

Druhou půli začali lépe hosté a v 50. minutě po rohu D. Maršíka strhl vedení na stranu hostů Dominik Procházka – 1:2. V 54. minutě mohl vyrovnat po přihrávce M. Brnického Kovář, leč napálil míč do gólmana Kříže. i další tutovka patřila hráčům Humpolce, v 60. minutě spálil šanci po zmatcích kolem branky Pikl. O tři minuty později se však prosadil Radim Dalík a poslal hosty do rozhodujícího trháku – 1:3. Snížit mohl Reiterman, jeho hlavička však šla nad. Závěrečná pasáž patřila Humpolci. Nejprve Dalík a Procházka nastřelili jen břevno, ale další chyby domácí defenzivy potrestal v 82. minutě Dominik Alt a v 90. minutě Jakub Benáček - 1:5. Humpolec tak nezaváhal ani proti nepříjemnému soupeři ze Stáje a dotáhl se na jediný bod na Velkou Bíteš.



Ohlasy k zápasu


TJ Sapeli Polná
Jiří Babínek, manažer Sapeli Polná: Měli jsme v posledním domácím utkání velké problémy se sestavou, navíc jsme nastoupili proti jednoznačně nejlepšímu týmu v soutěži. V první půli se hrál výborný fotbal a to zásluhou obou týmů! Jen si myslím ,že měl být vyloučen brankář hostí - kdo ví, jak by se zápas pak vyvíjel.. To se však nikdy nedozvíme, a tak nezbývá než pogratulovat soupeři k vítězství.

AFC Humpolec
Jitka Beránková, vedoucí Humpolce: Vyšel nám vstup do utkání, kdy jsme dali brzy gól. Ale nějak nás to uspokojilo a přestali jsme hrát, kupili jsme řadu nepřesností, soupeř byl ve druhé části prvního poločasu lepší. Ve 2. poločase jsme chtěli dát rychlý gól, aby jsme se dostali do zápasu, což se podařilo. Potom jsme přidali další branku a myslím, že v této fázi zápasu jsme měli více fyzických sil, soupeře jsme přehrávali a hru jsme kontrolovali. Zápas nám celkově vyšel výborně a kluky bych chtěla pochválit za bojovnost a povzbudit je do posledního kola!



Místo: Stáj. Počet diváků: 120. Rozhodčí: MÜLLER Jiří - JÍLEK Lukáš, ROSICKÝ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.