3:2
(3:0)
72. M. Váňa
90. R. Šilhár (vl.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.05.2016 16:30

21.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poslední Roštění si doma vyšláplo na hodně posílenou rezervu Slavičína


Branky


19. P. Szeliga , 26. V. Jurásek , 42. L. Zakopal - 72. M. Váňa , 90. R. Šilhár (vl.)
0

Do Roštění zavítala v neděli rezerva Slavičína a hrálo se de facto o šest bodů. Valaši představili na Hané hned šestici hráčů základního divizního kádru - brankáře Výpušťáka, Mezírku, Goňu, Šindlera, Horáčka a kanonýra Veleckého, přesto to na srdnatě bojující domácí tým nestačilo. Domácí tým vsítil do půle tři branky a hostům dlouho trvalo, než se z tohoto šoku vzpamatovali. Ve druhé půli Slavičané snížili až na rozdíl jediné branky, ale na vyrovnání už jim nezbylo více času. Roštění si tak připsalo velmi cenný skalp silného protivníka a divizní hráči se na vlastní oči přesvědčili, že i v 1. B. třídě se hraje dobrý a poctivý fotbal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Roštění nasázelo Slavičanům do půle tři branky

Hostující soupiska před utkáním budila respekt, ale každé utkání začíná za stavu 0:0 a jména nic neznamenají, na hřišti je na každé straně vždy jedenáct hráčů. Slavičané měli navíc problémy se složením obrany, kdy její pilíř Tomáš Švach odjel na dovolenou a pravý obránce Broňa Fojtík slavil křtiny. Domácí tým se nezalekl svého protivníka, i když v první obrovské šanci se objevili hostující hráči, ale naštěstí pro domácí, gól brankáři Nevřalovi nedali. Roštění se postupně osmělilo a jeho akce táhl především bývalý druholigista z Kroměříče Laďa Zakopal. Ten v úvodních kolech Hanákům citelně chyběl a na výsledcích Roštění to bylo znát. První branka do sítě Vypušťáka padla po dvaceti minutách  hry, kdy se trefil Szeliga. Hosté se snažili ihned kontrovat, ale to se jim nepodařilo. Podruhé pykali hráči FC TVD ve 26. minutě, kdy se prosadil Jurásek. Slavičané museli otevřít hru, což byla voda na mlýn pro domácí útočníky, kteří zaměstnávali obranu hostí. Trenér Hnilo stáhl ze hřiště Floreše a poslal za něj mladého Michala Švacha, ale ani to nepomohlo, Zakopal korunoval svůj výkon ve 42. minutě třetí brankou do sítě Slavičanů. Domácí tým odcházel do kabin s tříbrankovým náskokem, což jistě nečekal ani ten největší optimista z Roštění.

Hosté snížili na jednobrankový rozdíl, na vyrovnání už nezbyl čas

Ve druhé půli proběhla v kabině Slavičína malá bouřka a hráči přišli na hřiště jako vyměnění. V dalším střídání šel na hřiště místo Bartoše Marek Váňa, který se po dlouhých letech vrátil do oddílu z hostování v Bojkovicích a ve Vlachovicích. Rezerva Slavičína začala přehrávat svého soupeře, který zuby nehty bránil svůj tříbrankový náskok a několikrát Roštění podržel brankář Nevřala. Slavičané byli stále aktivní, domácím proti lépe trénovaným borcům z divizního celku už docházeli síly, ale Valaši byli v koncovce neplodní. Snížení přišlo až v 70. minutě, kdy se trefil navrátilec Marek Váňa a FC TVD snížilo na rozdíl dvou branek. Hostím se však nepodařilo vsítit kontaktní branku, ta přišla až v poslední minutě, kdy si brankář domácích nešťastně srazil míč do brány. Na vyrovnání již hostím nezbyl čas a tak se v Roštění zrodilo obrovské překvapení, kdy podceňovaný domácí tým získal tři body proti nabité soupisce Slavičína. FC TVD tak kleslo znovu na poslední místo a v příštím utkání musí bezpodmínečně porazit rezervu otrokovické Viktorie. Domácí tým z Roštění se v příštím kole představí na horké půdě v Lužkovicích.



Ohlasy k zápasu


TJ Roštění
Michal Nevřala, brankář: Hosté hráli velmi houževnatý fotbal a byli nepříjemným soupeřem. Na začátku zápasu měli šanci jít do vedení, ale nevyužili ji a to byl pro nás nejspíš klíčový moment utkání, protože máme při prvním obdrženém gólu vždy problémy s koncentrací. Kluci vpředu konečně zlomili střelecké trápení a dokázali dát do poločasu tři góly a byl jsem velmi překvapen, jak kluci to odmakali a zaslouženě vyhráli první dějství. Po poločase nám začali docházet síly a hosté začali kousat, ale gól dali až někdy v 70. minutě. Trošku mě pak zamrzelo chování hráče hostů, který kopl našeho záložníka do zad, když ležel na zemi, ale rozhodčí tuto situaci přehlédli a hráče nevyloučili. Vlastní gól z devadesáté minuty si rozhodně za rámeček nedám, ale jsem rád, že jsme tento zápas zvládli a po bojovném výkonu bereme tři body. A děkujeme Ladislavu Zakopalovi, že si dal dnes na oběd místo dvanácti knedlíků pouze pět a dokázal tak vsítit alespoň jeden gól...

FC TVD Slavičín B
Lubomír Hnilo, trenér: Utkání by se vyvíjelo úplně jinak, kdyby na začátku utkání Jirka Velecký proměnil tutovku, ale zato domácí dokázali potrestat naše obrovské chyby v obraně a tak první poločas jsme prohráli 3:0! Druhý poločas byl o něco lepší, ale s hráči, s kterými jsme dojeli do Roštění jsem si představoval jiný průběh, ale bohužel domácí dali do toho více bojovnosti a srdíčka a po zásluze vyhráli.



Sestavy


TJ Roštění
M. Nevřala [-] - P. Szeliga [-] , O. Jirsa [-] , T. Petrskovský [-] , L. Zakopal [-] (90. T. Hejníček [-] ) , S. Škrabana [-] (68. M. Žigmund [-] ) , V. Jurásek [-] , R. Zapletal [-] , J. Vlkolenszki [-] (82. M. Filandr [-] ) , J. Balner [-] (89. F. Vybíral [-] ) , R. Šilhár [-]

FC TVD Slavičín B
S. Vypušťák [-] - F. Ondruš [-] , D. Horáček [-] , L. Mezírka [-] , J. Velecký [-] , D. Sochora [-] , A. Bartoš [-] (58. M. Váňa [-] ) , M. Goňa [-] , M. Šindler [-] (63. Š. Havlín [-] ) , R. Bureš [-] , O. Floreš [-] (36. M. Švach [-] )

ŽK: 20. R. Bureš , 61. M. Šindler , 74. M. Váňa , 77. M. Švach .
Hráči zápasu: L. Zakopal , V. Jurásek .
Místo: Roštění. Počet diváků: 80. Rozhodčí: KOTAČKA Rostislav - SCHNÜRMACHER Filip, ZPĚVÁK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku