FOTO: Veselá udolala nováčka z Nevšové až v penaltovém rozstřelu


Branky


68. M. Foltýn (vl.) , 79. J. Červenka - 16. V. Tomšů , 51. P. Stratený
0

Na útulný stadionek do Veselé zavítal v sobotním odpoledni tým z Nevšové, který se na jaře prezentuje výbornými výkony. Navíc nový trenér Nevšové Ladislav Durďa léta působil v nedalekých Slušovicích a tak se chtělo jeho mužstvo na domácí tým patřičně vytáhnout. První půle tomu také nasvědčovala a hosté šli do vedení. Nevšová přidala i druhou branku, ale potom úplně vypadla z role a domácím se podařilo zaslouženě vyrovnat. Bod navíc z penaltového rozstřelu si připsal nakonec domácí tým.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První branku utkání vsítil kanonýr Vašek Tomšů

Z tábora hostů  dorazily zprávy, že díky zraněním nenastoupí  v úplné sestavě. Podobně na tom byli i domácí,  kdy Dujka s Manďákem začínali jen na lavičce a Dlabaja s Odstrčilíkem a Petrem Červenkou do zápasu nezasáhli vůbec. Přes všechny tyto absence oba týmy byly připraveny bojovat o vítězství, jelikož tradičně si vzájemně nedarují ani píď  hřiště. Utkání mělo svůj náboj i proto, že oba soupeře dělil v tabulce před utkáním jen bod a Veselá při vítězství za 3 body měla možnost Nevšovou v tabulce přeskočit. Úvod zápasu patřil domácím, ale nevytvořili si během úvodní čtvrthodinky žádnou gólovku a zákonitě udeřilo na druhé straně. Hosté se dostali do pěkné kombinace, prostrčili zprava míč na malé vápno a tam se nejlépe orientoval střelec Václav Tomšů a Nevšová šla do vedení. Veselou branka zaskočila, chyběl ji pohyb a důraz a hosté byli po celý zbytek poločasu lepším  mužstvem.  Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení nováčka z Nevšové.

 

Domácím se podařilo ve druhé půli vyrovnat

Stejný obraz hry byl k vidění i v prvních minutách druhého poločasu. Tuto pasáž utkání hosté korunovali v 51. minutě druhým gólem, když Stratený parádně zakroutil trestný kop  do pravé šibenice Blažkovy branky. Na hřiště pak přišel v 55. minutě  trenér Tomáš Dujka a Veselá začala přebírat iniciativu. Kontaktní gól padl v 68. minutě. Rozhodčí jej označil jako vlastní stopera Michala Foltýna, ale výrazně se o něj zasloužil  Jan Vlachynský, který  na brankové čáře doklepával míč do brány. Veselá ožila a pro Nevšovou nastaly těžké chvíle. Obrana hostů ale v čele s dobře chytajícím mladým gólmanem odolávala. V brejkových  únicích ovšem hrozila i Nevšová a mohla rozhodnout ve svůj prospěch. Nejblíže třetímu gólu byla při nastřelení břevna Blažkovy  branky, jindy zase míč jen těsně minul tyč a odkutálel se za brankovou čáru. Veselá měla několik tutovek  a možnost otočit skóre a brát z tohoto utkání tři body. Ujala se ale jen nečekaná střela obránce Jaroslava Červenky v 79. minutě, kterou Veselá vyrovnala. Tlak domácích pokračoval i v dalším minutách, ale už bez výrazných gólových situací.  Došlo na penaltový rozstřel, na který se asi nejvíce těšil pan rozhodčí, protože zápas ukončil ještě dříve než na tabuli naskočila 90. minuta...

 

Na penalty byl úspěšnější domácí celek

 

V penaltovém rozstřelu měli od počátku navrch domácí, když gólman Blažek druhý a třetí pokus hostujících střelců zneškodnil.  Karta se ale obrátila a Hyžík v bráně Nevšové chytil pro změnu čtvrtý a pátý pokus Veselé. Rozhodla hned první dodatková série. Tomáš Dujka šestý pokus Veselé proměnil a Ladislav Blažek chytil třetí penaltu, když opět vystihl stranu nevšovskému střelci a posledním zákrokem sezóny vydobyl pro Veselou druhý bod z tohoto utkání. Ale ani ten nakonec nestačil k tomu, aby Veselá  Nevšovou v konečné tabulce přeskočila. Při rovnosti bodů ze vzájemných utkání rozhodlo lepší celkové skóre, že Nevšová s 38 body obsadila 8. místo a Veselá se stejným počtem bodů nakonec místo deváté.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Už jsme rádi, že je konec sezóny. Začaly se na naše hráče lepit zranění a bylo těžké najít 11 zdravých pro tento zápas. Druhá sezóna pro nováčka bývá vždy nejhorší, my jsme ji zvládli a měli dřív klid od sestupových problémů než vloni a proto je na Veselé spokojenost a sezónu hodnotíme jako úspěšnou. Příští rok bychom rádi v tabulce skončili zase o nějakou příčku výše. Věříme, že změny v přestupovém řádu nás nepostihnou a dáme dohromady kádr, který na to bude mít.

TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: První půle byla z naší strany výborná, soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili a dokázali i skórovat. V druhé jsme začali dobře zvýšili jsme vedení na 2-0 z trestného kopu a bohužel přestali hrát. Soupeř vycítil, že se dá zápas zdramatizovat a také to dokázal, řadu šancí ještě neproměnil. Je škoda, že jsme nedokázali vedení udržet, ale i tak patří všem hráčům poděkování za celou jarní část sezóny, kdy si svojí bojovností zajistili své působení v této třídě i pro další sezónu.



Místo: Veselá. Počet diváků: 80. Rozhodčí: BRŠLICA Pavel - PROKŮPEK Kamil, BÖHM Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku