5:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 10:15

5.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavia se opět rozstřílela, Broumov porazila 5:0


Branky


26. J. Lán , 58. M. Mottl , 74. J. Havrda , 85. Š. Derner , 87. V. Horák
0

Hradecké Slavii se v dosavadním průběhu soutěže daří střelecky, když v prvních pěti zápasech vstřelila 14 branek. K tomuto střeleckému účtu můžou hradečtí fotbalisté přičíst dalších pět zásahů ze zápasu proti Broumovu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bojovný výkon obou týmů se šťastnějším koncem pro domácí

V úvodních minutách oba týmy hodně bojovaly o balon, a rozhodčí Andrýs proto často sahal po píšťalce. Ve 12. minutě se domácí pokusili o rychlou křídelní akci po pravé straně hřiště. Následný centr ale neškodně prolétl pokutovým územím. Oba týmy se snažily rychle dostupovat hráče soupeře, a místa pro útočné akce proto nebylo na rozdávání. V 16. minutě se domácí pokusili o další centr do vápna Broumova, obrana hostů ale dokázala balon odvrátit a obránci byli první i u odraženého balonu, takže Slavia nedostala prostor k dorážce. 

K první změně skóre došlo v 26. minutě. Přihrávku za obranu dokázali hosté sice odvrátit na rohový kop, centr z následného rohu se ale snesl do pokutového území, kde jej do brány usměrnil Jakub Lán. 

Po vstřelené brance drželi domácí balon více na svých kopačkách. Jejich kombinace středem hřiště ale často končila na broumovském obranném valu a akce po křídlech končily přetaženými centry. 

Broumovu se nedařilo dostat se k ohrožení branky Jana Moníka, jejich akce sužovaly nepřesné přihrávky, občasná podklouznutí a důrazná obrana Slavie. V závěru poločasu začínalo být mezi oběma týmy horko, docházelo k dalším osobním soubojům i slovní dohrám. Žádný z týmů už se v první půli prosadit nedokázal, a Slavia se tak mohla radovat z prozatímního vedení 1:0.

Domácí využili přesilovku

Druhý poločas otevřeli svojí šancí fotbalisté Broumova. Ti se v 48. minutě dostali k rozehrávce přímého kopu. Centr z této standartní situace nalezl na zadní tyči úplně volného hráče hostí, ten si však špatně zpracoval balon a navíc byl podle pomezního v ofsajdu. Do podobné šance se hosté dostali v 56. minutě, i tentokrát ale jejich nadějnou hlavičku zastavil pomezní rozhodčí. 

Skóre se tak měnilo na druhé straně. V 58. minutě dostal výbornou přihrávku za broumovskou obranu Matěj Mottl. Ten se tak ocitl v samotném úniku proti broumovské brance, jediným hráčem v nejbližším okolí byl jeho spoluhráč Šimon Derner. Mottl se ale rozhodl situaci řešit sám a udělal dobře. Hráč Slavie obešel gólmana Marka Galla a s klidem zakončil do prázdné branky. 

Za stavu 2:0 se situace Broumova ještě více zkomplikovala v 60. minutě. Rozhodčímu Andýsovi začal zápas trochu protékat mezi prsty. Nejprve došlo ve středu hřiště ke srážce dvou hráčů, po které zůstal ležet jeden z Broumovských na hřišti. Posouzení této situace se nezamlouvalo broumovskému Marku Gagovi, který po odpískání postrčil soupeře a za to si vysloužil červenou kartu. 

Tato situace narušila sebevědomí hostů, což hrálo do karet domácí Slavii. Ta se v 64. minutě dostala opět za obranu Broumova, zakončení celé akce ale skončilo těsně vedle Gallovy branky. S přibývajícím časem se domácí dostávali skrze rozhozenou obranu Broumova do většího počtu šancí. V 74. minutě z toho vzešla třetí branka. Domácí se dostali k dalšímu hokejovému nájezdu dva na jednoho. Jan Havrda vyřešil celou akci kličku kolem vyběhnutého gólmana a střelou do prázdné branky rozmnožil vedení Slavie na 3:0.

Slavia se dostala do uklidňujícího vedení, kterému ze strany oslabeného Broumova nehrozilo větší nebezpečí. Domácí se dostávali do dalších šancí po centrovaných balonech do pokutového území Broumova. Ohrožení branky Jana Moníka mohlo přijít v 83. minutě. Broumov rozehrával přímý kop, následný obstřel slávistické zdi ale mířil do středu branky, kde stál připravený gólman Moník.

V 84. minutě se domácí po rozvážné kombinaci dostali ke křídelní akci. Odtud dostal míč na kopačku Šimon Derner, který napřáhl ke střele a propálil brankáře Galla. Střelecký účet zápasu uzavřel o dvě minuty později střídající Viktor Horák. V 87. minutě postupovali tři domácí fotbalisté proti jedinému gólmanovi Gallovi. Míč před prázdnou branku dostal Viktor Horák a završil na konečných 5:0 pro Slavii.



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Moník [-] - M. Šolc [-] , M. Mottl [-] , J. Lán [-] - M. Hutla [-] (87. D. Bartoš [-] ) , D. Chobotský [-] (85. T. Kašpar [-] ) , J. Linhart [-] (85. D. Šauer [-] ) , M. Brázda [-] - J. Havrda [-] (78. V. Horák [-] ) , Š. Derner [-] - M. Hloušek [-] (80. M. Klicnar [-] )

TJ Slovan Broumov
J. Drahorád [-] - D. Panny [-] , J. Michálek [-] , J. Kotyza [-] (78. O. Gago [-] ) , J. Schubert [-] - M. Gago [-] , J. Šimon [-] (78. D. Svoboda [-] ) , J. Holub [-] , E. Wilke [-] - L. Hanzlík [-] , P. Bureš [-] (66. J. Rolník [-] )

ŽK: 14. J. Linhart , 35. M. Hloušek , 54. D. Chobotský , 83. M. Šolc - 75. L. Hanzlík . ČK: 60. M. Gago .
Místo: Slavia HK. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Andrýs Jan - MLYNÁŘ Michal, HAVLÍK Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.