Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.10.2015 15:30

9.kolo, Ústecký | Děčín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Utkání se přesunulo do Dolní Poustevny, což domácím zřejmě prospělo


Branky


0

Dolní Poustevna vyšla odvěkému rivalovi vstříc a po domluvě mezi oběma celky se utkání konalo na hřišti v Dolní Poustevně, kam Lipová přijela bez své brankařské jedničky a postavila tak do branky nezkušeného dorostence Pavla Marka

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půlka jako na houpačce

Domácí fotbalisté (Dolní Poustevna) svým skvělým vstupem do utkání zatlačili soupeře z Lipové na jejich vlastní polovinu. Poustevna vytěžila ze svého souvislého už ve 14. minutě první branku, při které se zaskvěl, po milimetrově přesném centru Adama Heyla, střelou bez přípravy David Hrdlička a překonal "brankáře" Pavla Marka, na nějž bohužel zbyl Černý Petr při rozhodování, kdo si stoupne do branky. Vstřelená branka paradoxně pomohla šluknovské rezervě a od 20. minuty se hosté stali pány hry. Už zhruba po deseti minutách byla Lipová patřičně odměněna, když po rohovém kopu Ladislav Čurgaliho si našel prostor zkušený kapitán Jaroslav Vyšohlíd a výstavní hlavičkou z deseti metrů překonal bezmocného domácího golmana Josefa Šolína. Netrvalo dlouho a ve 32. minutě trestuhodně propadla obrana domácího celku, a jakmile Lukáš Mendel vybídl chytrým pasem Pavla Svobodu, byl nový vedoucí na světě, jelikož útočník Svoboda se nemýlil. 2:1. Čtyřminutovou brankovou salvu ukončil ve 34. minutě znovu Jaroslav Vyšohlíd, jenž využil skvěle připravené střelecké pozice od Martina Jarábka a vystřelil Plastonu dvoubrankové vedení. Že utkání spíše připomínalo houpačku, stihl ještě potvrdit Vilém Hájek svým nádherným volejem ve 44. minutě poté, co mu kapitán David Karpíšek přihrál lišácky za obranu výsostným lobem.

Standardní situace v 77. minutě rozhodla o vývoji utkání

Domácím se pochopitelně s vidinou rychlého vyrovnání nastupovalo mnohem energičtěji a svou houževnatostí dávali hostující defenzivě, vyztužené jedním z nejlepších hráčů šluknovského "A" stoperem Robertem Lukáčem, řádně zabrat. Přes mnoho nepřesností se žádné z družstev nedostalo do vyložených brankových příležitostí, pokud tedy pomineme menší závary před Šolínovo brankou vzniklých zejména po standardních situacích. O něco více aktivnější Dolní Poustevna se zaslouženě dočkala vyrovnání v 77. minutě, díky trestnému kopu Viléma Hájka, kterému se podařilo míč stlačit pod břevno golmana, ne zrovna velkého vzrůstu, dorostence Pavla Marka, jemuž se po několika letech "poštěstilo" stoupnout si znovu do brány, jelikož šluknovská brankařská stálice laborovala s bolavými zády, se domácím podařilo vyrovnat a dotáhnout utkání až do penaltové loterie, kde se mohli poprat o důležitý plusový bod. Ještě než se přesuneme k rozstřelu, je důležité zmínit, že kapitán Jaroslav Vyšohlíd se v posledních pěti minutách dostal do tří slibných šancí, ale ani jedna neskončila za zády obrovitého brankáře Šolína.

Výborný Šolín byl v pokutových kopech rozdílovým elementem

V pokutových kopech byli přesnější domácí fotbalisté z Dolní Poustevny, a jakmile po úspěšných exekucích Vladimíra Soukupa, Miroslava Kerna, Roberta Mitternachta a Davida Karpíška přidal svou ruku k dílu dvěma bravurními zákroky i brankář Josef Šolín bylo vítězství (ne)domácích na světě.



Ohlasy k zápasu


SK Šluknov B
Břetislav Moravec (předseda klubu FK Dolní Poustevna): Rád bych vyzdvihl výkon všech kluků, kteří se nevzdali a sympaticky bojovali celých 90 minut. Hlavně za bojovnost v druhé půli jim náleží jednička s hvězdičkou.

D. Poustevna
Milan Brynda (předseda oddílu Lipová / SK Plaston Šluknov "B"): Řekl bych, že zápas byl velmi vyrovnaný, utkání nahoru dolů, i když provázený četnými nepřesnostmi, kterých bylo více na naší straně. Bohužel nedorazil nám záhadně zraněný brankář, jenž nás informoval, že marodí se zády a musel tedy nastoupit Pavel Marek, který moc zkušeností v brance nenasbíral po dobu svého nedlouhého života. Velmi nás ovlivnila inkasovaná branka v závěru prvního poločasu a celou druhou půli jsme se domácím nemohli dostat na kobylku, kteří posléze udeřili z přímáku.



Sestavy


SK Šluknov B
P. Marek [-] - P. Svoboda [-] , L. Mendel [-] , J. Vyšohlíd [-] , L. Čurgali [-] (60. E. Jílek [-] ) , V. Fišer [-] , M. Jarábek [-] (83. M. Blaho [-] ) , L. Šeliga [-] , R. Lukáč [-] , J. Kulhavý [-] , P. Suk [-]

D. Poustevna
J. Šolín [-] - J. Svačina [-] , M. Schmalz [-] , V. Soukup [-] - M. Kern [-] , D. Karpíšek [-] , A. Heyl [-] , R. Mitternacht [-] - D. Hrdlička [-] , V. Hájek [-] (90. D. Galbavý [-] ) - M. Jemelka [-] (58. Z. Tomek [-] )

ŽK: 70. V. Fišer , 74. J. Vyšohlíd - 51. V. Soukup .
Hráči zápasu: R. Lukáč , J. Vyšohlíd - J. Šolín .
Místo: Dolní Poustevna. Počet diváků: 90. Rozhodčí: Šefčík Ladislav - ŠIMEČEK Libor, ŠEFČÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.