5:4
(3:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.11.2015 14:00

18.kolo, Karlovarský | Sokolov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svatava v Poříčí hodně kousala a domácí se vzpamatovali až v závěru a utkání otočili v nastavení


Branky


3. V. Wagner , 18. J. Fišer , 36. T. Reitmeier , 84. Š. Dubaj , 90. Š. Dubaj (p.) - 42. D. Trojan , 44. Z. Štípek , 51. V. Jílek (p.) , 63. M. Šváb
0

Baník Svatava nedorazil do Poříčí rozhondě jen kvůli tomu, aby si své poslední utkání sezóny odbránil. Poříčí do utkání sice vlétlo a už brzy vedlo 3:0, ale Svatava se dokázala zase zvednout a otočila vývoj utkání na sovu stranu, když brzy ve druhé půli vedla o jednu branku a byla lepší. Jenomže domácím se podařilo v posledních minutách vyrovnat a o výhře Poříčí nakonec ještě v nastavení rozholda velmi sporná penalta. Svatava tak nakonec na body nedosáhla, ale za svůj výkon se dnes rozhodně stydět nemusí a domů se může vracet z hlavou vztyčenou. Svou prohru musí rycle hodit za hlavu a už může myslet na jaro, ve kterému bude bojvat o finanční prémii. To Poříčí ještě volno nemá, příští týden ho totiž čeká dohrávka sedmého kola v Novém Sedle, v níž ještě budou moci Baníkovci stáhnout na třitím místě náskok druhé Lomnice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poříčí začalo lépe a brzy vedlo o tři branky

Svatava nezastihla dobře začátek utkání a Poříčí mělo od začátku navrch. Hrálo lépe a vytvářelo si šance a už ve třetí minutě se dostali do vedení, když se ve skrumáži před brankou hostů nejlépe zorientoval Vojtěch Wagner, který umístil míč do branky. Už v osmnácté minutě navíc rozvlnil síť také Josef Fišer a Poříčí vedlo už o dvě branky. Když navíc přidal třetí zásah také Tomáš Reitmeier a domácí své vedení veli dlouho udržovali a vytávřeli si další a další, už však nevyužité, šance, zdálo se, že je rozhodnuto. Ale v poslední pětiminutovce začala Svatava konečně hrát, dostala se do tempa a začala být velice aktivní. Královské Poříčí tím trochu zaskočila a domácí začali dělat drobné chyby, které se podepsaly pod rychlými zásahy Davida Trojana ve dvaačtyřicáté minutě a Zdeňka Štípka v minutě čtyřiačtyřicáté. A najednou bylo před druhou půlí zase, oč hrát.

Svatava utkání otočila, ale o její prohře nakonec rozhodlo sporné rozhodnutí sudího v nastavení

Svatava byla aktivnější a snaživější i zkraje druhé půle a už brzy dokázala svou snahu také přetavit v gól, když byl ve vápně faulován nebezpečný kapitán Reismüller a následný pokutový kop poslal za záda brankáře Václav Jílek. To Svatavu nakoplo snad ještě více a byla stále nebezpečná. Ve třiašedesáté minutě se navíc dokázal prosadit Matěj Šváb a hosté dokonce vedli. I nadále měli mírně navrch a drželi Poříčí na uzdě. Jenomže pak přišla závěrečná desetiminutovka a s ní vyrovnání Královského Poříčí, když po rohu domácí vystřelili, ale hosté ještě vyrazili míč k Štěpánu Dubaji, který hlavou vyrovnal. Vše už napovídalo tomu, že v tomto utkání uvidí diváci penaltový rozstřel a dělbu bodů, ale poté přišlo něco, s čím už nikdo nepočítal. Ve poslední minutě nastavení sudí odpískal penaltu. A velmi spornou penaltu. Hosté sice jasně faulovali, ale faulu se nejspíš dopustili ještě před hranicí vápna, čehož si ale sudí nevšiml a nařídil pokutový kop ve prospěch Poříčí. Následnou penaltu proměnil Štěpán Dubaj a bylo rozhodnuto. Všechny body tak nakonec zůstaly na domácí půdě a Svatava odjíždí domů velice smutná a ukřivděná.



Ohlasy k zápasu


Baník Královské Poříčí B
Vladimír Gregor (Baník Královské Poříčí): Ještě ve čtyřicáté minutě jsme vedli 3:0 a vypadalo to, že to už dotáhneme úspěšně do přestávky, ale po dvou chybách jsme poté dvakrát inkasovali a rázem bylo za se, oč hrát. Ve druhé půli proti nám sudí odpískal penaltu a poté se hosté trefili ještě jednou a my jsme prohrávali. Se štěstím jsme ale nakonec dokázali utkání dovést k vítěznému konci, když jsme ho opět otočili na sovu stranu v nastavení. Za vše jsme si sice mohli sami, nedali jsme plno branek a Svatava toho využila, ale Svatava hrála opravdu skvěle a bylo vidět, že chce vybojovat výhru a chtěla asi i víc, než my. Já jsem ostatně po utkání za soupeřem byl a pochválil jsem ho, protože nás opravdu potrápil, ale jak říkám, z velké části jsme si za to mohli sami a nebýt naší pomoci, nemuseli jsem takové problémy vůbec řešit.

TJ Baník Svatava
Václav Zetek (Baník Svatava): Pro nás to byla nezasloužená prohra. Sice jsme prohrávali už 3:0, ale pak jsme se dostali do hry a utkání jsme dokonce otočili. Jenomže pak začal řádit pan rozhodčí, který nepískal moc dobře a v nastavení navíc velmi ovlivnil utkání, když nám sice odpískal jasný faul, ale toho jsme se dopustili asi dva metry před vápnem a on jej posunul do vápna a odpískal penaltu. Tím ovlivnil vše a připravil nás o body. Nechci se na jeho adresu nějak výrazněji kriticky vyjadřovat, ale kvůli takovýmto rozhodnutím rozhodčích kluky přestává fotbal bavit, protože, když celý zápas bojujete, už saháte po bodech a pak se stane tohle, tak je to dost nepříjemné. Na druhou stranu bych chtěl ale zmínit a navíc i ocenit, že sudí se u nás v kabině stavil ještě před utkáním a omlouval se nám dodatečně za špatný výkon z minulého utkání. Oceňuji, že přiznal svou chybu a omluvil se za ní, ale myslím, že dnešní utkání snad ovlivnil a pokazil ještě více. Závěrem bych ale chtěl našim hráčům poděkovat za skvělý výkon.



Sestavy


Baník Královské Poříčí B
J. Reissmüller [-] - V. Wagner [-] , T. Reitmeier [-] , S. Benešovský [-] , J. Vogl [-] , M. Kováč [-] , L. Vévoda [-] (53. M. Kočí [-] ) , J. Fišer [-] (74. M. Krček [-] ) , V. Friml [-] , Š. Dubaj [-] , R. Zinner [-]

TJ Baník Svatava
L. Hrouda [-] - L. Pech [-] (49. M. Šváb [-] ) , D. Trojan [-] , R. Holub [-] , V. Jílek [-] , Z. Štípek [-] , P. Popovič [-] , R. Vokáč [-] , M. Kasl [-] , R. Reismüller [-] (90. D. Fülöp [-] ) , T. Pippenbacher [-]

ŽK: 23. M. Kováč , 50. J. Vogl - 59. V. Jílek , 61. R. Holub , 90. Z. Štípek .
Místo: tráva. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Koutský Tomáš - TUSCHINOVSCHI Marek (N), SLEJŠKA JIří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.