Lukov udolal dvěmi brankami v poslední desetiminutovce kostelecký Moravan


Branky


0

Do Lukova zavítal v nedělním odpoledni kostelecký Moravan. Domácí tým znal remízový výsledek včerejšího zápasu Velkých Karlovic v Petrovicích, což také znamenolo záchranu Valachů v divizi a také menší počet sestupujících týmů z krajských soutěží.  Ze všech tří 1.B. tříd by měly padat čtyři týmy, což v praxi znamená sestup posledních celků a také nejhoršího 13. mužstva. Lukov proto hrál na dálku souboj s Jablůnkou a Jalubím a také s Roštěním. První půle patřila hostům z Hané, kteří ji vyhráli 1:0. Domácí vyšel finiš, když v 82. minutě vyrovnal Tomáš Telý a o minutu později zajistila tříbodový zisk Lukovu jeho ikona Michal Teplý. Domácí berou cenné tři body a v příštím kole se představí na půdě již zachráněné slavičínské rezervy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostující Moravan poslal do vedení ve 12. minutě Přikryl

Lukov chtěl doma získat velmi důležité body, které mohly již rozhodnout o celkovém postavení Lukova v tabulce. Hosté přijeli na Zlínsko v kombinované sestavě a na střídání neměli prakticky nikoho, což se mohlo během zápasu určitě projevit. Zápas začal Lukov hodně nervózně a soupeř měl více ze hry. Domácí nedokázali podržet balón na svých kopačkách a Kostelec se tlačil před branku. Naštěstí bez výrazného ohrožení domácí branky. Ve 12' si hostující Přikryl zpracoval míč rukou a z dvaceti metrů levou nohou vymetl pavučiny v levém horním rohu domácí branky. Pro Lukov to byla ledová sprcha a zbytek poločasu se nedokázal dostat do tempa. Z brejku mohl sice vyrovnat Kamenčák, který postupoval sám na hostující branku, ale nezakončil přesně. Do kabin odcházeli spokojenější hostující hráči, kteří vedli brankou Přikryla z 12. minuty 1:0. Lukov musel ve druhém dějství hrát nadoraz, pokud chtěl získat všechny tři body. O přestávce si domácí v kabině velmi důrazně promluvili a do druhé půle šli s odhodláním s výsledkem něco udělat. 

Domácí tým otočil zápas v posledních deseti minutách

Druhý poločas se hrál prakticky jen na jednu bránu. Domácí začali kombinovat a přicházely velké šance na změnu skóre. Avšak ani Šarman, T. Teplý či Šimčík nedokázali téměř stoprocentní příležitosti proměnit. Gól stále visel ve vzduchu, ale domácím chybělo trochu štěstí. V 75' přišel na hřiště jediný domácí náhradník M. Teplý. Toto střídání trenérovi náramně vyšlo. V 81' L. Vítovský ideálně přihrál M. Teplému na roh velkého vápna, ten se v pokutovém území uvolnil, přihrál na M. Holomka, který ještě posunul míč na T. Teplého, který nechytatelnou střelou pod břevno nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Lukov se dále snažil a hosté už úplně odpadli fyzicky. Za dvě minuty nato se opět uvolnil na hranici velkého vápna M. Teplý, který však neměl komu přihrát a tak vystřelil na branku. Střela mu však nesedla, ale mířila těsně k tyčce. Hostující gólman však tuto střelu podcenil a míč nakonec skončil v brance hostů. Velmi důležité vítězství si pak Lukov už pohlídal a získal nesmírně důležité tři body. Hosté odjíždějí nakonec na Hanou s prázdnou, o body přišli až v poslední desetiminutovce.



Ohlasy k zápasu


SK Lukov
Michal Teplý, hráč: Dnes hráči Lukova výhru nad Kostelcem u Holešova doslova vydřeli a tak se bojuje o záchranu v soutěži. Paradoxní je však to, že Malenovice, které s Lukovem vyhrály dvakrát (7:0 a 6:0) a předváděly vynikající fotbal, dokázaly prohrát v Roštění, které když před pár týdny hrálo v Lukově a prohrálo 4:1 a kvalitou hry by mohlo hrálo tak ve třetí třídě. Je až zázrak, že takový tým většinu svých bodů uhraje až v posledních pár kolech.

SK Moravan Kostelec u Holešova
Tomáš Marek, hráč: Bohužel nám z různých důvodů vypadlo hned několik hráčů základní sestavy a tak jsme do Lukova jeli jen s 11 hráči, navíc někteří měli odehrán sobotní zápas za B tým. První poločas byl z naší strany ještě dobrý, vedli jsme 1:0 po pěkné střele Radka Přikryla a kontrolovali hru. Ve druhé půli jsme již odpadli fyzicky, nebyl pohyb a bylo jen otázkou času, kdy nás za to domácí potrestají. Nakonec jsme obdrželi dvě slepené branky a z Lukova jedeme s prázdnou.



Místo: Lukov. Počet diváků: 80. Rozhodčí: KÝR František - ŠTEFANKO Jan, HUDEČEK Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku