Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2015 17:00

1.kolo, Ústecký | Děčín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Na hřišti nováčka soutěže, Dolních Habartic, se konalo vypjaté derby odvěkých rivalů


Branky


0

Početné davy diváků (cca 250) mohly vidět spoustu gólů, akcí a v poslední řadě i vypjatých situací aneb bitka dvou hráčů rozhodla zápas. Derby jak se sluší a patří...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Fotbal nahoru dolů, standartní situace jako klíč k úspěchu...

Oba týmy nastoupily do startu nové sezóny s novými posilami, kterými byl například habartický brankář Lukáš Kouba nebo markvartický Martin Bernat. Utkání se po celou dobu určitě nehrálo v rukavičkách. Zápas začal ve vysokém tempu. Útoky střídaly protiútoky a zase naopak. I přestože Markvartice lehce ovládaly hru, do vedení se dostal tým domácích, když po autu Pospíšíla se chopil míče útočník Petr Horvát a ten se jednoduše uvolnil v lehce rozhozené obraně hostů, poslal míč na vzdálenější tyč a nemýlil se. Opravdu krásný gól, střela se ještě stihla odrazit o tyč za záda brankáře Václava Gregora. Následovalo rychlé vyrovnání, které přišlo zčistajasna a po trestuhodném zahrání standartní situace Habartic se zmocnil míče Václav Němeček a srovnal stav na 1:1. Ani tento gól neubral na tempu hry a svěřenci Jiřího Mikoláše se ve 23. minutě mohli radovat z gólu, který Michal Klemera, po rychle zahraném volném kopu, pohotovým lobem vsítil míč do branky. Markvartičtí nezaváhali a po rychlém kontru z pravé strany, který vedl Petr Kolman a vytvoříl tak svou krásnou přihrávkou příležitost pro Zdeňka Šafránka a ten svým pověstným bodlem prověřil pevnost sítě brankáře Kouby, který ještě minulou sezónu oblékal dres s markvartickým orlem. - srovnáno 2:2... 

Markvartice vlétly do druhého poločasu s vervou, ale nic jim to nebylo platné

Tým Dolních Habartic do druhého poločasu vstoupil s lehce ospalým dojmem, a jelikož Markvartice nepolevily, začaly svého soupeře mírně přehrávat. Diváci netrpěli nouzí o gólové šance. Jednou z nich byla hlavička Martina Bernáta, která skončila na břevně Kouby. Netrvalo dlouho a přišel nejzásadnější moment zápasu, kdy Zdeněk Šafránek vklouzl rychle do vápna a domácímu Jakubovi Myslivečkovi nezbylo nic jiného, než markvartického forvarda zfaulovat. Rozhodčí Stanislav Forró ukazuje na značku pokutového kopu, ale po rvačce, kterou zbytečně vyprovokoval faulovaný Šafránek a po dohodě s pomezním, byla obou hráčům udělena červená karta a penalta byla odvolána, jelikož čárový rozhodčí byl u ikriminovaného momentu blíže a ujistil všechny, že se o žádný faul nejednalo. Po tomto verdiktu se hřiště přeměnilo v bitevní pole a hráči se více koncentrovali na to, komu zasadí větší direkt a hra tak strádala. Naštěstí, horké hlavy trochu vychladly a začal se znovu hrát fotbal. Největší příležitost zápasu měl po krásném uvolnění Petra Raby, Antonín Vlach, ale bohužel pro tým hostí, přestřelil. Hned na to habartičtí vyprodukovali rychlý protiútok, na jehož konci byl Michal Klemera a svým druhým gólem poslal domácí do vedení 3:2. Kádr z Markvartic doplatil na nedisciplinovanost a otevřenost své hry, neboť po nepovedeném rohovém kopu se do útoku dostal Michal Klemera s Petrem Horvátem a druhý jmenovaný nekompromisně zakončil k levé tyči. Výsledek 4:2 nijak Markvartice neodradil a stále se pokoušeli dostávat před branku soupeře, ale i přestože hosté překonali brankáře hned dvakrát, neradovali se z vytoužené branky. Nejdříve jim v tom zamezil výborný zákrok kapitána Václava Myslivečka a na podruhé zhatil šance na gól offside. Proto zůstal stav 4:2 nezměněn až do konečného hvizdu a TJ Dolní Habartice se mohly radovat z výborného vstupu do sezóny.



Ohlasy k zápasu


D. Habartice
Václav Mysliveček (kapitán týmu TJ Dolní Habartice): První poločas byl vyrovnaný, soupeř hrál aktivně, bohužel druhý poločas byl ovlivněn rozhodčím a naštěstí pro nás se jeho výroky dotkly spíše Markvartic. Po pravdě řečeno, můžeme být štastni za 3 body, plichtu by si Markvartice určitě zasloužily.

Markvartice
Jaroslav Göttlich (trenér týmu SK Markvartice): S prvním poločasem jsem byl s klukama a s jejich hrou spokojený. Druhý poločas byl takový, jaký byl. Na rozhodčího se vymlouvat nemůžeme, i když v této situaci jsme trochu v právu. Naší nedisciplinovaností a výjevy, při kterých přestává rozum stát, jsme si zápas prohráli sami a musíme se zkoncentrovat na další zápas, doma s Březinami.



Sestavy


D. Habartice
L. Kouba [-] - M. Mandys [-] (62. M. Vencl [-] ) , P. Horvát [-] , M. Finkes [-] , J. Mysliveček [-] , V. Mysliveček [-] , M. Klemera [-] , L. Pospíšil [-] , P. Špaček [-] , M. Finkes [-] (46. M. Záruba [-] ) , R. Horváth [-] (46. K. Dančo [-] )

Markvartice
V. Gregor [-] - P. Kolman [-] , V. Polan [-] - M. Bernat [-] , V. Němeček [-] (61. T. Nidrle [-] ) , Z. Šafránek [-] , A. Vlach [-] , T. Svoboda [-] , J. Gaher [-] , P. Raba [-] (70. T. Göttlich [-] ) , L. Zeman [-]

ŽK: 32. M. Finkes , 66. K. Dančo - 77. A. Vlach . ČK: 53. J. Mysliveček - 53. Z. Šafránek .
Hráči zápasu: M. Klemera , P. Horvát - M. Bernat .
Místo: D. Habartice. Počet diváků: 250. Rozhodčí: FORRO Stanislav - BENEŠ Bohumil, DVOŘÁK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.